Αποκλεισμός για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θρίλερ στον τέταρτο όμιλο

08.12.2015 Αναγνώστηκε 1016 φορές

Αυλαία είχαμε σήμερα στην φάση των ομίλων του Champions League για τους πρώτους τέσσερις ομίλους όπου έγιναν γνωστά τα πρώτα 8 εισιτήρια για την συνέχεια, τα 4 για το Europa League, αλλά και ποιες θα είναι οι ομάδες που ολοκλήρωσαν την ευρωπαϊκή τους παρουσία για την τρέχουσα σεζόν.

Μια ημέρα με έντονες συγκινήσεις για όλους τους ποδοσφαιρόφιλους με αρκετά γκολ, αρκετές εναλλαγές και ανατροπές στα σκορ, αλλά και με εκπλήξεις, ενώ για μη καρδιακούς ήταν ο όμιλος του θανάτους ο τέταρτος.

Σίγουρα μια από τις εκπλήξεις ήταν ο αποκλεισμός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την συνέχεια της διοργάνωσης, στην φετινή επανεμφάνιση της, με τους "μπέμπηδες" να πληρώνουν ουσιαστικά το 0-0 της προηγούμενης αγωνιστικής στο "Όλντ Τράφορντ" απέναντι στην Αϊντχόφεν που πήρε και τελικά το εισιτήριο, ενώ στον όμιλο του θανάτου τα πάντα κρίθηκαν στο νήμα από την 1η έως και την 4η θέση.

Στον τέταρτο όμιλο η Γιουβέντους που είχε νικήσει 1-0 την Μάντσεστερ Σίτι είχε το προβάδισμα για την πρωτιά όμως το έχασε καθώς γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Σεβίλλη που πέτυχε τελικά τον στόχο της να συνεχίσει στο Europa League με την Κυρία να τερματίζει στην 2η θέση με 11 βαθμούς και η σημερινή αντίπαλος της στην 3η θέση με 6 βαθμούς.

Ματς για γερά νεύρα το άλλο ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Γκλάντμπαχ με την γερμανική ομάδα μέχρι το 80' να νικά 1-2 και μέχρι εκείνη την ώρα να στερεί από τους Πολίτες την πρωτιά, αλλά και η ίδια να κερδίζει την ευρωπαϊκή της συνέχεια μέσω του Europa League. Όμως στο δίλεπτο 80-82 η γερμανική ομάδα έπαθε μπλακ άουτ και είδε το 1-2 να γίνεται 3-2. Εκεί τα πράγματα δυσκόλεψαν καθώς με δεδομένο και το 1-0 στην Σεβίλλη ήθελε δυο τέρματα για να προκριθεί, δεν τα κατάφερε ενώ δέχτηκε και τέταρτο γκολ στο τελικό 4-2.

Στον δεύτερο όμιλο ύστερα από ένα ωραίο παιχνίδι η Βόλφσμπουργκ επικράτησε με 3-2 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία της πρόκριση και πρωτιά, ενώ η Γιουνάιτεντ γνώρισε τον αποκλεισμό στην επανεμφάνιση της ύστερα από ένα χρόνο απουσίας με τους Γερμανούς να παίρνουν έτσι μια μίνι ρεβάνς από τον αποκλεισμό της σεζόν 2009-2010 όταν και είχαν ηττηθεί με 1-3 από τους αδιάφορους τότε "μπέμπηδες" και δεν είχαν προκριθεί.

Στα του αγώνα οι Άγγλοι προηγήθηκαν νωρίς στην αναμέτρηση με τον Μαρτιάλ, όμως πριν την ανάπαυλα οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή με τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ Βιειρίνια να πετυχαίνει το ένα τέρμα, η ομάδα του Φαν Γκαάλ έκανε το 2-2 όμως οι Γερμανοί πήραν την νίκη πρόκριση με γκολ του Νάλντο λίγο πριν την εκπνοή.

Στο άλλο ματς του ομίλου στην Ολλανδία ανάμεσα σε Αϊντχόφεν και ΤΣΣΚΑ Μόσχας οι φιλοξενούμενοι πάγωσαν την Ολλανδία στο 76' όταν και προηγήθηκαν όμως με τεράστια ψυχικά αποθέματα οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν το εις βάρος τους 0-1 και πήραν την νίκη με 2-1 που τους έδωσε και την πρόκριση.

Στον τρίτο όμιλο τα πράγματα είχαν ξεκαθαρίσει για την πρόκριση και ο αγώνας Μπενφίκα - Ατλέτικο θα έκρινε την πρωτιά στον όμιλο με την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε να κερδίζει 2-1 στο "Ντα Λουζ" και να περνάει ως πρώτη στην επόμενη φάση, ενώ το γκολ των γηπεδούχων πέτυχε ο Μήτρογλου.

Στην άλλη αναμέτρηση η Αστάνα από το Καζακστάν πήγε να κάνει ακόμα μια έκπληξη καθώς προηγήθηκε της Γαλατασαράι στην Τουρκία με 0-1 και με το αποτέλεσμα αυτό προκρινόταν στο Europa, όμως οι γηπεδούχοι αποκατέστησαν την τάξη και ισοφάρισαν στο 1-1 που τους έδωσε μια αγχώδη πρόκριση.

Τέλος στον πρώτο όμιλο ακόμα μια νίκη για τα φαβορί του ομίλου Ρεάλ και Παρί με την Βασίλισσα να νικά 8-0 την Μάλμε και τους Παριζιάνους να επικρατούν 2-0 της Σαχτάρ. Αυτό που μένει σε αυτή την αγωνιστική από αυτόν τον όμιλο είναι το 8-0 της παρέας του Ρονάλντο που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το αντίστοιχο 8-0 της Λίβερπουλ απέναντι στην Μπεσίκτας το 2007-2008, ενώ μετά από αυτά ακολουθεί το 7-0 της Γιουβέντους απέναντι στον Ολυμπιακό το 2003-2004.

Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League:

1ος όμιλος

Παρί Σεν Ζερμέν - Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-0

Ρεάλ Μαδρίτης - Μάλμε 8-0

Βαθμολογία

1. Ρεάλ Μαδρίτης  16

2. Παρί Σεν Ζερμέν  13

3. Σαχτάρ Ντόνετσκ  3

4. Μάλμε  3

2ος όμιλος

Βόλφσμπουργκ - Μάντσεστερ Γιουν. 3-2

Αϊντχόφεν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-1

Βαθμολογία

1. Βόλφσμπουργκ 12

2. Αϊντχόφεν  10

3. Μάντσεστερ Γιουν.  8

4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας  4

3ος όμιλος

Μπενφίκα - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2

Γαλατάσαραϊ - Αστάνα 1-1

Βαθμολογία

1. Ατλέτικο Μαδρίτης 13

2. Μπενφίκα  10

3. Γαλατάσαραϊ  5

4. Αστάνα 4

4ος όμιλος

Μάντσεστερ Σίτι - Γκλάντμπαχ 4-2

Σεβίλλη - Γιουβέντους 1-0

Βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Σίτι 12

2. Γιουβέντους 11

3. Σεβίλλη 6

4. Γκλάντμπαχ 5

Σχολιασμος