Νίκη με ανατροπή η Μπαρτσελόνα, καθάρισε νωρίς η Μπάγερν

05.04.2016 Αναγνώστηκε 794 φορές

Πρώτοι αγώνες σήμερα για τα προημιτελικά του Champions League με την Μπαρτσελόνα να αντιμετωπίζει την Ατλέτικο Μαδρίτης και την Μπάγερν να κοντράρεται με την Μπενφίκα των Μήτρογλου και Σάμαρη.

Ο ισπανικός εμφύλιος ήταν συγκλονιστικός με την Ατλέτικο να προηγείται στην αναμέτρηση, να μένει με 10 παίκτες και τελικά να λυγίζει από τα 2 γκολ του Σουάρες στο τελικό 2-1, ενώ στην Γερμανία η Μπάγερν σκόραρε μόλις στο 2' κόντρα στην Μπενφίκα με το σκορ αυτό να μην αλλάζει στο υπόλοιπο διάστημα της αναμέτρησης.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 2-1

Την νίκη με 2-1 πανηγύρισε η Μπαρτσελόνα κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης στον ισπανικό εμφύλιο για τα προημιτελικά του Champions League, ανατρέποντας το 0-1 με το οποίο προηγήθηκε η ομάδα του Σιμεόνε.

Με τη γνωστή τριάδα ΜSN Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ η Μπαρτσελόνα ήταν το λογικό φαβορί της αναμέτρησης όμως είδαν την Ατλέτικο να κάνει το 0-1 στο 25' όταν ο Κόκε έβγαλε σε θέση βολής τον Τόρες και ο τελευταίος με πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Όμως ο ίδιος έμελλε να είναι και ο αρνητικός πρωταγωνιστής των Μαδριλένων καθώς μέσα σε έξι λεπτά είδε 2 φορές την κίτρινη κάρτα και με την δεύτερη στο 35' άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Οι "μπλαουγκράνα" έψαξαν το 1-1 πριν το ημίχρονο δίχως όμως αποτέλεσμα, αλλά στην επανάληψη μπήκαν αποφασισμένοι για την νίκη και την ανατροπή.

Και αφού το ανάποδο ψαλίδι του Μέσι δεν βρήκε στόχο και ο Νεϊμάρ είχε δοκάρι ο τρίτος της ομάδας της Βαρκελώνης Λουίς Σουάρες μίλησε και με δυο τέρματα έφερε την νίκη και την ανατροπή.

Ο Ουρουγουανός άσος αρχικά ισοφάρισε στο 63' με εξαιρετικό πλασέ και στο 74' πέτυχε με κεφαλιά το 2-1 που έδωσε την νίκη στην Μπαρτσελόνα, αλλά την ρεβάνς να αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον μιας και οι Μαδριλένοι ελπίζουν σε πρόκριση με το εκτός έδρας γκολ.

Μπαρτσελόνα (Λ. Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Μασεράνο, Πικέ, Ντάνι Αλβες, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς (80' Σέρζι Ρομπέρτο), Ράκιτιτς (63' Ραφίνια), Ινιέστα (83' Αρντά Τουράν), Νεϊμάρ, Μέσι, Σουάρες.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ν. Σιμεόνε): Ομπλάκ, Λούκας, Γοδίν, Χουανφράν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ (90' Κορέα), Καράσκο (53' Αουγούστο Φερνάντες), Γκριεζμάν (76' Τομάς), Φ. Τόρες.

ΜΠΑΓΕΡΝ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ 1-0

Η Μπάγερν έπαιξε όσο χρειάστηκε για να πάρει τη νίκη με 1-0 επί της Μπενφίκα και έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα ημιτελικά και τους Πορτογάλους να θέλουν στην ρεβάνς να εξαντλήσουν κάθε ελπίδα πρόκρισης.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια καθώς μόλις στο 2' η Μπάγερν προηγήθηκε όταν ο Μπερνάτ έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Βιδάλ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι πέτυχε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και άγγιξαν το 2-0 στο 20' αλλά το σουτ του Μίλερ στην κίνηση εξουδετερώθηκε εντυπωσιακά από τον Έντερσον. Τα εναπομείναντα λεπτά μέχρι το ημίχρονο κύλησαν δίχως συγκινήσεις με την ομάδα του Γκουαρδιόλα να πηγαίνει με το υπερ της 1-0 στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά θέλοντας να πετύχουν ένα τέρμα που εκτός έδρας βοηθάει πολύ και στο 57' απείλησαν με τον Αλάμπα που σούταρε για να δηλώσει παρών ο Νόιερ, ενώ στο 65' Μήτρογλου και Ζόνας σε φάση διαρκείας απέτυχαν να κάνουν το 1-1.

Στο τελευταίο τέταρτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με την Μπάγερν να έχει την κατοχή και να μην απειλείται με αποτέλεσμα το 1-0 να μείνει μέχρι τέλους.

Μπάγερν (Π. Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Ριμπερί, Λεβαντόφσκι, Ντάγκλας Κόστα (70' Κομάν), Μπερνάτ, Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ (85' Γκέτσε), Αλάμπα, Κίμιχ (60' Χάβι Μαρτίνεθ).

Μπενφίκα (Ρ. Βιτόρια): Έντερσον, Φέισα, Γκαϊτάν, Μήτρογλου (70' Ραούλ Χιμένες), Λίντελεφ, Ζόνας (83' Σάλβιο), Ελισέου, Πίτσι (90' Σάμαρης), Ζαρντέλ, Αντρέ Αλμέιδα, Ρενάτο Σάντσες.

Σχολιασμος