Σάββατο, 07 Σεπτέμβριος 2019 19:47
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Ρότσα:«Έχει αύρα αργεντίνικη ο ΠΑΣ» (video)

Στο γεγονός ότι έχουν γράψει ιστορία στον ΠΑΣ Αργεντίνοι ποδοσφαιριστές στάθηκε ο προπονητής του Θεσπρωτού Χουάν Ραμόν Ρότσα, ενώ έθεσε ως στόχο της ομάδας του την αλλαγή τρόπου σκέψης πάνω στο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 

Η πρώτη εντύπωση είναι ότι έγινε μια προσπάθεια πάνω σε αυτό που σκοπεύω να βάλω εγώ στην ομάδα, μια επιθετικότητα, ένα πρέσιγκ πιο μπροστά. Κάναμε δυο ενδεκάδες για να βγάζουμε ενέργεια 45 λεπτά. Πιστεύω θα φτάσουμε σε ένα σημείο καλό και με τις προσθήκες δυο που θα ανακοινωθούν από Δευτέρα, Τρίτη και θα είμαστε πιο πλήρεις. Καλά ήταν σήμερα, παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητα, χρήσιμα τα φιλικά παιχνίδια ειδικά όταν παίζεις με μια ομάδα ανώτερης κατηγορίας που ήταν τόσα χρόνια στην Α Εθνική.

Το κίνητρο που πήγατε στην Ηγουμενίτσα : Το κίνητρο είναι το σχέδιο που υπάρχει στην ομάδα, γνωριζόμαστε με τους νέους ιδιοκτήτες της ομάδας, ακούγοντας το πρότζεκτ που υπάρχει το δέχτηκα γιατί είναι στο χώρο μου, τα αποδυτήρια, η καθημερινότητα είναι η ζωή μου. Όταν υπάρχει ένα σχέδιο ολοκληρωμένο γιατί έφυγε ο συνεργάτης μας από την Ολλανδία που έχει όλο το σχέδιο, τη φιλοσοφία της πρώτης ομάδας και της ακαδημίας, δεν κάνουμε κάτι προσωρινό, κοιτάμε πιο μπροστά.Ζητάμε από τον κόσμο να στηρίξει τη προσπάθεια αυτή, θα γίνει αθλητικό κέντρο να έχουμε ανέσεις και να φτάσουμε σε ένα σημείο που θέλουμε όλοι. Το σημαντικό για μένα είναι ότι μόλις ήρθα στην Ηγουμενίτσα το περιβάλλον, η αύρα ήταν θετική, το μετράω πολύ αυτό. Όταν πάω σε ένα μέρος και δεν μου αρέσει, θέλω να φύγω αμέσως. 

Ο στόχος του Θεσπρωτού φέτος; "Να αλλάξουμε τρόπο σκέψης πάνω στο ποδόσφαιρο,θέλουμε να κάνουμε ένα διαφορετικό βήμα από το συνηθισμένο ελληνικό ποδόσφαιρο τουλάχιστον στις κατηγορίες αυτές".

Συμφωνούν και οι ιδιοκτήτες ότι το επιθετικό ποδόσφαιρο είναι αυτό που κυριαρχεί τώρα σε όλα τα ευρωπαικά πρωταθλήματα, βλέπουμε ότι πολλές φορέ υποφέρουμε με αυτό το κομμάτι που είναι πιο δύσκολο. Να καταστρέφεις ένα παιχνίδι είναι το πιο εύκολο, να δημιουργείς σε ένα παιχνίδι είναι το δύσκολο. Είμαστε υπέρ του επιθετικού ποδοσφαίρου μέχρι εκεί που μπορούμε , χτίζουμε σιγά-σιγά και είναι και από την Ολλανδία που σημαίνει εδώ και πολλά χρόνια επιθετικό ποδόσφαιρο. 

Πώς είδατε τον ΠΑΣ; 

Είδα δυο παιδιά που τα είχα στον Παναθηναικό, χάρηκα πολύ που είναι εδώ, καταπληκτικά παιδιά, είναι μια πόλη παραδοσιακή, έχουν γράψει ιστορία τα παιδιά της Αργεντινής, ο Ντε φαρία που έφυγε από τη ζωή. Πάντα ήμουν δεμένος με αυτό τον τόπο, έχω έρθει σαν ποδοσφαιριστής και προπονητής,με την Κ20 του Παναθηναικού. Η ομάδα θα συνέλθει και το αξίζει. Βλέπω φωτογραφίες Κοντογεωργάκη, ναι έχει αύρα αργεντίνικη και νομίζω πρέπει εσείς οι Γιαννιώτες να το κρατάτε αυτό. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο, συμβαίνει και στις μεγάλες ομάδες να πάνε πιο κάτω αλλά εύχομαι ο ΠΑΣ να πάει πιο πάνω.

Έχετε κάποια ανάμνηση σαν αντίπαλος του ΠΑΣ εδώ; Ναι, ένα ματς στο Κύπελλο που χάσαμε το 4-1. Πέρα από αυτό έρχομαι αρκετά συχνά έχω πολλούς φίλους στα Γιάννενα.Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07 Σεπτέμβριος 2019 21:00

Σχετικά άρθρα (ανά ετικέτα)

επιστροφή στην κορυφή