Πρόκριση για Ατλέτικο και Μπάγερν

13.04.2016 Αναγνώστηκε 1101 φορές

Την πρόκριση τους στα ημιτελικά του Champions League πανηγυρίζουν εδώ και λίγη ώρα η φιναλίστ του 2014 Ατλέτικο Μαδρίτης και η τροπαιούχος του 2013 Μπάγερν Μονάχου μετά τις σημερινές προκρίσεις τους κόντρα σε Μπαρτσελόνα και Μπενφίκα αντίστοιχα.

Στο "Βιθέντε Καλδερόν" η Ατλέτικο με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκριζμάν νίκησε με 2-0 την Μπαρτσελόνα, η οποία πάντως δικαιούται να φωνάζει για καθαρό πέναλτι στο 90', ενώ στην Πορτογαλία η Μπάγερν βρέθηκε να ηττάται προσωρινά με 1-0, αλλά τελικά με το 2-2 πανηγύρισε την πρόκριση της στην ημιτελική φάση.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 2-0

Μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για την Ατλέτικο Μαδρίτης με την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε να νικά με 2-0, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκριζμάν, την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα και να την θέτει νοκ-άουτ από την ημιτελική φάση του θεσμού.

Οι Μαδριλένοι μπήκαν με διάθεση στο ματς για να σκοράρουν, αλλά και με προσοχή στα μετόπισθεν με την Μπαρτσελόνα να έχει την κατοχή και να προσπαθεί για το εκτός έδρας γκολ που θα έκανε πιο εύκολη την προσπάθεια της.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 33' με το φάουλ του Μέσι που δεν βρήκε στόχο, ενώ τρία λεπτά αργότερα το γήπεδο πήρε φωτιά όταν η Ατλέτικο άνοιξε το σκορ. Σε μια στιγμή αδράνειας του Ζόρντι Άλμπα που δεν έδιωξε την μπάλα μακριά αυτή πήγε στον Σαούλ που σέντραρε από τα δεξιά και ο Γκριζμάν ανενόχλητος στην καρδιά της άμυνας έγραψε το 1-0 βάζοντας φωτιά στις εξέδρες.

Το 1-0 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου με την Μπαρτσελόνα να έχει στην επανάληψη την κατοχή υπέρ της και τους γηπεδούχους να προσπαθούνα να χτυπήσουν στην αντεπίθεση για το 2-0 που θα έγερνε και την πλάστιγγα υπερ τους.

Στο τέλος η Μπαρτσελόνα αναγκαστικά βγήκε όλη μπροστά καθώς έψαχνε το 1-1 και το πλήρωσε στο 88' όταν ο Φελίπε Λουίς έφυγε πίσω από τη σέντρα και έφτασε στην περιοχή, εκεί όπου ο Ινιέστα με το χέρι έκοψε την πάσα του Βραζιλιάνου προς τον Γκριζμάν με τον Ριτσόλι να καταλογίζζει την εσχάτη των ποινών. Ο Γάλλος στράικερ ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα πετυχαίνοντας το 2-0.

Στις καθυστερήσεις και σε μια απέλπιδα προσπάθεια της Μπαρτσελόνα για παράταση ο Ριτσόλι υπέπεσε σε σοβαρό λάθος καθώς ναι μεν είδε το χέρι του Γκοντίν, αλλά δεν είδε ότι ήταν εντός περιοχής και κατελόγισε φάουλ αντι για πέναλτι. Το φάουλ ανέλαβε να εκτελέσει ο Μέσι αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Γκοδίν, Λούκας, Χουανφράν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Αουγούστο Φερνάντες, Σαούλ, Κόκε, Καράσκο (73’ Τομάς), Γκριεζμάν (90’ Κορέα).

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μασεράνο, Ντάνι Αλβες (64' Σέρζι Ρομπέρτο), Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (64’ Αρντά Τουράν), Ινιέστα, Νεϊμάρ, Μέσι, Σουάρες.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 2-2

Αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 από την ομάδα της Μπενφίκα η Μπάγερν ανέτρεψε την κατάσταση και με το τελικό 2-2 πανηγύρισε την πρόκριση της στους "4" απέναντι στην ομολογουμένως πολύ καλή ομάδα της Πορτογαλίας που κοίταξε στα μάτια το μεγάλο της αντίπαλο και κυνήγησε την μεγάλη έκπληξη.

Οι Βαυαροί πήραν κατοχή μπάλας από τα πρώτα λεπτά με στόχο το γρήγορο γκολ όμως οι Πορτογάλοι ήταν άριστα στημένοι στον αγωνιστικό χώρο και δεν άφηναν χώρους στην ομάδα του Γκουαρδιόλα.

Στο 20' το σουτ του Μίλερ πέρασε ελάχιστα άουτ για να ανοίξουν οι γηπεδούχοι το σκορ στο 27' όταν ο Ελισέου σέντραρε από αριστερά και ο Χιμένεζ με καρφωτή κεφαλιά. Μάλιστα η ομάδα του Ρούι Βιτόρια άγγιξε και το 2-0 αλλά το σουτ του Χιμένεζ έδιωξε ο Νόιερ.

Και αφού δεν έγινε το 2-0 για την Μπενφίκα έγινε το 1-1 στο 38' όταν ο Λαμ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Έντερσον απέκρουσε με τις γροθιές, η μπάλα κατέληξε στον Βιδάλ που με ευθύβολο σουτ έφερε το ματς στα ίσια με το 1-1 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη οι Γερμανοί μπήκαν πολύ δυνατά θέλοντας να πετύχουν το γρήγορο γκολ που θα οριστικοποιούσε και την πρόκριση και τα κατάφεραν στο 52' όταν ο Τσάμπι Αλόνσο εκτέλεσε κόρνερ ο Χάβι Μαρτίνεθ έπιασε αρχικά την κεφαλιά, ο Μίλερ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή έγραφε το 1-2.

Το υπόλοιπο της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με την Μπάγερν να έχει δοκάρι στο 60' με το διαγώνιο σουτ του Ντάγκλας Κόστα και την Μπενφίκα να φτάνει στο 2-2 στο 76' όταν ο Ταλίσκα με φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Νόιερ.

Το 2-2 δεν άλλαξε μέχρι τέλους χαρίζοντας στην Μπάγερν την πρόκριση και στην Μπενφίκα τις εντυπώσεις.

Μπενφίκα (Ρούι Βιτόρια): Έντερσον, Φέισα, Χιμένεζ, Λίντελεφ, Σάλβιο (68' Ταλίσκα), Ελιζέου (88' Γιόβιτς), Πίτσι, Ζαρντέλ, Αλμέιδα, Καρσελά, Ρενάτο Σάντσες.

Μπάγερν Μονάχου (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Αλκάνταρα, Ριμπερί (92' Γκέτσε), Χάβι Μαρτίνεθ, Ντάγκλας Κόστα, Τσάμπι Αλόνσο (90' Μπερνάτ), Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ (84' Λεβαντόφσκι), Αλάμπα, Κίμιχ.


Σχολιασμος