Βρακάς: «Κανονικά θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα όλα τα σωματεία» (video)

28.06.2021 Αναγνώστηκε 548 φορές

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γήπεδο «Στάθης Τσανακτσής» η ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΗΠ.

Βρακάς: «Κανονικά θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα όλα τα σωματεία» (video)

Δυστυχώς η συμμετοχή των σωματείων δεν ήταν αυτή που θα περίμενε κανείς μετά από ένα χρόνο που δεν υπάρχει ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, αλλά κυρίως με όσα έρχονται και αφορούν το Αθλητικό Μητρώο. Φαίνεται ότι οι παράγοντες δεν θέλουν την ενημέρωση και τι πρέπει να γίνει για να διεκπεραιώσουν τις όποιος δυσκολίες λένε ότι έχουν για να εγγραφούν στο Αθλητικό Μητρώο.

Τα θέματα που υπήρχαν προς συζήτηση και έγκριση ήταν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός οι οποίοι ψηφίστηκαν, η εγγραφή νέων μελών (Ήφαιστος Αβγού και Κρανούλα).

Ο πρόεδρος Κώστας Βρακάς έκανε αναφορά στον διοικητικό απολογισμό της περιόδου 2020-21 όπου υπήρχε η οικονομική ενίσχυση των σωματείων με μείωση των παραβόλων συμμετοχής σε όλες τις κατηγορίες, μείωση 10% στο εξοδολόγιο διαιτησίας, συνέχιση της χορηγικής συνεργασίας με τη «ΣΙΟΝΤΗΣ Α.Ε.» και τη δωρεάν χορήγηση αθλητικού υλικού, την χορηγία 250 ευρώ στα σωματεία από την εταιρεία «Σύγχρονες Κατασκευές Ηπείρου Βρακάς-Παππάς Ε.Ε.», καθώς και τη λαχειοφόρο αγορά και την εθελοντική αιμοδοσία όπου χορηγήθηκαν μπάλες.

Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις παραγόντων με τον εκπρόσωπο της ομάδας Μαχητής Ιωαννίνων κ. Βλάχο να καταθέτει ψήφισμα για τα όσα αφορούν την ένταξη των σωματείων στο Αθλητικό Μητρώο καλώντας την ΕΠΣΗΠ και τα σωματεία να απαιτήσουν την απλοποίηση των διαδικασιών ένταξης στο Μητρώο, να μη μείνει κανένα σωματείο έξω από αθλητική εγκατάσταση, να μην αποκλειστεί κανένα σωματείο από χρηματοδότηση και να δοθεί παράταση εγγραφής στο Μητρώο και τεχνική υποστήριξη από ΕΠΣ και ΕΠΟ.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ ξεκαθάρισε ότι φέτος δεν θα αποκλειστεί κανένα σωματείο από τους αγώνες, ωστόσο τόνισε ότι από την επόμενη αγωνιστική περίοδο τα πράγματα θα αλλάξουν και όλες οι ομάδες θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο. Υποχρέωση όλων των σωματείων είναι να αλλάξουν το καταστατικό τους και να το εφαρμόσουν σύμφωνα με όσα λέει ο νέος αθλητικός νόμος.

Επάνω στο ζήτημα με το Αθλητικό Μητρώο ο πρόεδρος της γυναικείας ομάδας ΓΙΑΝΝΕΝΑ WFC Κώστας Παύλου είπε στους παρευρισκόμενους τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να ενταχθεί η κάθε ομάδα στο Μητρώο και προσφέρθηκε να βοηθήσει όποια θέλει να το κάνει με την προϋπόθεση βέβαια να υπάρχουν όλα τα παραστατικά, βιβλία θεωρημένα κ.τ.λ.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΠΑΣ Κράψης Γιάννης Πασιάς ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα όσα πάει να κάνει ο κ. Αυγενάκης λέγοντας ότι πάει να κάνει τις ερασιτεχνικές ομάδες να λειτουργούν επαγγελματικά. Το επόμενο μεγάλο θέμα που έθιξε ο κ. Πασιάς είναι οι πρώτες βοήθειες και οι απινιδωτές στα γήπεδα. Τόνισε ότι πρέπει να ξέρουν οι γιατροί αγώνα να χρησιμοποιούν τους απινιδωτές, ενώ πρέπει να γνωρίζουν είπε τόσο οι προπονητές όσο και κάποιο άτομο από τις διοικήσεις των ομάδων να κάνουν ΚΑΡΠΑ. Ο κ. Πασιάς όσον αφορά το θέμα της αιμοδοσίας ανέφερε ότι θα πρέπει μόνοι τους οι ποδοσφαιριστές να πηγαίνουν να δίνουν αίμα και όχι να χρειάζονται κίνητρα (10 μπάλες) οι ομάδες προκειμένου να στείλουν παίκτες να δώσουν αίμα. Τέλος ο κ. Πασιάς αναρωτήθηκε τι θα γίνει με τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους τη νέα χρονιά όσον αφορά τους αγώνες.

Ο κ. Βρακάς απαντώντας στον Γιάννη Πασιά αναφέρθηκε κυρίως για το θέμα των απινιδωτών στα γήπεδα τονίζοντας ότι έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια στα θέματα υγείας από την ΕΠΣΗΠ τα τελευταία χρόνια και ήδη βρίσκονται σε διαδικασία στο να γίνουν σεμινάρια για πρώτες βοήθειες. Τόνισε ότι θα γίνει συζήτηση με τα σωματεία ώστε στους αγώνες να υπάρχουν απινιδωτές και το επόμενο στάδιο είναι να μπορέσουν να υπάρχουν απινιδωτές και στις προπονήσεις.

Ευχή μας είναι να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί φέτος το πρωτάθλημα, αλλά θα πρέπει και τα σωματεία να κάνουν τα δέοντα ώστε να εγγραφούν στο Αθλητικό Μητρώο γιατί δεν θα υπάρχει άλλη ευκαιρία.

ΧΡ.ΚΑΛΥΒΑΣ

Σχολιασμος