«Καθάρισαν» Ρεάλ και Βόλφσμπουργκ

17.02.2016 Αναγνώστηκε 1145 φορές

Συνέχεια είχαμε χτες Τετάρτη στις αναμετρήσεις για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου το Champions League με τις αναμετρήσεις Ρόμα - Ρεάλ Μαδρίτης και Γάνδη - Βόλφσμπουργκ.

Οι Μαδριλένοι κέρδισαν με 2-0 στην Αιώνια Πόλη και έκλεισαν θέση για τα προημιτελικά, εκεί που θα βρεθεί κατα πάσα πιθανότητα και η Βόλφσμπουργκ που νίκησε στο Βέλγιο την Γάνδη με 3-2.

Οι δυο ομάδες λοιπόν επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί που κουβαλούσαν για τους αγώνες αυτούς και η λογική λέει ότι δεν θα βρουν δυσκολίες στις ρεβάνς σε Ισπανία και Γερμανία.

ΡΟΜΑ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 0-2

Οι Μαδριλένοι με μπροστάρη τον Κριστιάνο Ρονάλντο πήραν τη νίκη με 2-0 στην έδρα της Ρόμα, στο ντεμπούτο του Ζινεντίν Ζιντάν ως προπονητή της Ρεάλ, και αν δεν γυρίσει η γη ανάποδα θα βρεθούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στο "Ολύμπικο" λοιπόν η Ρόμα χωρίς να υστερήσει στην επιθετική της λειτουργία, πρόσεξε περισσότερο τα μετόπισθεν με τους παίκτες του Σπαλέτι να κλείνουν τους χώρους στους Μαδριλένους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην γίνουν πολλές φάσεις στις δυο εστίες με την Ρόμα να έχει μια φάση με το πλασέ του Ελ Σααράουι να είναι άστοχο. Οι Μαδριλένοι απείλησαν στο 33' όταν ο Μαρσέλο έπιασε εξαιρετικό σουτ στην κίνηση που κατέληξε άουτ, ενώ λίγο πριν την ανάπαυλα ο Βαράν πρόλαβε τον Ελ Σααράουι πριν ο τελευταίος προλάβει να σουτάρει με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς τέρματα.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 55' ο Νάβας απέκρουσε τον κίνδυνο σε τετ-α-τετ με τον Ελ Σααράουι για να κάνει στην αμέσως επόμενη φάση ο Ρονάλντο το 0-1 όταν από πλάγια αριστερά από μπαλιά του Μαρσέλο πέρασε τον Φλορένσι και με περίτεχνη ντρίπλα και σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σέζνι.

Το γκολ αυτό επηρέασε την Ρόμα που δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, με την Βασίλισσα να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 72' για το 0-2 όταν η κοντινή κεφαλιά του Ρονάλντο πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι του πορτιέρε της Ρόμα. Τελικά η ομάδα του Ζιντάν έφτασε στο 0-2 με το τέρμα του Χεσέ στο 86΄που κλείδωσε την νίκη και την πρόκριση της Ρεάλ στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ρόμα (Λ. Σπαλέτι): Σέζνι, Φλορένσι (87' Τότι), Μανωλάς, Ρούντιγκερ, Ντιν, Πιάνιτς, Βενκέρ (77' Ντε Ρόσι), Ναϊνγκολάν, Σαλάχ, Περότι, Ελ Σααράουι (64' Τζέκο).

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζ. Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Μόντριτς, Κρόος, Ίσκο (64' Κόβατσιτς), Χάμες (82' Χεσέ), Μπενζεμά, Ρονάλντο (89' Κασεμίρο).

ΓΑΝΔΗ - ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ 2-3

Η Βόλφσμπουργκ προηγήθηκε 3-0 στο Βέλγιο, αλλά η Γάνδη ξύπνησε στο τελευταίο δεκάλεπτο και μειώνοντας στο τελικό 2-3 διατήρησε κάποιες ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στην Γερμανία.

Οι Γερμανοί μπήκαν φουριόζοι στο ματς και μέχρι το ημίωρο είχαν χάσει πολλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ κάτι που τελικά κατάφεραν ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 45 λεπτών με σκόρερ τον Ντράξλερ έπειτα από ωραίο συνδυασμό με τον Βιεϊρίνια. Στο 54' ο ίδιος παίκτης πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, αλλά και της ομάδας του με ιδανικό τελείωμα.

Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Κρούζε με προβολή σημείωσε το 0-3 με τον σκόρερ του τρίτου τέρματος να χάνει δυο λεπτά αργότερα μεγάλη ευκαιρία για το 0-4 καθώς σημάδεψε το δοκάρι. Η Γάνδη ισοφάρισε τα δοκάρια στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον Κουμς που ήταν και ο σκόρερ του 1-3 δέκα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Η Γάνδη δεν το έβαλε κάτω και έψαξε και άλλο γκολ με την ομάδα του Βελγίου να δικαιώνεται για την επιμονή της στο 89' όταν ο Κουλιμπαλί με κεφαλιά πετύχαινε το τελικό 2-3 που διατήρησε κάποιες αμυδρές ελπίδες στην πρωταθλήτρια Βελγίου.

Γάνδη (Βανχάεζεμπρουκ): Σελς, Ασάρε, Μίτροβιτς, Νίλσεν, Μιλίτσεβιτς (62' Σαϊέφ), Κουμς, Νέτο, Ντεζαγκέρε, Φοκέ, Ντεπουάτρ (80' Κουλιμπαλί), Σίμον (64' Ματόν).

Βόλφσμπουργκ (Χέκινγκ): Κάστελς, Τρες, Ντάντε, Γιουνγκ (45' Σίρλε), Ροντρίγκεζ, Κνόχε, Γκουστάβο, Βιεϊρίνια (80' Σέφερ), Άρνολντ, Ντράξλερ, Κρούζε (92' Πούταρο).

Σχολιασμος