Δευτέρα, 14 Δεκέμβριος 2015 11:00
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Τιμωρία από την ΕΠΟ στις ομάδες που θα απεργήσουν

Οι ποδοσφαιριστές των ομάδων μέσω του ΠΣΑΠ έχουν προαναγγείλει εδώ και μια εβδομάδα απεργία για την 3η αγωνιστική των ομίλων του κυπέλλου και ...έχει ο Θεός.

Παρότι έχει προαναγγελθεί η κινητοποιήση των ποδοσφαιριστών για την αγωνιστική του κυπέλλου που ξεκινάει την Τρίτη και ολοκληρώνεται την Πέμπτη η ΕΠΟ όρισε κανονικά τους αγώνες όπως και τους παρατηρητές διαιτησίας, ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξει και με τους διαιτητές. Φυσικά και ο OTE TV που έχει τις τηλεοπτικές μεταδόσεις τις όρισε κανονικά από τα κανάλια OTE Sport.

Η Ομοσπονδία προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών διευκρίνισε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι αναμετρήσεις θα γίνουν κανονικά και απλά όποια ομάδα δεν κατέβει να αγωνιστεί, λόγω των κινητοποιήσεων των ποδοσφαιριστών, θα υποστεί τις προβλεπόμενες από τους κανονισμούς κυρώσεις καθώς η ΕΠΟ δεν είναι διατεθειμένη να χαριστεί σε καμία ομάδα και θα εφαρμόσει κατα γράμμα τα άρθρα 21 και 42 του ΚΑΠ περι επαγγελματικών ομάδων.

Έτσι όποια ομάδα δεν κατέβει να αγωνιστεί θα μηδενιστεί χάνοντας το ματς με 0-3, ενώ θα της αφαιρεθούν 3 βαθμοί από το τρέχον πρωτάθλημα και θα ξεκινήσει την επόμενη σεζόν με -3. Φυσικά θα υπάρξει και πρόστιμο το οποίο μπορεί να είναι από 10.000 έως και 50.000 ευρώ.

Τι θα συμβεί όμως αν δεν κατέβει ούτε η μία ούτε η άλλη ομάδα; Τότε σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ακύρωση του αγώνα, αλλά οι τιμωρίες με την αφαίρεση βαθμών θα ισχύσουν και για τις δυο ομάδες όπως φυσικά και το ανάλογο πρόστιμο.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Δεκέμβριος 2015 11:01

Σχετικά άρθρα (ανά ετικέτα)

επιστροφή στην κορυφή