Σφάλμα
Πέμπτη, 17 Φεβρουάριος 2011 03:26
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η αθέατη πλευρά της έφεσης

Μέσα σε κλίμα έντονων λεκτικών αντιπαραθέσεων, σε πιο ήρεμους τόνους όμως σε σχέση με την εκδίκαση στην πρωτοβάθμια επιτροπή, εκδικάστηκαν χθες (16/2) στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ οι εφέσεις που είχαν καταθέσει ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ.

Οι Ηπειρώτες θέλουν να πέσει η ποινή των δύο αγωνιστικών και του προστίμου των 105.000 ευρώ και ο ΟΦΗ να γίνει δεκτή η ένσταση κατά του κύρους του αγώνα που απορρίφθηκε πρωτόδικα. Αποφάσεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα.

Το νέο που προέκυψε ήταν η κίνηση της εφέσεων να δεχθεί να δει το βίντεο του ΠΑΣ όπου φαίνεται ότι ο οπαδός δεν χτύπησε τον Βεζυρίδη, βίντεο που δεν είχε δεχθεί η πειθαρχική της Football League. Είναι αμφίβολο πάντως κατά πόσο θα αξιοποιηθεί το οπτικοακουστικό «ντοκουμέντο», καθώς σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα δε συνιστά έγκυρο αποδεικτικό στοιχείο. Η  εφέσεων τόνισε ότι θα δει και τα δύο βίντεο σημειώνοντας όμως ότι «θα επιφυλαχθούμε αν θα τα λάβουμε υπόψιν».

Αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του Γιώργου Βήτα, που μαζί με τον Αργύρη Λίβα ήταν οι δύο νομικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣ. «Αν έχει ακουμπήσει ο οπαδός τον Βεζυρίδη έστω και ελάχιστα, να μείνει η ίδια ποινή!» είπε σε μία αποστροφή του λόγου του και πρόσθεσε ότι έπρεπε να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι σημειώνοντας ότι: «πλησίασε ένας γραφικός να του κολλήσει ένα χαρτάκι. Τον έπιασε ο Βεζυρίδης και τον χτύπησε. Μετά το χτύπημα, περπατούσε άνετος. Μόλις του είπε ο Μπούρμπος, έκανε ότι πονούσε! Τον πλησιάζει και ένας άλλος και του λέει κάτσε κάτω!».

Οι Κρητικοί, από την άλλη, επεσήμαναν πως η αναμέτρηση έπρεπε να διακοπεί μετά την εισβολή του οπαδού του ΠΑΣ στον αγωνιστικό χώρο, καθώς από εκεί και πέρα άλλαξε όλη η ροή του αγώνα, ενώ συγχρόνως κατήγγειλαν και τους σεκιούριτι του ΠΑΣ για χουλιγκανισμό. Ο ΟΦΗ αμφισβήτησε τη γνησιότητα του βίντεο που κατέθεσε ο ΠΑΣ και κατέθεσε το επίσημο βίντεο από το τηλεοπτικό κανάλι ConnX. Οι Κρητικοί υποστήριξαν ότι το παιχνίδι έπρεπε να διακοπεί οριστικά όπως αρχικά είπε ο διαιτητής Λαμπρόπουλος στην τρίτη διακοπή. «Ο αγώνας διαστρεβλώθηκε. Φόρεσαν γιλέκα stewarts σε φίλαθλους χούλιγκανς», υπογράμμισαν.

Ως μάρτυρας κατέθεσε ο γενικός αρχηγός του ΟΦΗ, Παύλος Αδάμος. «Το ματς έληξε στο 45'. Από εκεί και πέρα ήταν φαρσοκωμωδία» είπε και κατόπιν επίμονων ερωτήσεων από τους δικηγόρους του ΠΑΣ έριξε τη βόμβα! «Δεν είδα χτύπημα! Ο Βεζυρίδης έφαγε μία γροθιά. Ο διαιτητής μας είπε ότι διακόπτει το ματς. Σε μένα το είπε».

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Φεβρουάριος 2011 03:41

Σχετικά άρθρα (ανά ετικέτα)

επιστροφή στην κορυφή