Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ, 5-3 στα πέναλτι την Ατλέτικο (video)

29.05.2016 Αναγνώστηκε 1680 φορές

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι εδώ και λίγη ώρα η Πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2016 με την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν να νικά την συμπολίτισσα της Ατλέτικο και να φτάνει στην κατάκτηση του 11ου τροπαίου.

Ύστερα από έναν τελικό με δυο τέρματα, το ένα οφσάιντ, χαμένο πέναλτι και με τα μεγάλα ονόματα αρνητικούς πρωταγωνιστές οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση εκεί όπου η κούραση ήταν εμφανής και έτσι η ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι θα έδινε την λύση.

Εκεί όπου η Βασίλισσα της Ευρώπης Ρεάλ ευστόχησε σε όλα τα πέναλτι, η Ατλέτικο αστόχησε με τον Χουανφράν και έτσι η ομάδα του Ζιζού στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 11η φορά στην ιστορία της. Ο Γάλλος τεχνικός έγινε ο 7ος που κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής.

Στα της αναμέτρησης η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα, έλεγξε τη μεσαία γραμμή και με όπλο της τα στημένα κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με την συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου. Αρχικά στο 6' ο Κασεμίρο από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ομπλάκ που έδιωξε ενστικτωδώς με το πόδι, αλλά στο 15' άνοιξε το σκορ με προβολή του Σέρχιο Ράμος με τον αρχηγό της Ρεάλ όμως να είναι σε θέση οφσάιντ.

Μετά το τέρμα αυτό η ομάδα του Σιμεόνε θα έπρεπε να παίξει ποδόσφαιρο και να κάνει ευκαιρίες όμως μοναδική απειλή ήταν ο Γκριεζμάν, μιας και ο Τόρες ήταν σκιά του εαυτού του στην αναμέτρηση, με τον Γάλλο κυνηγό να απειλεί στο 43' με σουτ με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Νάβας με το ημίχρονο να βρίσκει την Βασίλισσα μπροστά στο σκορ με 1-0.

Στην επανάληψη η Ατλέτικο μπήκε πιο δυνατά και με περισσότερη υπομονή στο παιχνίδι της έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση όταν ο Τόρες μονομάχησε με τον Πέπε στην περιοχή και πήρε το πέναλτι που περισσότερο το κερδίζει ο ίδιος παρά το κάνει ο αμυντικός της Ρεάλ. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Γκριεζμάν αλλά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Νάβας και το 1-0 δεν άλλαξε.

Η Ατλέτικο που ήθελε γκολ, ανέβηκε ακόμα περισσότερο και πίεσε για το 1-1 με την Ρεάλ να είναι κλεισμένη πίσω και να περιμένει την αντίπαλο της και να ψάχνει σε ενδεχόμενη αντεπίθεση το 2-0 που θα κλείδωνε και την νίκη της.

Το αυτό συνέβη στο 70' με τον Μπενζεμά να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Ομπλάκ, αλλά τον πορτιέρε της Ατλέτικο να σώζει την ομάδα του από το 2-0, ενώ στο 78' Ρονάλντο και Μπέιλ απέτυχαν να σκοράρουν και να καθαρίσουν την υπόθεση για να το πληρώσουν ένα λεπτό αργότερα όταν ο Χουανφράν από δεξιά σέντραρε και ο Καράσκο, που είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο, με προβολή έφερε το ματς στα ίσια δίνοντας το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς τόσο στην ομάδα όσο και στον κόσμο και τον Σιμεόνε να δίνει και εκείνος το νεύμα.

Το 1-1 δεν άλλαξε στα υπολειπόμενα λεπτά με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στην ημίωρη παράταση, εκεί όπου η κούραση έκανε την εμφάνιση της, όπως και οι κράμπες σε ορισμένους ποδοσφαιριστές, ενώ περισσότερα ήταν τα λάθη και οι διαμαρτυρίες παρά το να παιχτεί ποδόσφαιρο και μέσα στο όλο σκηνικό και οι θεατρινισμοί του Πέπε.

Και κάπως έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι με την Ρεάλ να ευστοχεί σε όλα και την Ατλέτικο να αστοχεί στο ένα από τα τέσσερα που εκτέλεσε με τον Χουανφράν, ενώ δεν εκτέλεσε το τελευταίο πέναλτι καθώς τα πάντα κρίθηκαν με την τελευταία εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρονάλντο.

Αναλυτικά τα πέναλτι:

Λούκας 1-0

Γκριεζμάν 1-1

Μαρσέλο 2-1

Γκάμπι 2-2

Μπέιλ 3-2

Σαούλ 3-3

Ράμος 4-3

Χουανφράν δοκάρι

Ρονάλντο 5-3

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ (51' Ντανίλο), Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος (72' Ισκο), Μόντριτς, Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (77' Λούκας Βάσκες).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Γκοντίν, Φελίπε Λουίς (107' Λούκας Χερνάντες), Χουανφράν, Σάβιτς, Γκάμπι, Φερνάντες (46' Καράσκο), Σαούλ, Κόκε (115' Παρτέι), Γκριεζμάν, Τόρες.

Σχολιασμος