Ισόπαλο το ντέρμπι κορυφής, Αμπελόκηποι - ΑΕ Γιάννενα 0-0 (video)

06.03.2024 Αναγνώστηκε 3958 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Η δεύτερη ΑΕ Γιάννενα ήταν η πρώτη ομάδα που έκοψε βαθμούς από τους πρωτοπόρους Αμπελόκηπους καθώς το μεγάλο μεταξύ τους ντέρμπι για την 21η αγωνιστική της Β’ Ερασιτεχνικής έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0).

Ισόπαλο το ντέρμπι κορυφής, Αμπελόκηποι - ΑΕ Γιάννενα 0-0 (video)
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι κορυφής, γεμάτο πάθος και ένταση. Οι δύο ομάδες ήθελαν πολύ τη νίκη, κάθε μία για διαφορετικούς λόγους, όμως στο τέλος αλληλοεξουδετερώθηκαν. Η ΑΕ Γιάννενα ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, ενώ οι Αμπελόκηποι είχαν περισσότερες ευκαιρίες στην επανάληψη.

Η πρώτη φάση του αγώνα ήταν στο 12’ από στατική φάση για την ΑΕ Γιάννενα. Ο Λαλάι εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Τσίκας σε πρώτο χρόνο και ο Κοκιάδης σε δεύτερο δεν κατάφεραν να σπρώξουν τη μπάλα από τα δίχτυα από κοντά. Στο 30’ ο Ηλίας απείλησε με μακρινό σουτ, όμως ο Αθανασόπουλος ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων χάθηκε στο 43’ όταν από σέντρα του Ζώτου από δεξιά, ο Κοκιάδης έκανε το κοντρόλ και με τη μία το διαγώνιο σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αθανασόπουλου.

Οι Αμπελόκηποι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο στο πρώτο μέρος, όμως στην επανάληψη ανέβηκαν και πήραν τα ηνία της αναμέτρησης. Στο 52’ ο Τσάνης δέχτηκε πάσα και έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από αριστερό κάθετο δοκάρι του Παπαϊωάννου. Στο 58’ ο Βλαχόπουλος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και σούταρε, όμως δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 62’ ο Τσάνης απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η μεγαλύτερη φάση για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 72’ όταν εκτελέστηκε γρήγορα ένα πλάγιο άουτ και ο Χαχούλης από πολύ πλάγια θέση έκανε τη σέντρα-σουτ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Παπαϊωάννου.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο τα νεύρα ήταν τεντωμένα, τα σκληρά μαρκαρίσματα έδιναν και έπαιρναν, ενώ υπήρχαν και συνεχείς αψιμαχίες μεταξύ των παικτών. Οι δύο ομάδες έχασαν από μία καλή στιγμή στο τελευταίο δεκάλεπτο, αρχικά οι Αμπελόκηποι με τον Γαλάνη και στο φινάλε η ΑΕ Γιάννενα με τον Τσίκα. Τελικά το γκολ δεν ήρθε, με τις δύο ομάδες να μένουν στη «λευκή» ισοπαλία, η οποία αποτελεί την πρώτη απώλεια των Αμπελοκήπων στο φετινό πρωτάθλημα μετά από 20 νίκες. Οι Αμπελόκηποι έφτασαν τους 61 βαθμούς, ενώ η ΑΕ Γιάννενα τους 54.

Διαιτησία: Τασιούλας (Σιόντης – Σίσκας)

Αμπελόκηποι (Μανώλης Σκούφαλης): Αθανασόπουλος, Έξαρχός (59’ Οικονόμου), Παργινός, Βλαχιώτης, Παπαλάμπρης, Παπάζης, Χαχούλης (87’ Μάντζαρης), Χαρίτος (77’ Τέλιος), Βλαχόπουλος, Τσάνης, Γαλάνης.

ΑΕ Γιάννενα (Σταύρος Παπαβασιλείου): Παπαϊωάννου, Μαλάμος, Ζώτος (63’ Βαλάρης), Κάγια, Γιώτης, Λαλάι, Ηλίας, Δάλλας, Μάγκος, Κοκιάδης, Τσίκας.

Σχολιασμος