Τα σημερινά αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

24.11.2015 Αναγνώστηκε 1230 φορές

Προτελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League για τους ομίλους από τον 5ο έως και τον 8ο με αρκετά πράγματα να ξεκαθαρίζουν, ενώ θα υπάρχει και η αγωνία μέχρι το τελευταίο σφύριγμα στις αρχές Δεκέμβρη.

Σε άλλους ομίλους ξεκαθάρισαν κάποιες θέσεις, ενώ σε άλλους η αγωνία θα χτυπά κόκκινο μέχρι την λήξη των αναμετρήσεων της τελευταίας αγωνιστικής ανήμερα της Αγίας Άννης.

Όσον αφορά τα δικά μας αναμενόμενη ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός στο Μόναχο από την Μπάγερν με 4-0 με τους Πρωταθλητές Ελλάδος να κινδυνεύουν με βαρύτερο διασυρμό μιας και στο 20' το ταμπλό έγραφε ήδη 3-0 με την πρωταθλήτρια Γερμανίας να κάνει ότι θέλει μέσα στο γήπεδο. Με την νίκη αυτή εξασφάλισε, όπως αναμενόταν, την 1η θέση, ενώ για τους Πειραιώτες όλα τα λεφτά ήταν εξαρχής η τελευταία αγωνιστική στο Φάληρο με αντίπαλο την Άρσεναλ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος για να μην ακολουθήσουν την Μπάγερν στους "16" θα πρέπει να ηττηθούν με διαφορά άνω των 2 τερμάτων από τους κανονιέρηδες ή με ήττα με ένα γκολ διαφορά αλλά με σκορ 2-3, 3-4 κοκ. Με απλά λόγια οποιαδήποτε νίκη της Άρσεναλ είτε με δυο γκολ διαφορά είτε με σκορ επιπέδου 2-3, 3-4 κοκ δίνει στους Λονδρέζους το εισιτήριο οι οποίοι σήμερα έκαναν το καθήκον τους και νίκησαν 3-0 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ εξασφαλίζοντας τουλάχιστον την 3η θέση και το Europa League και θα έρθουν σε 15 μέρες στον Πειραιά για να τα δώσουν όλα και να πάρουν εκείνοι την πρόκριση.

Στον 5ο όμιλο ακόμα σκοράρει η Μπαρτσελόνα που σάρωσε με 6-1 την άτυχη Ρόμα με εκπληκτικούς ακόμα μια φορά τους Μέσι και Σουάρεζ που σκόραραν δυο φορές (Πικέ, Αντριάνο τα άλλα δυο) με την ομάδα της Αιώνιας Πόλης να μειώνει στις καθυστερήσεις με τον Τζέκο, ενώ στο άλλο ματς που έγινε νωρίτερα στην Λευκορωσία Μπάτε και Λεβερκούζεν έμειναν στο 1-1.

Σε έναν όμιλο όπου ήδη ξέραμε την πρώτη ομάδα την Μπαρτσελόνα και την τελευταία αγωνιστική θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις Ρόμα, Λεβερκούζεν με 5 βαθμούς και την Μπάτε με 4 με την ομάδα της Ρώμης να έχει θεωρητικά το προβάδισμα μιας και υποδέχεται την Μπάτε, την ώρα που η Λεβερκούζεν θα αντιμετωπίζει στην έδρα της την αδιάφορη μεν, πάντα δυνατή δε Μπαρτσελόνα.

Ακόμα πιο θολά τα πράγματα στο 7ο όμιλο που ακόμα και η Πόρτο κινδυνεύει να μην προκριθεί και ενώ ήταν το μεγάλο φαβορί με τους Δράκους να γνωρίζουν εντός έδρας ήττα από την Ντιναμό Κιέβου με 0-2 και τους Ουκρανούς να ξαναμπαίνουν στο κόλπο της πρόκρισης. Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου η Τσέλσι έκανε το χρέος της νίκησε με 0-4 την Μακάμπι στο Ισραήλ και πλέον με νίκη απέναντι στην Πόρτο προκρίνεται στην επόμενη φάση.

Η πρώην και η νυν ομάδα του Μουρίνιο προηγούνται με 10 βαθμούς, ενώ ακολουθούν οι Ουκρανοί με 8 σε έναν όμιλο όπου οι Δράκοι κινδυνεύουν όπως είπαμε με αποκλεισμό καθώς ακόμα και ισόπαλο να έρθει το ματς στο Λονδίνο, αν την ίδια ώρα οι Ουκρανοί νικήσουν τους Ισραηλινούς, πράγμα που αναμένεται να συμβεί τότε στην τριπλή ισοβαθμία η Πόρτο μένει έξω καθώς υστερεί στην διαφορά τερμάτων έναντι των υπολοίπων δυο.

Καταλαβαίνει εύκολα κανείς το τι άγχος και αγωνιώδες θα είναι το φινάλε σε αυτόν τον όμιλο και για τις τρεις ομάδες που κυνηγούν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Τέλος στον 8ο όμιλο ουδείς μπορεί να σταματήσει την Ζενίτ που νίκησε με 2-0 την Βαλένθια και έκανε το 5/5, ενώ οι νυχτερίδες βρέθηκαν στην 3η θέση, καθώς στον άλλο αγώνα του ομίλου στην Γαλλία η Γάνδη έβαλε μπουρλότο στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με το 1-2 κόντρα στην Λιόν που την έβαλε πλέον δεύτερη του ομίλου, ενώ αντίθετα η ευρωπαϊκή σεζόν για την πάλαι ποτέ πρωταθλήτρια Γαλλίας τελείωσε σήμερα.

Η Γάνδη υποδέχεται την Ζενίτ στην 6η αγωνιστική και η Βαλένθια την Λιόν με την ισπανική ομάδα να θέλει νίκη της και μη νίκη της βελγικής ομάδας για να της κλέψει έστω και στο νήμα την 2η θέση και να βρεθεί εκείνη στους "16" της διοργάνωσης.

Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα του Champions League, οι βαθμολογίες των ομίλων και η τελευταία αγωνιστική:

5ος όμιλος

Μπαρτσελόνα - Ρόμα 6-1

Μπάτε Μπορίσοφ - Λεβερκούζεν 1-1

Βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 13

2. Ρόμα 5

3. Λεβερκούζεν 5

4. Μπάτε Μπορίσοφ 4

6η αγωνιστική

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου

21:45 Λεβερκούζεν - Μπαρτσελόνα

21:45 Ρόμα - Μπάτε Μπορίσοφ

6ος όμιλος

Μπάγερν - Ολυμπιακός 4-0

Άρσεναλ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-0

Βαθμολογία

1. Μπάγερν 12

2. Ολυμπιακός 9

3. Άρσεναλ 6 

4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3

6η αγωνιστική

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου

21:45 Ολυμπιακός - Άρσεναλ

21:45 Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Μπάγερν

7ος όμιλος

Πόρτο - Ντιναμό Κιέβου 0-2

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Τσέλσι 0-4

Βαθμολογία

1. Πόρτο 10 

2. Τσέλσι 10

3. Ντιναμό Κιέβου 8

4. Μακάμπι Τελ Αβίβ 0

6η αγωνιστική

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου

21:45 Ντιναμό Κιέβου - Μακάμπι Τελ Αβίβ

21:45 Τσέλσι - Πόρτο 

8ος όμιλος

Ζενίτ - Βαλένθια 2-0

Λιόν - Γάνδη 1-2

Βαθμολογία

1. Ζενίτ 15

2. Γάνδη 7

3. Βαλένθια 6

4. Λιόν 1

6η αγωνιστική

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου

21:45 Βαλένθια - Λιόν

21:45 Γάνδη - Ζενίτ

Σχολιασμος