Τρίτη, 15 Φεβρουάριος 2011 18:57
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Φίλος: «Παρωχημένη η νοοτροπία της ΕΠΣΗΠ»

Με αφορμή τη συνέντευξη του προέδρου της ΕΠΣΗΠ, Βασίλη Μάντζιου, στην «Αθλητική Γνώμη», όπου μεταξύ άλλων στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στους επίδοξους μνηστήρες της Τοπικής Ένωσης και τους καλεί να καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους όταν έρθει η ώρα σταματώντας τις «πομφόλυγες», ο πρώην πρόεδρος του Σ.Δ.Π. Ηπείρου, Ηλίας Φίλος, με επιστολή του στα ΜΜΕ, δίνει τη δική του διάσταση στο θέμα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Φίλος «εγκαλεί» την ηγεσία της τοπικής Ένωσης για τις παρωχημένες αντιλήψεις που τη διακρίνουν, την καλεί να σταματήσει τα «πανηγύρια» και να ασχοληθεί με την επιμόρφωση των διαιτητών, ενώ δεν παραλείπει να επιβεβαιώσει ότι σε περίπτωση που υπάρξουν οι προϋποθέσεις, θα ηγηθεί κίνησης με σκοπό τη διεκδίκηση της ΕΠΣ Ηπείρου. Αναλυτικά όσα αναφέρει η επιστολή:

«Οι τακτικές συνεστιάσεις που διοργανώνει η σημερινή Διοίκηση του Σ.Δ.Π. Ηπείρου με σκόπιμα επιλεκτικές προσκλήσεις ημετέρων, παλαιμάχων διαιτητών, δεν αποτελούν πλέον έκπληξή ή είδηση παρά μόνο αντίληψη ή τακτική.

Ανεξάρτητα όμως απ’ αυτό και χωρίς πικρία για την προκλητική τους αδιαφορία στο πρόσωπό μου, είναι αδύνατο, με αυτόν ή με άλλον τρόπο να απαξιώσουν και να υποτιμήσουν την προσφορά μου και τις επιτυχίες που σημείωσε ο Σ.Δ.Π. Ηπείρου κατά τη θητεία μου στα διοικητικά του δρώμενα.
Η ιστορία έγραψε και συνεχίζει να γράφει για όλους. Τα στατιστικά, οι αριθμοί και οι κατηγορίες που αγωνίστηκαν οι διαιτητές δεν διαγράφονται ούτε αλλοιώνονται με φαγοπότια, πίτες και φιέστες, σε διάφορα καταστήματα της πόλης και της περιοχής, που ομολογουμένως πραγματοποιούνται με μεγάλη ευθυμία και επιτυχία.

Σε αυτό συμβάλει και η προθυμία με την οποία τρέχει και παρίσταται ο πάντα προσκεκλημένος πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ, κ. Βασίλης Μάντζιος και τα μέλη του ως έχοντες θεσμικό ρόλο. Βέβαια, από τον κ. Μάντζιο και την ΕΠΣΗΠ θα περίμενε κανείς στο θέμα διαιτησίας να δείξουν ενδιαφέρον και να δώσουν βαρύτητα στο πώς αντιμετωπίζονται τα σωματεία από τους διαιτητές και αν υπάρχει συνέπεια και υπευθυνότητα στο ρόλο τους και στη συμμετοχή τους στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Επιμόρφωση, αγωνιστικά τεστ και διοργάνωση σεμιναρίων, τακτικά, θα έπρεπε να είναι το ευαγγέλιο της ΕΠΣΗΠ για την τοπική διαιτησία.

Αυτά βέβαια απαιτούν οργάνωση, τρέξιμο, χρόνο και κόπο για ορισμένους που πιθανόν δεν είναι διατεθειμένοι να τα κάνουν και να πείσουν την κοινή ποδοσφαιρική γνώμη ότι πράγματι ενδιαφέρονται και προσπαθούν να προσφέρουν στο σύνολο.

Συνεχίζουν να παραμένουν σε παρωχημένες νοοτροπίες παρελθόντων ετών και δεν αντιλαμβάνονται ότι οι απαιτήσεις του παρόντος και του μέλλοντος για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι μεγάλες και διαφορετικές.

Μόνοι τους επιλέγουν το δρόμο που ακολουθούν και μόνοι τους οδηγούν τις εξελίξεις στην απόρριψή και στην απομόνωσή τους σύντομα, αφού μια μεγάλη πλειοψηφία πλέον ποδοσφαιρικών σωματείων, προπονητών και διαιτητών, δεν είναι διατεθειμένοι να υπομείνουν και να ανεχτούν τέτοιου είδους συμπεριφορές και δηλώσεις του στυλ «μολών λαβέ» ή εκλογές σε τρεισήμισι χρόνια ή όποτε θέλουμε εμείς».

Διοικήσεις που δεν αναλαμβάνουν το ρόλο και την ευθύνη που έχουν απέναντι στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και αρέσκονται στο να διοργανώνουν και να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις αυτοθαυμασμού και μεταξύ των βαυκαλισμού, έχουν κουράσει και έχουν εξαντλήσει τις ανοχές και αντοχές αρκετών.

Επειδή πιστεύω ότι οι απόψεις μου αυτές και άλλες θα βρουν ακόμα περισσότερους υποστηρικτές, είναι σίγουρο πως με κοινή προσπάθεια και σύμπραξη δυνάμεων το επόμενο χρονικό διάστημα και μάλιστα σύντομα θα δρομολογηθούν εξελίξεις στα διοικητικά της ΕΠΣΗΠ. Ο καθένας μας καλείται να προσδιορίσει υπεύθυνα τη στάση του και τη θέση του στο θέμα αυτό.

Προσωπικά στο παρελθόν έχω δηλώσει το ενδιαφέρον μου και την πρόθεσή μου να ηγηθώ ομάδας καλών φίλων και συνεργατών που έχουν θητεία στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, με δεδομένα προϋποθέσεις, θέσεις και δεσμεύσεις, που θα δημοσιοποιηθούν τον κατάλληλο χρόνο.

Δεν αποκλείω και δεν απορρίπτω τυχόν συνεργασία αν πρόκειται για ταύτιση θέσεων και αντιλήψεων και για αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα του ποδοσφαίρου στον τόπο μας.

Για το λόγο αυτό νομίζω ότι αξίζει από την πλευρά μου, αν προκύψει υγιής συνεργασία και σοβαρή κοινή προσπάθεια να ακολουθήσω το σκοπό αυτό, ακόμα κι αν κριθεί ότι πρέπει να ηγηθεί κάποιο άλλο έγκριτο πρόσωπο».

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Φεβρουάριος 2011 20:31

Σχετικά άρθρα (ανά ετικέτα)

επιστροφή στην κορυφή