Θρίλερ στο Μόναχο, εύκολα η Μπαρτσελόνα

16.03.2016 Αναγνώστηκε 800 φορές

Την διαδρομή κόλαση - παράδεισος έκανε η Μπάγερν Μονάχου κόντρα στην Γιουβέντους καθώς για 90 λεπτά γνώριζε τον αποκλεισμό από την φιναλίστ της διοργάνωσης, ενώ στην Βαρκελώνη η Μπαρτσελόνα με δεύτερη νίκη κόντρα στην Άρσεναλ πήρε εύκολα το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Στο Μόναχο η Γιουβέντους ήταν καλύτερη, προηγήθηκε με 0-2 από το ημίχρονο και όλα έδειχναν ότι θα πετύχαινε την μεγάλη πρόκριση, όμως στο ποδόσφαιρο ποτέ μην λες ποτέ και οι Βαυαροί με αντεπίθεση διαρκείας έφτασαν στο 2-2 στέλνοντας τον αγώνα στην παράταση όπου και πέτυχαν την ολική ανατροπή και την πρόκριση με σκορ 4-2.

Στην Βαρκελώνη η Μπαρτσελόνα είχε εύκολο έργο κόντρα στην Άρσεναλ, με τους Λονδρέζους πάντως να παλεύουν το ματς να ισοφαρίζουν σε 1-1, όμως η ανωτερότητα των "μπλαουγκράνα" ήταν εμφανής και έφτασαν εύκολα στο τελικό 3-1.

ΜΠΑΓΕΡΝ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 4-2 (ΠΑΡΑΤΑΣΗ)

Η Γιουβέντους γνώριζε εξ αρχής ότι είχε δύσκολο έργο κόντρα στους Βαυαρούς, μετά το 2-2 του Τορίνο, όμως μπήκε δυνατά από νωρίς και έψαξε το γρήγορο γκολ και μόλις στο 6' τα κατάφερε όταν ο Αλάμπα και Νόιερ δεν καθάρισαν την φάση και ο Πογκμπά εκμεταλλευόμενος τις κόντρες σε κενή εστία έκανε το 0-1 για την Γηραιά Κυρία.

Το γκολ φάνηκε να αφυπνίζει προσωρινά τους Βαυαρούς, οι οποίοι ανέβασαν τις γραμμές τους και προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως από τις πτέρυγες, όμως ο Αλέγκρι είχε παρατάξει έξυπνα τη μεσοαμυντική γραμμή του μην αφήνοντας κενούς χώρους στον αντίπαλο για να μπορέσει να φτάσει στα καρέ του Μπουφόν.

Στο 32' ήρθε και δεύτερη ψυχρολουσία για τους Γερμανούς όταν ο Μοράτα με εκπληκτική ενέργεια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του από το κέντρο μέχρι τη μεγάλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Κουαδράδο και αυτός με κοντινό πλασέ ευστόχησε για το 0-2. Η Γιουβέντους ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του αγώνα και είχε γίνει το φαβορί για την πρόκριση.

Η Μπάγερν απείλησε στο 40' όμως ο Μπουφόν απέκρουσε εξ επαφής το πλασέ του Λεβαντόφσκι, ενώ λίγο έλειψε τα πάντα να τελειώσουν δυο λεπτά αργότερα όταν ο Πογκμπά γύρισε στο δεύτερο δοκάρι στον Κουαδράδο που πλάσαρε τον Νόιερ με την μπάλα να βρίσκει το σώμα του Γερμανού πορτιέρε και να τραντάζει το δοκάρι με το 0-2 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο 57' οι Ιταλοί έφτασαν κοντά στο 0-3, αλλά το σουτ του Μοράτα κόντραρε και πέρασε κόρνερ, ενώ στο 73' η Μπάγερν μείωσε σε 1-2 με άπιαστη κεφαλιά του Λεβαντόφσκι και ξαναμπήκε στο κόλπο της πρόκρισης.

Το γκολ αυτό όμως δεν έφτανε καθώς οι γηπεδούχοι χρειάζονταν ακόμα ένα για να στείλουν το ματς στην παράταση και κάπου εκεί μίλησε η μεγάλη κλάση του Τόμας Μίλερ, του ανθρώπου που έχει πετύχει ουκ ολίγα σημαντικά τέρματα με την Μπάγερν και την εθνική ομάδα.

Στις καθυστερήσεις ο Γερμανός άσος ήταν εκεί για να πετύχει με κεφαλιά το 2-2 και να στείλει τον αγώνα στην παράταση και να επιβεβαιωθεί ότι οι Γερμανοί ποτέ δεν τα παρατάνε και κυνηγούν τα πάντα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Στην παράταση πλέον με άλλον αέρα η ομάδα του Γκουαρντιόλα έφτασε στην νίκη, πριν την διαδικασία των πέναλτι με τον Καταλανό τεχνικό να κάνει την χρυσή αλλαγή, όταν πέρασε στο ματς τον Αλκάνταρα με τον Ισπανό να είναι και ο μεγάλος πρωταγωνιστής καθώς στο 108' από πάσα του Μίλερ πέτυχε το 3-2, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Κόμαν έδιωξε κάθε αμφιβολία σχετικά με το ποια ομάδα θα προκριθεί καθώς σημείωσε το 4-2 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Μπάγερν (Π. Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Μπενάτια (46' Μπερνάτ), Ριμπερί (101' Αλκάνταρα), Λεβαντόφσκι, Ντάγκλας Κόστα, Τσάμπι Αλόνσο (60' Κομάν), Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ, Αλάμπα, Κίμιχ.

Γιουβέντους (Μ. Αλέγκρι): Μπουφόν, Κεντίρα (68' Στουράρο), Μοράτα (72' Μάντζουκιτς), Πογκμπά, Ερνάνες, Σάντρο, Μπαρτζάλι, Κουαδράδο (89' Περέιρα), Μπονούτσι, Λιχτστάινερ, Εβρά.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΑΡΣΕΝΑΛ 3-1

Η μαγική τριπλέτα της Μπαρτσελόνα έδρασε ξανά και οδήγησε την ομάδα της Καταλονίας στα προημιτελικά του Champions League. Οι "μπλαουγκράνα" επικράτησαν με 3-1 της Αρσεναλ με τους Νεϊμάρ, Σουάρες και Μέσι να πετυχαίνουν από ένα τέρμα, ενώ για τους Αγγλους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ελνενί.

Η Αρσεναλ μπήκε στο πρώτο ημίχρονο με διάθεση να επιτεθεί και να κυνηγήσει το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που σκόραραν στο 18' με τον Νεϊμάρ να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Οσπίνα και με πλασέ να βάζει την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Οι φιλοξενούμενοι μετά το πρώτο μισάωρο ανέβασαν την απόδοση τους και είχαν δύο καλές ευκαιρίες για να φέρουν το ματς στα ίσα, αλλά οι Ιούμπι και Σάντσες δεν βρήκαν στόχο στις προσπάθειες τους με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 1-0.

Οι Λονδρέζοι μπήκαν καλύτερα στην επανάληψη και στο 51' έφεραν το ματς στα ίσια όταν ο Ελνενί με σουτ στην κίνηση νίκησε τον τερ Στέγκεν για το 1-1, ενώ στο 58' έχασαν ευκαιρία για το 1-2 όμως ο Γουέλμπεκ είδε τον Μασεράνο να του κόβει το σουτ με τάκλιν.

Οι ευκαιρίες των "κανονιέρησων" αφύπνισαν τους γηπεδούχους οι οποίοι στο 65' πήραν και πάλι προβάδισμα στο σκορ με εκπληκτικό εναέριο σουτ του Σουάρεζ μέσα από την περιοχή που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Οσπίνα. Παρα το 2-1 η ομάδα του Βενγκέρ έφτασε κοντά στο 2-2 με τον Γουέλμπεκ να βλέπει το σουτ του να χτυπά στο δοκάρι, ενώ στο 80' τόσο ο Αλέξις Σάντσες όσο και ο Ζιρού απέτυχαν να νικήσουν τον τερ Στέγκεν.

Τελικά στο 88' ο Λιονέλ Μέσι με ωραία ενέργεια και σουτ έγραψε το τελικό 3-1 που έδωσε στην Μπαρτσελόνα την πρόκριση με δυο νίκες.

Μπαρτσελόνα (Λ. Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Άλβες, Μασεράνο, Ματιέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ινιέστα (72' Σέρχι Ρομπέρτο), Ράκιτιτς (77' Τουράν), Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες.

Άρσεναλ (Α. Βενγκέρ): Οσπίνα, Μπεγερίν, Γκάμπριελ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Φλαμινί (45' Κοκλέν), Ελνένι, Iβόμπι (72' Ζιρού), Οζίλ, Σάντσες, Γουέλμπεκ (73' Γουόλκοτ).

Σχολιασμος