Στα ημιτελικά Ρεάλ και Γιουβέντους (video)

23.04.2015 Αναγνώστηκε 1090 φορές

Στα ημιτελικά του Champions League για 5η συνεχή χρονιά προκρίθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης που επικράτησε με 1-0 της Ατλέτικο στο "Μπερναμπέου" χάρη σε γκολ του Χαβιέρ Ερνάντες στο 88'. Η Γιουβέντους έκανε αυτό που έπρεπε στη Γαλλία και με την ισοπαλία (0-0) κόντρα στην Μονακό πήρε την πρόκριση για τους "4" για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.

Ρεάλ - Ατλέτικο 1-0

Στο 11' ο "Τσιτσαρίτο" και στο 13' ο Κριστιάνο Ρονάλντο απείλησαν, αλλά αστόχησαν, ενώ στο 31' ο Μεξικανός έπιασε την κεφαλιά από την σέντρα του Χάμες και η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Μιραντά (κόρνερ).

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, στο 44' ήρθε η πρώτη κλασική ευκαιρία της "βασίλισσας", με τον Χάμες να βγάζει σε θέση για γκολ τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως ο Όμπλακ τον νίκησε στο τετ-α-τετ.

Ο Ίσκο στο 49' έκανε εξαιρετική μπαλιά στον Χαβιέρ Ερνάντες, ο βοηθός διαιτητή δεν σήκωσε το σημαιάκι για οφ-σάιντ, αλλά ο Μεξικανός έχασε την μεγάλη ευκαιρία, αστοχώντας από κοντά.

Ο Γιαν Όμπλακ σταθερά μπλόκαρε την μπάλα στις κεφαλιές των Ραφαέλ Βαράν και Σέρχιο Ράμος, περίπου στο 65' ο Κριστιάνο Ρονάλντο άρχισε να έχει ενοχλήσεις στο δεξί γόνατο, ενώ ο Ραούλ Γκαρθία στο 74' πήρε κίτρινη κάρτα για κλοτσιά στον Βαράν, για την οποία θα μπορούσε να έχει αποβληθεί.

Τελικά στο 76' η Ατλέτικο έμεινε με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Αρντά Τουράν για προβολή στον Σέρχιο Ράμος (σωστή απόφαση) και 3 λεπτά αργότερα ήρθε η μεγάλη ευκαιρία από τον "Τσιτσαρίτο", όμως ο Όμπλακ απέκρουσε σε κόρνερ το διαγώνιο σουτ.

Ο Σιμεόνε έβαλε και 3ο στόπερ στο 86' (Χοσέ Μαρία Χιμένες), προετοιμαζόμενος για παράταση, όμως ένα λεπτό μετά ήρθε η ψυχρολουσία για τους "ροχιμπλάνκος".

Ο Χαβιέρ Ερνάντες άνοιξε το σκορ στο 88' με κοντινό πλασέ σε σχεδόν κενό τέρμα, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να του έχει δώσει... έτοιμο γκολ, αφού ο Πορτογάλος έκανε το "ένα-δύο" με τον Χάμες Ροντρίγκες.

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Βαράν, Πέπε, Φάμπιο Κοεντράο (91' Αρμπελόα), Σέρχιο Ράμος, Κρόος, Ίσκο (93' Ιγιαραμέντι), Χάμες Ροντρίγκες, Κριστιάνο Ρονάλντο, Χαβιέρ Ερνάντες (92' Χεσέ Ροντρίγκεθ).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Χεσούς Νάβας, Τιάγκο Μέντες (86' Χοσέ Μαρία Χιμένες), Κόκε, Αρντά Τουράν, Σαούλ (46' Γκάμπι), Γκριεζμάν (65' Ραούλ Γκαρθία), Μάντζουκιτς.

Μονακό - Γιουβέντους 0-0

Έπειτα από 12 χρόνια η Γιουβέντους επέστρεψε στα ημιτελικά του Champions League, καθώς πήρε το 0-0 από τη Μονακό στο "Λουί ΙΙ" και μαζί την πρόκριση μετά το 1-0 στο Τορίνο.

Η Μονακό ξεκίνησε πάρα πολύ καλά το ματς και έπαιζε την Γιουβέντους στο μισό γήπεδο στα πρώτα λεπτά, φτάνοντας κοντά στο γκολ στο 15', όταν από την συνεργασία των Φαμπίνιο, Φερέιρα Καράσκο, Ζοάο Μοουτίνιο και Μπερνάρντο Σίλβα λίγο έλειψε ο Μπαρτζάλι να πετύχει αυτογκόλ!

Το μακρινό σουτ του Κοντογκμπιά στο 20' κατέληξε στην αγκαλιά του Μπουφόν, ενώ η μοναδική φορά που η Γιουβέντους απείλησε στο πρώτο ημίχρονο ήταν το μακρινό σουτ του Κάρλος Τέβες στο 45'.

Και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ομάδα του Ζαρντίμ να έχει την υπεροχή και στα πρώτα λεπτά παραλίγο να επωφεληθεί από σημαντικά λάθη στην ιταλική άμυνα. Ο Πορτογάλος τεχνικός έβγαλε τον Τουλαλάν και έβαλε τον Μπερμπάτοφ, με αποτέλεσμα να γίνει πιο γρήγορο το γαλλικό κέντρο (πιο πίσω ο Μαρσιάλ για να πάει κορυφή ο Βούλγαρος).

Όσο κυλούσαν τα λεπτά οι Ιταλοί ήταν όλο και πιο προσεκτικοί, όλο και πιο... μετρημένοι, έτσι κράτησαν αυτό που ήθελαν και με το 0-0 πέρασαν τους "4" της Ευρώπης μαζί με Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Μπάγερν.

ΜΟΝΑΚΟ: Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Ράτζι, Αμπντενούρ, Κουρζαουά, Τουλαλάν (46' Μπερμπάτοφ), Κοντογκμπιά, Ζοάο Μοουτίνιο, Μπερνάρντο Σίλβα, Φερέιρα Καράσκο, Μαρσιάλ (76' Ζερμέν).

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Πίρλο, Μαρκίζιο, Βιδάλ (77' Ρομπέρτο Περέιρα), Τέβες, Μοράτα (69' Γιορέντε).

πηγή: sport24.gr

Σχολιασμος