Πρώτο βήμα για Ατλέτικο, 1-0 την Μπάγερν

27.04.2016 Αναγνώστηκε 1548 φορές

Πρώτο βήμα για πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Champions League έκανε σήμερα η Ατλέτικο που νίκησε στο "Βιθέντε Καλδερόν" με 1-0 την Μπάγερν αποκτώντας ένα μικρό, πλην σημαντικό προβάδισμα.

Η ομάδα του Σιμεόνε σκόραρε νωρίς με τον Σαούλ Νίγκεθ, άντεξε στην πίεση της Μπάγερν και είχε δοκάρι με τον Τόρες για να κάνει και δεύτερο γκολ με το φινάλε να την βρίσκει νικήτρια απέναντι στην ομάδα του Γκουαρδιόλα.

Το ματς ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους γηπεδούχους, καθώς μετά τη συμπλήρωση δέκα λεπτών κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα όταν ο Σαούλ Νίγκεθ πήρε την μπάλα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή κι αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του μπήκε στα καρέ και με άψογο πλασέ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Νόιερ. Με εξαιρετική τακτική και την Μπάγερν να δυσκολεύεται στην ανάπτυξη, οι Ισπανοί κράτησαν εύκολα το υπερ τους 1-0 μέχρι το ημίχρονο.

Στο 54' η πρώτη ευκαιρία της Μπάγερν ήταν και η καλύτερη της με το δυνατό σουτ του Αλάμπα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Όμπλακ με τους Βαυαρούς να ανεβάζουν την πίεση τους και δυο λεπτά αργότερα να απειλούν με τον Μαρτίνεθ με κοντινή κεφαλιά. Η συνέχεια περιείχε την εγκατάσταση της Μπάγερν στην περιοχή των γηπεδούχων με συνεχή ανεκμετάλλευτα κόρνερ και τον Γκουαρδιόλα να ρίχνει στην μάχη Μίλερ και Ριμπερί.

Από την άλλη οι Μαδριλένοι ήθελαν την διαφύλαξη του 1-0 και προσπαθούσαν σε κάποια αντεπίθεση για το 2-0 πράγμα που το άγγιξαν στο 75' αλλά ο Τόρες σημάδεψε το δοκάρι του Νόιερ, ενώ ο Κόκε που πήρε το ριμπάουντ δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικός.

Κάπως έτσι το ματς οδηγήθηκε στα τελευταία λεπτά, όπου οι γηπεδούχοι φρόντισαν να κλείσουν ακόμη καλύτερα τους διαδρόμους για την εστία τους και να κρατήσουν το 1-0 καθώς στην τελευταία ευκαιρία των Βαυαρών για το 1-1 ο Βιδάλ δεν έκανε καθόλου καλό πλασέ με τον Ομπλάκ να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουάνφραν, Χιμένες, Σάβιτς, Φελίπε Λουίς, Σαούλ Νίγκεθ (85' Παρτέι), Φερνάντες, Γκάμπι, Κόκε,Γκριζμάν, Τόρες.

Μπάγερν Μονάχου (Πεπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Λαμ, Τσάβι Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Μπερνάτ (77' Μπενατιά), Αλόνσο, Αλκάνταρα (70' Μίλερ), Βιδάλ, Κομάν (64' Ριμπερί), Ντάγκλας Κόστα, Λεβαντόφσκι.

Σχολιασμος