- ΠΑΣ Γιάννινα
- Super League
- Super League 2
- Γ Εθνική
- Ερασιτεχνικό
- Άλλα Σπορ
- Γενικά
- Βαθμολογίες
- Στήλες
- Ποιοι Είμαστε
- Διαφήμιση
- Όροι Χρήσης
- Επικοινωνία
Ένα προσφυγικό ντέρμπι με τρία γκολ, τρία δοκάρια, πάθος και ένταση έγινε στο γήπεδο «Αγιά Σοφιά», με την Ανατολή να παίρνει τη νίκη με 1-2 επί της ΑΕΜ χάρη σε γκολ του Κλιτσινάρη στις καθυστερήσεις.
Δυστυχώς, τα όσα έγιναν στο τέλος του παιχνιδιού με ξύλο μεταξύ παικτών και «φιλάθλων» και την επίθεση στον υπογράφοντα αποτελούν πισωγύρισμα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της περιοχής.
Ας ξεκινήσουμε με το αγωνιστικό κομμάτι.
Η Ανατολή μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο σε σχέση με την ΑΕΜ.
Η ομάδα του Ανέστη Ζώη άνοιξε το σκορ στο 15’ όταν ο Χριστακόπουλος βρέθηκε από δεξιά και έκανε τη σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Θανάση που από το ύψος του πέναλτι με διαγώνιο σουτ πέρασε την μπάλα από τους αμυντικούς και τον τερματοφύλακα Νάκο στέλνοντας την στα δίχτυα για το 0-1.
Οι Μικρασιάτες προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα στο 16’ όταν ο Ναυρόζογλου Α. εκτέλεσε φάουλ, ο τερματοφύλακας Διαμάντης προσπάθησε να αποκρούσει μετά από κεφαλιά του Ανανιάδη, αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια και ο ίδιος προσέκρουσε στο δοκάρι και τραυματίστηκε.
Από το εικοσάλεπτο και μετά η ΑΕΜ ισορρόπησε και προσπάθησε να απειλήσει κυρίως μέσα από στημένες φάσεις, δηλαδή εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία.
Το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους ανήκε στην Ανατολή που έχασε δυο καλές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ.
Μεγαλύτερη ήταν η ευκαιρία του 43’ όταν μετά από λάθος του Ντάφλου, ο Θανάσης πάσαρε στον Φωλίνα αυτό βγήκε απέναντι από τον Νάκο Θ. έκανε το πλασέ με τον τερματοφύλακα της ΑΕΜ να αποκρούει σωτήρια πέφτοντας με το χέρι.
Έτσι διατήρησε το σκορ στα επίπεδα του 0-1 και έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να παλέψει στην επανάληψη.
Ο 17χρονος πορτιέρο της ΑΕΜ έκανε εκπληκτική επέμβαση και στο 56’ όταν ο Εμβραΐζογλου έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Θανάσης με προβολή στη μικρή περιοχή, προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα όμως ο Νάκος Θ. απέκρουσε εντυπωσιακά.
Στο 53’ ο Χριστακόπουλος εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Δεύτερο δοκάρι για τους Μικρασιάτες στο 61’ όταν ο Ναυρόζογλου Α. εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο, ο Διαμάντης έχοντας και κόντρα τον ήλιο απέκρουσε τη μπάλα στέλνοντας τη να χτυπήσει στο δοκάρι και να καταλήξει κόρνερ.
Ο Θανάσης στο 64’ έκανε το σουτ απέκρουσε τη μπάλα ο Νάκος, ενώ τρία λεπτά αργότερα στο 67’ και πάλι ο Νάκος με γρήγορη έξοδο ανέκοψε επικίνδυνη αντεπίθεση της Ανατολής.
Η ΑΕΜ έφτασε στην ισοφάριση στο 83’ όταν ο Παπαγιάννης βγήκε απέναντι από τον Διαμάντη έκανε το πλασέ η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στην επιστροφή της χτύπησε επάνω στο στήθος του Φίλιου, ο οποίος την έστειλε άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1.
Το 1-1 όμως δεν έμελλε να ήταν το τελικό σκορ αφού στο 93’ ο Κλιτσινάρης με «φωτοβολίδα» έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νάκου Θ. κάνοντας το 1-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς ακριβώς στην εκπνοή της αναμέτρησης και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Με την λήξη του αγώνα αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Σκανδάλης για απρεπή πανηγυρισμό.
Τα όσα έγιναν όμως μετά το τέλος του παιχνιδιού δεν τιμούν κανέναν και σίγουρα πρέπει να προβληματίσουν.
Διαιτησία: Τάσης (Κόλλιας-Σπυρογιώτης).
Μικρασιάτες: Νάκος Θ., Ντάφλος (80’ Λάγκας), Τότσικας, Μπαλαντάνης Κ., Ναυρόζογλου Α., Ανανιάδης, Μπαλαντάνης Ν., Ναβρούζογλου (62’ Παπαγιάννης), Ναυρόζογλου Γ., Ναυρόζογλου Ι., Κοτσώνης (73’ Βασιλειάδης).
Ανατολή: Διαμάντης, Δήμος, Φίλιος, Γκαρτζονίκας, Τζίμας, Κλιτσινάρης, Σκανδάλης, Εμβραίζογλου, Θανάσης, Φωλίνας, Χριστακόπουλος.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ
PASsports - Το διαβατήριο στα σπορ, Copyright © 2025, All rights reserved.