- ΠΑΣ Γιάννινα
- Super League
- Super League 2
- Γ Εθνική
- Ερασιτεχνικό
- Άλλα Σπορ
- Γενικά
- Βαθμολογίες
- Στήλες
- Ποιοι Είμαστε
- Διαφήμιση
- Όροι Χρήσης
- Επικοινωνία
Στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Maison B ερασιτεχνικής κατηγορίας και του Α ομίλου, συναντήθηκαν Αμπελόκηποι και Λαψίστα 2006, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 3-2, κάνοντας την ολική ανατροπή, καθώς οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δύο φορές στο σκορ, ενώ παράλληλα ''έπιασαν'' στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, την ομάδα του Ροδοτοπίου, η οποία γνώρισε την ήττα με το ίδιο σκορ από την Αμφιθέα και βάζουν...πλώρη για τις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην Α ερασιτεχνική κατηγορία.
Το παιχνίδι ήταν χορταστικό και οι ευκαιρίες αρκετές, κυρίως απο την πλευρά των γηπεδούχων, οι οποίοι στο β΄ μέρος ήταν κυριολεκτικά καταιγιστικοί.
Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ήρθε στο 13΄, με το σουτ του Κοσμά να περνά πάνω από τα δοκάρια της αντίπαλης εστίας.
Στο 14΄ ο Ιορδανίδης με δυνατό φαλτσαριστό σουτ, έστειλε την μπάλα ελάχιστα αουτ από την εστία του Μποζιάρη.
Στο 28΄ πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Αμπελόκηπους, όταν από την εκτέλεση κόρνερ του Λόκα η μπάλα βρέθηκσε στην μικρή περιοχή, ο Λιπιώτης προσπάθησε με ψαλιδάκι να βρει δίχτυα, όμως ο Κοτίκας απέκρουσε ενστικτωδώς την μπάλα.
Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, κάνοντας το 0-1, όταν από την μπαλία ακριβείας του Μπάρλα, ο Ιορδανίδης με σουτ έστειλε την μπαλα στα δίχτυα.
Τα τελευταία λεπτά ανήκαν στους γηπεδούχους, έχοντας ευκαιρία στο 38΄ με το στρωτό σουτ του Βλάχου, να απομακρύνεται από τον Κοτίκα με το πόδι, και στο 42΄ με την κεφαλιά του Τσιούρη από κοντά, να καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Λαψίστας.
Στο δεύτερο μέρος οι Αμπελόκηποι μπήκαν δυνατά, έχοντας ένα φρενήρη ρυθμό και χάνοντας αρκετές ευκαιρίες.
Συγκεκριμένα, στο 49΄ φάση διαρκείας στα καρέ του Κοτίκα, με τον Λιπιώτη να μη μπορεί να ευστοχήσει, κοντράροντας η μπάλα στα σώματα των αντίπαλων παικτών.
Στο 50΄ από την εκτέλεση φαουλ του Τσιούρη, η μπάλα πέρασε σύριζα από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ αμέσως μετά το σουτ του Βλάχου από κοντά, πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
Έπειτα από την ασφυχτική πίεση για τους γηπεδούχους, ήρθε και η ισοφάριση από τα 11 μέτρα, όταν από ανατροπή του Βλάχου μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε την άσπρη βούλα, από την οποία και ευστόχησε ο Λιπιώτης.
Κόντρα στην ροή του παιχνιδιού και σε μια ανύποπτη στιγμή, η Λαψίστα πήρε και πάλι το προβάδισμα, όταν ο Νάσιος βρήκε τον Ιορδανίδη, ο οποίος με δεύτερο προσωπικό τέρμα, έκανε το 1-2.
Από το σημείο αυτό και μέχρι το τέλος, οι Αμπελόκηποι είχαν τον πρώτο λόγο και την κυριάρχια στο ματς, καθώς στο 73΄ έχασαν μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Λιπιώτης έδωσε στον Τούση, κι εκείνος από θέση βολής δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα.
Νέα χαμένη ευκαιρία για τους Αμπελόκηπους, στο 76΄, όταν ο Κοσμάς βρέθηκε τετ α τετ με τον Κοτίκα, με τον δεύτερο να αποκρούει το σουτ.
Ότι δεν κατάφεραν να πετύχουν οι γηπεδούχοι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, το πέτυχαν μέσα σε τρία λεπτά, κάνοντας το 2-2 στο 85΄, με το άπιαστο σουτ του Λόκα από τα 30 μ., ενώ στο 88΄ ο Ζιάκας με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, έκανε την ολική ανατροπή γράφοντας το τελικό 3-2 , δίνοντας δίκαια την νίκη στην ομάδα του.
Διαιτησία: Χατζηπαναγιώτου (Μπαδήμας – Σιαμέτης)
Αμπελόκηποι : Μποζιάρης, Γαλάνης (74΄Κατσάνος), Πρέντζας (33΄ λ. τρ. Μανούσης), Χολέβας, Δήμος (46΄ Τούσης), Ζιάρας, Κοσμάς, Λόκας, Λιπιώτης, Τσιούρης, Βλάχος.
Λαψίστα 2006: Κοτίκας, Μπάρλας (70΄ Ζιάκας), Μαμακής, Τσιότσικας, Βλάχος, Μπούτης (81΄ Τίκος), Μιχάλης, Ιορδανίδης, Βακάρος (57΄Τζιάλλας), Νάσιος, Γαρδίκος.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ- ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΥΒΑΣ
PASsports - Το διαβατήριο στα σπορ, Copyright © 2025, All rights reserved.