Τελικός για Ρεάλ 1-0 την Σίτι

04.05.2016 Αναγνώστηκε 1518 φορές

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι αντίπαλος της Ατλέτικο στον μεγάλο τελικό της 28ης Μαΐου μετά την σημερινή της νίκη με 1-0 κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" στην ρεβάνς του 0-0 στην έδρα της αγγλικής ομάδας.

Οι Μαδριλένοι με την βοήθεια και της τύχης σκόραραν στο πρώτο εικοσάλεπτο με την Σίτι να έχει δοκάρι, να γλιτώνει στην επανάληψη σε ορισμένες περιπτώσεις από δεύτερο γκολ και στο τέλος να χάνει ευκαιρία με τον Αγκουέρο για την πρόκριση.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήθελε το γρήγορο γκολ στην αναμέτρηση και μπήκε δυνατά για να το πετύχει με την φιλοξενούμενη ομάδα να στέκεται άτυχη όταν στο 10' ο αρχηγός και ηγέτης στην άμυνα Κομπανί τραυματίστηκε στον μηρό και αναγκαστικά βγήκε εκτός αγώνα με τον Μανγκαλά να παίρνει την θέση του.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 14' με την κεφαλιά του Ρονάλντο να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Χάρτ, ενώ στο 20' άνοιξαν το σκορ. Ο Καρβαχάλ πάσαρε στον Μπέιλ με τον Ουαλό να επιχειρεί γύρισμα στην περιοχή και την μπάλα μετά από παρέμβαση του Φερνάντο να καταλήγει στην απέναντι γωνία του πορτιέρε της Σίτι.

Το γκολ αρχικά χρεώθηκε στον Ουαλό άσο, αλλά στην συνέχεια δόθηκε ως αυτογκόλ του Φερνάντο. Τέσσερα λεπτά μετά το 1-0 ο Ρονάλντο είχε σουτ που έφυγε άουτ, ενώ στο 36' ορθώς ακυρώθηκε τέρμα του Πέπε ως offside.

Η Μάντσεστερ Σίτι με δεδομένο ότι ήθελε γκολ βγήκε μπροστά και ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου έφτασε πολύ κοντά στο 1-1 όταν ο Ντε Μπρούινε βρήκε τον Φερναντίνιο και αυτός με ένα πολύ δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Νάβας με το 1-0 να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η Ρεάλ απείλησε στο 51' με τον Καρβαχάλ να πασάρει στον Χεσέ που σούταρε πάνω από τα δοκάρια, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μόντριτς βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Χαρτ που έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του Κροάτη μέσου των Ισπανών.

Ήταν φανερό ότι η Ρεάλ ήταν η κυρίαρχος της αναμέτρησης και στο 64' ...ισοφάρισε τα δοκάρια όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Κρόος ο Μπέιλ έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Χαρτ, ενώ στην εξέλιξη ο Ρονάλντο σκόραρε χρησιμοποιώντας το χέρι με την φάση πάντως να σταματά για offside.

Η Σίτι που ήταν ωσεί παρούσα μέχρι τότε κέρδισε φάουλ στο 84' σε καλή θέση από αριστερά με τον Ντε Μπρούινε να αναλαμβάνει την εκτέλεση, αλλά έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 89' το "Μπερναμπέου" γλίτωσε το ... έμφραγμα όταν ο Αγκουέρο, στην μοναδική του φάση και στις δυο αναμετρήσεις, με μακρινό δεξί σουτ προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με την τελευταία να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Νάβας.

Και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση με την Ρεάλ να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό εκεί όπου περιμένει η συμπολίτισσα Ατλέτικο σε μια επανάληψη του προ διετίας τελικού που είχε βρει νικήτρια την Βασίλισσα στην παράταση με 4-1.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς (88' Κόβατσιτς), Κρόος, Ίσκο (67' Χάμες), Χεσέ (56' Βάσκες), Ρονάλντο, Μπέιλ.

Μάντσεστερ Σίτι (Μαουρίτσιο Πελεγρίνι): Χαρτ, Σανιά, Κομπανί (10' Μανγκαλά), Οταμέντι, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Νάβας (69' Ιχεανάτσο), Τουρέ (61' Στέρλινγκ), Ντε Μπρούινε, Αγκουέρο.

Σχολιασμος