Δωρεά απινιδωτή στην Ελεούσα από τον Δήμο Ζίτσας (video+photos)

10.07.2021 Αναγνώστηκε 1118 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Στο γήπεδο της Ελεούσας «Θεόδωρος Λώλης» παρουσία του Δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου, του Αντιδημάρχου Φώτη Ράρρα, του Προέδρου της Επιτροπής Γηπέδων Γιώργου Λαδά, του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Άλκη Βότσικα, του Προέδρου της Θύελλας Ελεούσας Γιάννη Τασιούλα και του Γραμματέα Κωνσταντίνου Κωστούλα έγινε η παράδοση και η τοποθέτηση απινιδωτή.

Δωρεά απινιδωτή στην Ελεούσα από τον Δήμο Ζίτσας (video+photos)
Καλύβας
Χρήστος Καλύβας

Την παράδοση στον Πρόεδρο της Ελεούσας Γιάννη Τασιούλα έκανε ο Προέδρος της Επιτροπής Γηπέδων Γιώργος Λαδάς.

Δηλώσεις στην κάμερα του PASsports.gr έκαναν ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και ο Πρόεδρος της Θύελλας Ελεούσας Γιάννης Τασιούλας.

Πλιάκος: «Ο Δήμος έχει κάνει σεμινάρια για τη χρήση απινιδωτή»

Ο Δήμαρχος Ζίτσας τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή έχει κάνει όλα τα απαραίτητα σεμινάρια ώστε να μπορούν οι άνθρωποι του αθλητισμού να χρησιμοποιούν τον απινιδωτή όποτε αυτό χρειαστεί.

Αναλυτικά:

«Η αλήθεια είναι ότι μας συγκλόνισαν αυτά που είδαμε στο EURO. Εμείς είχαμε προμηθευτεί τον απινιδωτή εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα αλλά λόγω της πανδημίας και επειδή δεν λειτουργούσαν οι αθλητικοί χώροι βρισκόταν σε φύλαξη στο Δημαρχείο. Ήρθε σήμερα η ώρα να τον παραδώσουμε στους αρμόδιους με την ευχή να μη χρειαστεί ποτέ. Από την άλλη πλευρά όμως εμείς σαν Δημοτική Αρχή είχαμε φροντίσει και είχαν γίνει τα απαραίτητα σεμινάρια σε ανθρώπους του Δήμου και του αθλητισμού όπως προπονητές και συνοδούς των ομάδων. Στην πορεία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και άλλους ανθρώπους γνώστες της λειτουργίας του απινιδωτή για να μπορούν να τον λειτουργήσουν σωστά».

Για το αν θα κάνει η Δημοτική Αρχή και άλλα πράγματα για τον αθλητισμό του Δήμου Ζίτσας: «Είμαστε σε μια φάση λόγω της πανδημίας που οι αθλητικοί χώροι υπό κάποιες προϋποθέσεις αρχίζουν να ανοίγουν. Εμείς είχαμε μπει σε μια διαδικασία και φτιάξαμε αρκετά γήπεδα με χόρτο και πλαστικό τάπητα, έχουμε γήπεδα υπό κατασκευή όπως είναι της Πρωτόπαππας και εντός των ημερών δημοπρατείται η τελική φάση για το γυμναστήριο που θα γίνει στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και του Λυκείου Ελεούσας και θα είναι ένα κόσμημα για τον Δήμο μας. Αυτά όσον αφορά τα αθλητικά. Έχουμε καταθέσει προτάσεις, έχουμε έγκριση από το Φιλόδημο για αθλητικό χώρο και γήπεδο στη Ζίτσα και η προσπάθεια συνεχίζεται. Αυτό που ζητάω εγώ είναι αυτοί οι χώροι που θα λειτουργήσουν και ζητούνται από τις ομάδες και τις τοπικές κοινωνίες να είναι χώροι που θα είναι χρήσιμοι. Δηλαδή τα χρήματα να πιάνουν τόπο. Όχι δεν έχουμε ομάδα και θέλουμε γήπεδο, όχι δεν έχουμε πρόβλεψη καμία για τα παιδιά σε ένα χωριό και θέλουμε αθλητική εγκατάσταση. Πρέπει όλα να συμβαδίζουν και να είναι μαζί γιατί τα χρήματα είναι δυσεύρετα, είναι λιγοστά και πρέπει να πιάνουν τόπο».

Τασιούλας: «Να γεμίσουν τα γήπεδα απινιδωτές»

Ο Πρόεδρος της Ελεούσας Γιάννης Τασιούλας αφού ευχαρίστησε τον Δήμο Ζίτσας για τη δωρεά του απινιδωτή εξέφρασε την ευχή να γεμίσουν τα γήπεδα απινιδωτές ώστε αν χρειαστεί να σωθούν ζωές.

Αναλυτικά:

«Να ευχαριστήσουμε τη Δημοτική Αρχή για τη δωρεά. Είναι ένα εργαλείο πρώτων βοηθειών που θεωρούμε ότι σίγουρα είναι απαραίτητο και θα είναι ευχής έργον να μπει κάποια στιγμή σε όλα τα γήπεδα. Είχαμε και τα πρόσφατα γεγονότα στο EURO και αυτά εμάς μας ενισχύουν της μνήμες οι οποίες παρότι πέρασαν 25 χρόνια από τις 0 Ιανουαρίου του 1996 όταν χάσαμε στο γήπεδο του Βοτανικού τον Θεόδωρο Λώλη. Τέτοιες κινήσεις είναι παράδειγμα προς μίμηση και να γεμίσουν τα γήπεδα απινιδωτές ώστε να σώζονται ζωές».

Για το πώς βλέπει το φετινό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα: «Φέτος τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα για τις ομάδες. Είμαστε σε ένα καθεστώς που το μεγάλο έσοδο των ομάδων που ήταν οι εκδηλώσεις δεν θα γίνουν. Το σοβαρό πρόβλημα είναι ο ιός και κατά πόσο θα μπορέσουμε να παίξουμε και μετά το οικονομικό που θα είναι πολύ σημαντικό ζήτημα. Ευχόμαστε και θεωρούμε ότι οι Δημοτικές Αρχές θα είναι δίπλα μας ώστε να βοηθήσουν την κατάσταση για να επανέλθουμε στην κανονικότητα».

Φωτορεπορταζ

Σχολιασμος