Δικαιολογίες τέλος, μόνο νίκη με τον Παναιτωλικό

30.03.2024 Αναγνώστηκε 1005 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Να μειώσει τη διαφορά από τους υπόλοιπους διεκδικητές της σωτηρίας και να ξαναμπεί στο κόλπο της παραμονής θα επιχειρήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα σήμερα. Η ομάδα της Ηπείρου υποδέχεται το απόγευμα (19:30) τον Παναιτωλικό στο «Ζωσιμάδες» για την 2η αγωνιστική των Play Out της Super League και θέλει νίκη πάση θυσία προκειμένου να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της. Επιστρέφουν οι Νάγκι, Σόρια και Κόντε, ετοιμάζει αλλαγές ο Μιχάλης Γρηγορίου.

Δικαιολογίες τέλος, μόνο νίκη με τον Παναιτωλικό
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Τα ψέματα και οι δικαιολογίες τελείωσαν για τον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες ούτε για παιδαριώδη λάθη. Μετά τη διεξαγωγή της πρεμιέρας των Play Out τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο για τους Γιαννιώτες. Εκτός από ότι ο ΠΑΣ ηττήθηκε με 3-2 στο Περιστέρι, οι υπόλοιποι πήραν βαθμούς. Ο Βόλος πέρασε νικηφόρα από την Τρίπολη επικρατώντας με 0-2 του Αστέρα, ενώ ο Παναιτωλικός επικράτησε με 3-0 του Πανσερραϊκού και η Κηφισιά έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία με τον ΟΦΗ.

Πλέον ο ΠΑΣ, με 18 βαθμούς, έμεινε 4 κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, καθώς Κηφισιά και Βόλος έχουν 22 και ο Παναιτωλικός ανέβηκε στους 23. Η κατάσταση είναι οριακή για την ομάδα της Ηπείρου και αν δεν κερδίσει τους Αγρινιώτες κινδυνεύει να μείνει εκτός διεκδίκησης της παραμονής από πολύ νωρίς. Τα περιθώρια έχουν στενέψει και η γιαννιώτικη ομάδα χρειάζεται ένα μικρό θαύμα, δηλαδή περίπου 10-12 βαθμούς στα υπόλοιπα 6 παιχνίδια της διαδικασίας.

Για τον λόγο αυτό στο γιαννιώτικο στρατόπεδο επικρατεί συναγερμός και ήδη βρίσκεται στα Γιάννενα από την Πέμπτη ο Παναγιώτης Χριστοβασίλης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα παρέθεσε δείπνο ενότητας και συσπείρωσης το βράδυ της Πέμπτης με επίσημους προσκεκλημένους τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα, αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Χάρη Λαζάνη.

Το κλίμα ήταν ενωτικό και στις ομιλίες τους τόσο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου όσο και ο Δήμαρχος Ιωαννιτών εμψύχωσαν τους παίκτες ζητώντας τους να κάνουν τα πάντα για να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία. Μάλιστα, ο κ. Μπέγκας το ζήτησε και σαν δώρο στη μνήμη του πατέρα του για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την πρώτη φορά που ανέβηκε ο ΠΑΣ στην Α’ Εθνική το μακρινό 1974, στο ξεκίνημα του μεγάλου «Άγιαξ της Ηπείρου».

Τρεις σημαντικές επιστροφές

Στη σημερινή αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό ο Μιχάλης Γρηγορίου θα έχει στη διάθεση του τρεις σημαντικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μάλιστα αναμένεται να αγωνιστούν και βασικοί. Ο λόγος για τον Νάγκι, τον Σόρια και τον αρχηγό Κόντε. Ο Νάγκι ξεπέρασε από την προηγούμενη εβδομάδα το χτύπημα στο μικρό δάχτυλο του χεριού του και είναι ετοιμοπόλεμος, ενώ ο Σόρια επιστρέφει από την τιμωρία μίας αγωνιστικής για τη συμπλήρωση κίτρινων καρτών. Σημαντικότατη είναι και η επιστροφή του αρχηγού Πέδρο Κόντε. Ο Ισπανός επιθετικός ξεπέρασε τη θλάση πρώτου βαθμού που τον άφησε εκτός αγώνα στο Περιστέρι και θα πάρει θέση στην κορυφή της επίθεσης.

Στον αντίποδα, εκτός μέχρι νεοτέρας θα μείνει ο Τούτου. Ο Άγγλος μπακ χαφ έχει υποστεί ολική ρήξη οπίσθιου χιαστού, όμως όπως γράψαμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, υπάρχουν βάσιμες ελπίδες και πιθανότητες ότι θα αγωνιστεί αν παραστεί ανάγκη από τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης και έπειτα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ο Μιχάλης Γρηγορίου έριξε μεγάλο βάρος στο τακτικό κομμάτι και τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΣ σήμερα τον Παναιτωλικό. Ο 50χρονος κόουτς γνωρίζει ότι θα είναι ένα κλειστό παιχνίδι, όπως και τα δύο προηγούμενα με τους Αγρινιώτες και ενδεχομένως να κριθεί στο ένα γκολ. Για αυτό τον λόγο δούλεψε πολύ με τους παίκτες στις μεταβάσεις, αλλά και τις στατικές φάσεις.

Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ολοκληρώθηκε χτες το απόγευμα με μια τελευταία προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ. Μετά το τέλος του προγράμματος ο Μιχάλης Γρηγορίου ανακοίνωσε την 22μελή αποστολή της γιαννιώτικης ομάδας, η οποία αποσύρθηκε σε ξενοδοχείο εκτός πόλης.

Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι εξής ποδοσφαιριστές: Νάγκι, Σούλης, Αθανασίου, Σόρια, Κιάκος, Τσαούσης, Εραμούσπε, Παντελάκης, Μπακαδήμας, Σομποτσίνσκι, Καραχάλιος, Τζίνο, Λιάσος, Ριένστρα, Ροζάλες, Ντεμίρ, Τζίμας, Ροσέρο, Παμλίδης, Μπάλαν, Λεό, Κόντε.

Πλην του τραυματία Τούτου εκτός αποστολής έμειναν για λόγους τακτικής οι Μπεγκάλα και Πανάγου και οι νεαροί Βρακάς, Κύρκος, Μίνα, Ναούμης, αλλά και ο Γκάρο που παραμένει εκτός πλάνων.

Γενική είσοδος με 10 ευρώ

Την τιμολογιακή πολιτική που είχε στα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της κανονικής διάρκειας με ΟΦΗ και Ατρόμητο συνεχίζει και στα Play Out η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και όρισε γενική είσοδο 10 ευρώ στον αγώνα με τον Παναιτωλικό.

Τα παιδικά εισιτήρια για παιδιά έως 16 ετών (ημ.γεννήσεως 2007 και μετά) έχουν τιμή 5 ευρώ. Σε όλες τις θύρες τα εισιτήρια έχουν τιμή 10 ευρώ και μόνο στα VIP υπάρχουν με 20 ευρώ και στα GOLD με 30 ευρώ.

Όσοι δεν έχουν προμηθευτεί εισιτήρια θα μπορούν να αγοράσουν και σήμερα ανήμερα του αγώνα καθώς θα λειτουργήσουν από τις 11:00 έως τις 17:00 τα εκδοτήρια έξω από το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων.

Διαιτητής ο Κουμπαράκης

Ο Στέφανος Κουμπαράκης από τις Κυκλάδες ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναιτωλικό. Ο Κυκλαδίτης ρέφερι έχει τρία χρόνια να σφυρίξει αγώνα των Γιαννιωτών και η τελευταία φορά ήταν τον Ιανουάριο του 2021 σε έναν αγώνα κυπέλλου με τον Ατρόμητο.

Βοηθοί του Κουμπαράκη θα είναι ο Ιορδάνης Απτόσογλου από την Αθήνα και ο Πέτρος Πέτρας από τη Μακεδονία, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης από την Χαλκιδική. Στο VAR θα είναι ο Χρήστος Βεργέτης από την Αρκαδία και ο AVAR Ιωάννης Καραγκιζόπουλος από την Ημαθία. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Ευάγγελος Κιοτζένης από την Ξάνθη.

Να σημειωθεί ότι τον άλλο αγώνα των Play Out μεταξύ του ΟΦΗ και του Ατρόμητου θα διευθύνει ο Γιαννιώτης διαιτητής Σπύρος Ζαμπαλάς. Δεν θα είναι όμως η μοναδική γιαννιώτικη παρουσία καθώς ο Θανάσης Μπριάκος ορίστηκε παρατηρητής διαιτησίας στο ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός, ενώ ο Δημήτρης Θάνος επίσης παρατηρητής στο Άρης – Λαμία.

Με απουσίες ο Παναιτωλικός στα Γιάννενα

Χωρίς τους τραυματίες Ζοάο Πέδρο, Σενγκέλια, Στεργιάκη και Μπαλντασάρα ταξίδεψε στα Γιάννενα ο Παναιτωλικός ενόψει της σημερινής αναμέτρησης με τον ΠΑΣ. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγο καιρό που έρχεται στα Γιάννενα ως αντίπαλος ο Γιάννης Πετράκης, ο προπονητής που συνέδεσε το όνομα του με τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα, την ευρωπαϊκή έξοδο το καλοκαίρι του 2016.

Αναλυτικά την αποστολή των Αγρινιωτών απαρτίζουν οι εξής: Καπίνο, Μπακάκης, Ταμπίντζε, Μλάντεν, Οικονόμου, Καρέλης, Χουάνπι, Χατζηθεοδωρίδης, Τσάβες, Φρ. Ντουάρτε, Λομόνακο, Μπουζούκης, Βοΐλης, Ντίαζ, Τορεχόν, Μπ. Ντουάρτε, Πέρεθ, Μαυρίας, Τσιγγάρας, Μαλής, Στάγιτς, Λιάβας.

 

 

 

Σχολιασμος