Ζωντανή η Γιουβέντους, καθάρισε η Μπαρτσελόνα

23.02.2016 Αναγνώστηκε 970 φορές

Ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League έμεινε η Γιουβέντους που αν και βρέθηκε να χάνει με 0-2 από την Μπάγερν ισοφάρισε σε 2-2, ενώ στο Λονδίνο η Μπαρτσελόνα με το 0-2 κόντρα στην Άρσεναλ καθάρισε την υπόθεση πρόκριση στην οκτάδα.

Στο Τορίνο η φιναλίστ της διοργάνωσης βρέθηκε να χάνει με 0-1 στο ημίχρονο, στις αρχές της επανάληψης δέχτηκε και το 0-2 για να γυρίσει τελικά από την κόλαση στον παράδεισο, ενώ στο "Έμιρέιτς" μίλησε η κλάση του Λέο Μέσι που με δυο τέρματα έστειλε την Μπαρτσελόνα για ακόμα μια σεζόν στους "8".

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΜΠΑΓΕΡΝ 2-2

Δυνατά μπήκε η Μπάγερν στην αναμέτρηση και ήταν καλύτερη της Κυρίας χάνοντας μεγάλες ευκαρίες για να ανοίξει το σκορ παρότι οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι με τον Μάντζουκιτς δευτερόλεπτα μετά την σέντρα για να απαντήσουν τρία λεπτά αργότερα οι Βαυαροί με το σουτ του Βιδάλ που έδιωξε ο Μπουφόν. Στο 13' σημειώθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία και ήταν για τους φιλοξενούμενους με πρωταγωνιστή τον Τόμας Μίλερ. Συγκεκριμένα ο Λεβαντόφσκι πάσαρε στον Γερμανό άσο και ενώ η άμυνα της Γιουβέντους όπως και ο Μπουφόν ήταν εξουδετερωμένοι αυτός έχασε την ισορροπία του και δεν μπόρεσε να πλασάρει σε κενή εστία.

Ό,τι δεν έκανε όμως ο Μίλερ στο 13' το έκανε λίγο πριν την ανάπαυλα όταν από σέντρα του Ρόμπεν από τα δεξιά, η μπάλα κατέληξε στον Κόστα που με την μια την γύρισε στην περιοχή των Ιταλών, ο Μπαρτσάλι δεν έδιωξε σωστά η μπάλα έφτασε στον άσο των Βαυαρών που από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε εύκολα τον Μπουφόν με το 0-1 να είναι και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 55' η Γιουβέντους βρέθηκε με 0-2 πίσω στο σκορ όταν ο Λεβαντόφσκι βρήκε τον Ρόμπεν, ο Ολλανδός έκοψε διαγώνια στην περιοχή της Γιούβε και με αριστερό πλασέ έκανε δυο τα τέρματα της ομάδας του. Και ενώ όλα έδειχναν ότι η Γιουβέντους θα πετούσε λευκή πετσέτα στον αγωνιστικό χώρο στο 63' ξαναμπήκε στο ματς καθώς μείωσε σε 1-2 με κοντινό πλασέ του Ντιμπάλα από ωραία συνεργασία με τον Μάντζουκιτς ένα τέρμα που έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Οι γηπεδούχοι πλέον με άλλη ψυχολογία απείλησαν στο 67' μετά από φοβερή ενέργεια και κούρσα του Μάντζουκιτς όμως ο Κουαδράδο είδε τον Νόιερ να διώχνει το σουτ που επιχείρησε για να κάνει τελικά εννιά λεπτά αργότερα η Μεγάλη Κυρία το 2-2 με κοντινή προβολή του Στουράρο ύστερα από ενέργεια του Μάντζουκιτς που πάσαρε στον Μοράτα και εκείνος με το κεφάλι βρήκε τον σκόρερ της ιταλικής ομάδας.

Το 2-2 δεν άλλαξε ως το τέλος και έτσι τα πάντα θα κριθούν στο Μόναχο με την Μπάγερν πάντως να είναι οριακά φαβορί.

Γιουβέντους (Μαξι Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Εβρά, Κουαδράδο, Κεντίρα (69' Στουράρο), Μαρκίζιο (46' Ερνάνες), Πογκμπά, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα (75'Μοράτα).

Μπάγερν Μονάχου (Πεπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Λαμ, Κίμιχ, Αλάμπα, Μπερνάτ (74' Μπενατία), Βιδάλ, Ρόμπεν, Μίλερ, Αλκαντάρα, Κόστα (84' Ριμπερί), Λεβαντόφσκι.

ΑΡΣΕΝΑΛ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 0-2

Το άστρο του Λέο Μέσι έλαμψε και στο "Έμιρέιτς" με τον Αργεντίνο άσο με δυο τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο να δίνει στην Μπαρτσελόνα νίκη (0-2) και πρόκριση καθώς μόνο αν γυρίσει η γη ανάποδα δεν θα είναι στα προημιτελικά οι "μπλαουγκράνα".

Η Αρσεναλ ήξερε ότι έχει δύσκολη αποστολή κόντρα στον Μέσι και την παρέα του και προσπάθησε όσο μπορούσε για το καλύτερο δυνατό και για μεγάλο χρονικό διάστημα τα πήγαινε περίφημα απέναντι στους Καταλανούς, ενώ είχε δυο μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ με πρωταγωνιστές τους Μπεγερίν και Τσάμπερλειν όμως τερ Στέγκεν και Μασεράνο καθάρισαν για την πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η τελευταία απείλησε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με πρωταγωνιστή τον Σουάρες με το σουτ του να καταλήγει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι με τη λευκή ισοπαλία να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 50' ο Νεϊμάρ είδε τον Τσέχ να του στερεί το 0-1, ενώ ο συνάδελφος του Τερ Στέγκεν έπραξε το ίδιο στο 60' σε κοντινή κεφαλιά του Ζιρού για να κάνει τελικά το 0-1 η Μπαρτσελόνα στο 71' όταν η τριάδα Σουάρες, Νεϊμάρ, Μέσι συνδυάστηκαν άψογα και ο Αργεντινός άσος με σουτ νίκησε τον Τσεχ βάζοντας σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του Αργεντίνου κόντρα στον Τσεχ ύστερα από εννιά αγώνες, ενώ ο ίδιος παίκτης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Φλαμινί στο 83', πέναλτι που ανέλαβε να εκτελέσει ο ίδιος πετυχαίνοντας το 0-2 με την Μπαρτσελόνα να έχει και δοκάρι νωρίτερα σε προσπάθεια του Λουίς Σουάρεζ.

Το 0-2 δεν άλλαξε δίνοντας το δικαίωμα στην Μπαρτσελόνα να θεωρεί από τώρα εαυτόν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς δίχως αλλαγή.

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Μπεγερίν, Οζίλ, Ράμσεϊ, Κοκλέν (82' Φλαμινί), Ζιρού (72' Γουέλμπεκ), Οξλέιντ, Τσάμπερλεϊν (50' Γουόλκοτ), Σάντσες.

Μπαρτσελόνα (Λουϊς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ντάνι Αλβες, Μασεράνο, Ζόρντι Αλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ.

Σχολιασμος