Πρόκριση για Ρεάλ και Σίτι

12.04.2016 Αναγνώστηκε 835 φορές

Γνωστά έγιναν σήμερα τα πρώτα εισιτήρια των ημιτελικών του Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης και την Μάντσεστερ Σίτι να προκρίνονται εις βάρος της Βόλφσμπουργκ και της Παρί Σεν Ζερμέν αντίστοιχα.

Στο Μπερναμπέου η Ρεάλ Μαδρίτης με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο νίκησε 3-0 την Βόλφσμπουργκ ανατρέποντας το 2-0 της Γερμανίας, ενώ στο Σίτι οφ Μάντσεστερ οι Πολίτες νίκησαν με 1-0 την πρωταθλήτρια Γαλλίας και προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα ημιτελικά.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ 3-0

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 3-0 της Βόλφσμπουργκ και προκρίθηκε στα ημιτελικά, για έκτη συνεχόμενη σεζόν, του Champions League ανατρέποντας την ήττα της με 2-0 στην έδρα των Γερμανών. Ο Πορτογάλος σταρ της Ρεάλ με τα τρία τέρματα σήμερα έφτασε τα 16 και κυνηγά πλέον το δικό του ρεκόρ με 17 τέρματα την σεζόν 2013-2014 τότε που οι "γκαλάκτικος" κατέκτησαν το τρόπαιο.

Οι Μαδριλένοι μπήκαν δυνατά από νωρίς και πριν καν συμπληρωθούν είκοσι λεπτά είχαν πάρει προβάδισμα 2-0 και είχαν και δοκάρι με τον Σέρχιο Ράμος ο οποίος με κεφαλιά στο 6' σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Μπενάλιο για να ακολουθήσουν τα δυο τέρματα του Πορτογάλου σε διάστημα μόλις δυο λεπτών 16' και 17'.

Αρχικά άνοιξε το σκορ με κοντινό σουτ ύστερα από σέντρα ακριβείας του Καρβαχάλ και ένα λεπτό αργότερα με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι από το κόρνερ του Κρόος έγραφε το 2-0 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Η Βόλφσμπουργκ προσπάθησε κυρίως να μην δεχτεί άλλο τέρμα και να παίξει την πρόκριση της στην παράταση, άντεξε στις ευκαιρίες της Ρεάλ με Μπενζεμά και Μπέιλ, στάθηκε τυχερή στην κεφαλιά του Ράμος που βρήκε στο αριστερό δοκάρι, αλλά στο 77' δέχτηκε το 3-0 που ουσιαστικά έκρινε και την πρόκριση.

Σκόρερ και πάλι ο Ρονάλντο με απευθείας εκτέλεση φάουλ δεν του άφησε και πολλά περιθώρια αντίδρασης με το 3-0 να στέλνει την ομάδα του Ζιντάν στην τετράδα και την Βόλφσμπουργκ να φεύγει με ψηλά το κεφάλι από την διοργάνωση.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Πέπε, Μαρτσέλο, Κασεμίρο, Μόντριτς (90'+2' Βαράν), Κρόος, Ρονάλντο, Μπέιλ, Μπενζεμά (84' Χεσέ).

Βόλφσμπουργκ (Χέκινγκ): Μπενάλιο, Βιεϊρίνια, Νάλντο, Ντάντε, Ροντρίγκεζ, Γκιλαβογκί (80' Ντοστ), Γκουστάβο, Ενρίκε (72' Καλιγκιούρι), Άρνολντ, Ντράξλερ (32' Κρούζε), Σίρλε.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ - ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ 1-0

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Μάντσεστερ Σίτι θα δώσει το παρών στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ μετά τη νίκη της με 1-0 κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν στο Σίτι οφ Μάντσεστερ.

Από την έναρξη του αγώνα η Σίτι πίεζε ψηλά αναγκάζοντας την Παρί να γυρίζει τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και στην άμυνά της, ενώ οι γηπεδούχοι με κύριο εκφραστή τον Αγκουέρο έψαχναν το γκολ και στο 29' έφτασαν κοντά να το πετύχουν όταν ο Τραπ ανέτρεψε καθαρά τον Αργεντίνο άσο εντός περιοχής με τον ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα.

Ο Αγκουέρο ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ από το αριστερό δοκάρι με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθεις Άγγλων και Γάλλων στο πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 48' ο Ιμπραΐμοβιτς με φάουλ προσπάθησε για το 0-1 όμως είδε σε ετοιμότητα τον Χάρτ, όμως παρά το ότι η ομάδα του Μπλαν ήταν εκείνη που κυνηγούσε το γκολ δεν απείλησε, πέραν της κεφαλιάς του Τιάγκο Σίλβα που εξουδετέρωσε ο Χαρτ, ενώ οι γηπεδούχοι έψαξαν το γκολ που θα κλείδωνε την πρόκριση τους.

Και τα κατάφεραν στο 76' όταν ο Ντε Μπρούινε με εξαιρετική προσποίηση και σουτ από το ημικύκλιο έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Τραπ για το γκολ που έγερνε την πλάστιγγα υπερ των Άγγλων καθώς η Παρί ήθελε 2 γκολ για να ανατρέψει την κατάσταση.

Στο 80' είχε την μεγάλη ευκαιρία για το 1-1, αλλά ο Καβάνι νικήθηκε στο τετ-α-τετ με τον Χαρτ με τους πρωταθλητές Γαλλίας να συμβιβάζονται πλέον με την ιδέα του αποκλεισμού, ενώ στο 86' ακυρώθηκε ως offside γκολ του Ιμπραΐμοβιτς με το 1-0 να μην αλλάζει μέχρι τέλους και να στέλνει τους Πολίτες για πρώτη φορά στα ημιτελικά του θεσμού.

Μάντσεστερ Σίτι (Πελεγκρίνι): Χαρτ, Σανιά, Οταμέντι, Μανγκαλά, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Ντε Μπρούινε (84' Τουρέ), Νάβας, Σίλβα (87' Ντελφ), Αγκουέρο (93' Ιχεανάτσο).

Παρί Σεν Ζερμέν (Μπλαν): Τραπ, Φαν ντερ Βιλ, Οριέ (61' Παστόρε), Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μάξουελ, Τιάγκο Μότα (44' Λούκας Μόουρα), Ραμπιό, Ντι Μαρία, Καβάνι, Ιμπραΐμοβιτς.


Σχολιασμος