Καθάρισε με Ίμπρα η Παρί, θρίλερ στην Αγία Πετρούπολη

09.03.2016 Αναγνώστηκε 886 φορές

Γνωστά έγιναν ακόμα δυο εισιτήρια για τα προημιτελικά του Champions League, μετά τα χθεσινά των Ρεάλ και Βόλφσμπουργκ, με την Παρί Σεν Ζερμέν και την Μπενφίκα να προκρίνονται εις βάρος των Τσέλσι και Ζενίτ αντίστοιχα.

Στο Λονδίνο η Παρί απλοποίησε τα πράγματα με το γρήγορο γκολ και αν και δέχτηκε την ισοφάριση από τους Λονδρέζους τελικά πήρε νίκη και πρόκριση με το τέρμα του Ιμπραΐμοβιτς που διαμόρφωσε το τελικό 1-2, ενώ με το ίδιο σκορ νίκησε η Μπενφίκα στην Αγία Πετρούπολη την Ζενίτ, αν και τα χρειάστηκε καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως στα τελευταία λεπτά όχι μόνο πήρε την πρόκριση, αλλά και την νίκη.

ΤΣΕΛΣΙ - ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ 1-2

Η Παρί Σεν Ζερμέν πέρασε νικηφόρα από το Στάμφορντ Μπριτζ επικρατώντας 2-1 της Τσέλσι, όπως και στο πρώτο ματς πανηγυρίζοντας έτσι την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να είναι ο κορυφαίος με ένα γκολ και μία ασίστ.

Ορεξάτες μπήκαν οι δυο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο με την Τσέλσι να θέλει ένα γρήγορο γκολ και την Παρί να προσέχει τα μετόπισθεν και να σκοράρει σε κάποια αντεπίθεση.

Στο 3' η ομάδα του Χίντινγκ απείλησε με το σουτ του Ντιέγκο Κόστα που απέκρουσε ο Τραπ, για να έρθει η απάντηση της Παρί τρία λεπτά αργότερα με τον Ντι Μαρία να πλασάρει και τον Ιβάνοβιτς να διώχνει σε κόρνερ σώζοντας την ομάδα του.

Στο 16' η Παρί άνοιξε το σκορ όταν ο Ιμπραΐμοβιτς από τα δεξιά έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Ραμπιό στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά για το 0-1 των Παριζιάνων. Ωστόσο η απάντηση της Τσέλσι ήρθε δέκα λεπτά αργότερα με τον Γουίλιαν να επιχειρεί την κάθετη στον Ντιέγκο Κόστα που με συρτό σουτ έφερε το ματς στα ίσια για το 1-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός δεν ήταν τόσο έντονος όπως στο πρώτο ημίχρονο με τις δυο ομάδες πάντως να ψάχνουν το τέρμα, οι μεν Λονδρέζοι για να μπουν ακόμα περισσότερο στο κόλπο της πρόκρισης, οι δε Παριζιάνοι για να σφραγίσουν το εισιτήριο.

Στο 62' το πλασέ του Ιμπραΐμοβιτς κόντραρε και πέρασε κόρνερ με τον αγγλικό σύλλογο να χάνει μοναδική ευκαιρία στο 65' για το 2-1 που θα άλλαζε τα πάντα όταν σουτ του Γουίλιαν από τον άξονα αποκρούστηκε από τον Τραπ και στην επαναφορά ο Αζάρ πήρε το ριμπάουντ όμως είδε πάλι τον Γερμανό πορτιέρε να λέει "όχι".

Δυο λεπτά αργότερα τα πάντα κρίθηκαν όταν ο Ντι Μαρία από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα και ο Ιμπραΐμοβιτς με πλασέ στην κίνηση πέτυχε το 2-1 καθαρίζοντας και την υπόθεση πρόκριση για την ομάδα του. Το 2-1 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με την Παρί να πανηγυρίζει μια σπουδαία πρόκριση στους "8", για τέταρτη σερί χρονιά.

Τσέλσι (Γκους Χίντινγκ): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Φάμπρεγκας, Αζάρ (77' Όσκαρ), Μίκελ, Κένεντι, Πέδρο, Ντιέγκο Κόστα, Γουίλιαν, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα.

Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Τραπ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Λούκας, Τιάγκο Μόττα, Ιμπραΐμοβιτς, Ντι Μαρία (82' Καβάνι), Ματουιντί (87' Φαν ντερ Βιλ), Μάξγουελ, Ραμπιό, Νταβίντ Λουίζ.

ΖΕΝΙΤ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ 1-2

Οι «αετοί» της Λισσαβώνας, πιάνοντας εξαιρετικό τακτικά παιχνίδι, επικράτησαν με 2-1 της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ και πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League.

Σε ένα πρώτο μέρος που θα ξεχαστεί γρήγορα οι δυο ομάδες δεν έκαναν καμία φάση της προκοπής με την Ζενίτ να είναι φανερά αγχωμένη και την Μπενφίκα να προσέχει κυρίως τα μετόπισθεν.

Στην επανάληψη εντελώς διαφορετικό το σκηνικό με γκολ, ανατροπή και έντονες συγκινήσεις σε ένα ματς θρίλερ που μέχρι το τέλος τα πάντα κρέμονταν σε μια κλωστή. Η Ζενίτ έχασε ευκαιρίες με τους Σμολνίκοφ στο 60' και Ντζιούμπα στο 62' για να κάνει τελικά το 1-0 με την συμπλήρωση 70 λεπτών αγώνα.

Σκόρερ των Ρώσων ο συνήθης ύποπτος Χουλκ που σκόραρε με κοντινή κεφαλιά μετά από επέλαση από αριστερά του Ζιρκόφ. Οι Πορτογάλοι δεν πτοήθηκαν από το 1-0 και απείλησαν με το 1-1 στο 72' αλλά ο Λοντίγκιν νίκησε στο τετ-α-τετ τον Λίντελοφ.

Στο 81' οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-0 όμως ο Ντζιούμπα νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Έντερσον μια φάση που έμελλε τελικά να κρίνει πολλά καθώς στο 85' οι "Αετοί" ισοφάρισαν σε 1-1 καθαρίζοντας την υπόθεση πρόκριση. Συγκεκριμένα ο Χιμένες σούταρε από μακριά με τον Λοντίγκιν να αποκρούει όμως στην επαναφορά ο Γκαϊτάν με κεφαλιά στο κενό τέρμα έφερε την ισορροπία στην αναμέτρηση.

Η πρόκριση κάπου εκεί κρίθηκε, ενώ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων οι Πορτογάλοι πέτυχαν το 1-2 με τέρμα του Ταλίσκα που είχε περάσει δευτερόλεπτα νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο ως τελευταία αλλαγή για την ομάδα του Ρουί Βιτόρια.

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Αντρέ Βίλας-Μπόας): Λοντίγκιν, Ανιούκοφ (58' Σμολνίκοφ), Λόμπερτς, Νέτο, Ζιρκόφ, Μαουρίσιο (82' Γιουσούποφ), Βίτσελ, Χουλκ, Ντάνι, Κοκόριν (58' Σατόφ), Ντζιούμπα.

Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Έντερσον, Σεμεδό, Σαμάρης, Λίντελοφ, Φέισα, Ρενάτο Σάντσες, Πίτσι (73' Σάλβιο), Γκαϊτάν, Ελισέου, Μητρόγλου (67' Χιμένες), Γιόνας (92' Ταλίσκα).

Σχολιασμος