Επίδειξη δύναμης η Μπαρτσελόνα, προβάδισμα η Πόρτο (video)

16.04.2015 Αναγνώστηκε 1017 φορές

Η Μπαρτσελόνα έκανε... πάρτι στο Παρίσι, επικρατώντας με 3-1 της Παρί Σεν-Ζερμέν και βρίσκεται με το... ένα πόδι στα ημιτελικά του Champions League. Αυτή ήταν πιο βαριά εντός έδρας ευρωπαϊκή ήττα για την Παρί και η πρώτη της μετά από 33 συνεχόμενα ματς καθώς είχε να χάσει από το 2006. Η Πόρτο σόκαρε την Ευρώπη, καθώς νίκησε με 3-1 την Μπάγερν στο "Ντραγκάο" και πάει στο Μόναχο με πλεονέκτημα πρόκρισης.

Παρί Σεν-Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 1-3

Το ματς το Παρίσι ξεκίνησε με δύο Αργεντινούς να χάσουν σπουδαίες ευκαιρίες. Ο Παστόρε στο 8' μόνος στην πριοχή δεν κατάφερε να πιάσει το πλασέ έπειτα από την εξαιρετική πάσα του Ματουιντί, ενώ στο 14' ο Μέσι σούταρε από το ύψος της περιοχής και η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Σίριγκου.

Στο 18' όμως ο Νεϊμάρ δεν αστόχησε, βγήκε τετ-α-τετ με τον Ιταλό πορτιέρε από την πάσα του Μέσι (τον κάλυπτε ο Μαξουέλ) και με δεξί πλασέ τον νίκησε ανοίγοντας το σκορ για την "Μπάρτσα" στο "Παρκ ντε Πρενς".

Τα άσχημα νέα συνεχίστηκαν για τους Γάλλους, καθώς στο 21' ο Τιάγκο Σίλβα αποχώρησε τραυματίας και αντικαταστάθηκε από τον Νταβίντ Λουίζ, ο οποίος δεν ξεκίνησε διότι προερχόταν από τραυματισμό.

Η είσοδος του Νταβίντ Λουίζ έδωσε... πνοή στην Παρί, καθώς με την "τρέλα" εμψύχωνε τους συμπαίκτες του διαρκώς και ζητούσε από τους οπαδούς να φωνάζουν περισσότερο και τους ξεσήκωνε, όμως η συνέχεια δεν ήταν καλή για αυτόν.

Παστόρε και Ραμπιό δεν ανησύχησαν τον Τερ Στέγκεν στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, ενώ τραυματίας αποχώρησε και ο Ινιέστα (πρόβλημα στην μέση) στο 53', με τον Τσάβι να μπαίνει στην θέση του.

Η Μπαρτσελόνα έφτασε σε δεύτερο γκολ στο 67'. Γκολάρα για την ακρίβεια από τον Λουίς Σουάρες, ο οποίος από δεξιά έκανε "ποδιά" στον Νταβίντ Λουίζ και εν συνεχεία απέφυγε, άλλους δύο Βραζιλιάνους, τους Μαρκίνιος και Μαξουέλ, για να πλασάρει από κοντά και να νικήσει τον Σίριγκου για το 0-2.

Στο 69' ο Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκερ έκανε φανταστική απόκρουση σε δυνατό σουτ του Έντινσον Καβάνι και στο 79' όλα τελείωσαν, καθώς ο Λουίς Σουάρες έκανε το 0-3.

Νέα γκολάρα από τον Ουρουγουανό, νέα "ποδιά" στον Νταβίντ Λουίζ (!) και εν συνεχεία νίκησε τον Σίριγκου με ιδανικό πλασέ, ενώ το τελικό 1-3 διαμορφώθηκε με το αυτογκόλ του Ζερεμί Ματιέ στο 82', με την μπάλα να κοντράρει στον Γάλλο μετά το σουτ του Γκρέγκορι φαν ντερ Βιλ.

Δείτε τις φάσεις από την αναμέτρηση στο Παρίσι ΕΔΩ

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Σίριγκου, Φαν ντερ Βιλ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα (21' Νταβίντ Λουίζ), Μαξουέλ, Ραμπιό (65' Λούκας Μόουρα), Καμπάγ, Ματουιντί, Παστόρε, Λαβέτσι, Καβάνι.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Μοντόγια (80' Αντριάνο), Πικέ, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (74' Ματιέ), Ινιέστα (53' Τσάβι), Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες.

Πόρτο - Μπάγερν 3-1

Σπουδαία εμφάνιση από την Πόρτο στο "Ντραγκάο", καθώς νίκησε με 3-1 την Μπάγερν και έτσι πάει στο Μόναχο για την ρεβάνς σε μία εβδομάδα όντας το φαβορί.

Ο Ρικάρντο Κουαρέσμα πέτυχε δύο γρήγορα γκολ, στο 3' και στο 10' έπειτα από τραγικά λάθη της άμυνας των Βαυαρών, ο Τιάγκο Αλκάνταρα μείωσε, αλλά ο φοβερός, Τζάκσον Μαρτίνες, διαμόρφωσε το τελικό 3-1, βάζοντας για τα καλά τους "δράκους" στην θέση του οδηγού.

Μένει να δούμε αν όντως θα σταθούν όπως πρέπει στην Γερμανία, ματς στο οποίο θα παίξει ο Νόιερ, καθώς δεν αποβλήθηκε στην φάση του 2ου λεπτό, όταν έκανε το πέναλτι στον Τζάκσον Μαρτίνες.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με μία φάση που θα συζητηθεί, καθώς άνοιξε το σκορ στο 3ο λεπτό ο Ρικάρντο Κουαρέσμα με εκτέλεση πέναλτι.

Δεν σηκώνει συζήτηση η υπόδειξη, καθώς ο Τζάκσον Μαρτίνες στο 2' έκλεψε την μπάλα από τον Τσάμπι Αλόνσο λίγο έξω από την περιοχή, μπήκε σε αυτή και ανατράπηκε από τον Μάνουελ Νόιερ, ο οποίος δεν αποβλήθηκε, αλλά πήρε κίτρινη κάρτα.

Ο Λεβαντόβσκι στο 9' αστόχησε σε κοντινή κεφαλιά, αλλά στην απέναντι εστία ένα λεπτό αργότερα ο Κουαρέσμα ευστόχησε ξανά, καθώς έκλεψε την μπάλα από τον Ντάντε (ναι, νέο κλέψιμο), βγήκε τετ-α-τετ με τον Νόιερ και με εξωτερικό πλασέ τον νίκησε ξανά για το 2-0!

Το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ για τους Βαυαρούς ήρθε στο 28', με τον Τιάγκο Αλκάνταρα από το ύψος της μικρής περιοχής να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Φαμπιάνο, έπειτα από την σέντρα του Τζερόμ Μπόατενγκ από δεξιά.

Η σέντρα-σουτ του Αλέξ Σάντρο στο 34' λίγο έλειψε να φέρει και τρίτο γκολ με γκάφα, καθώς η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Νόιερ και την μπλόκαρε αφού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του.

Ο Γερμανός τεματοφύλακας στο απέκρουσε εντυπωσιακά στο 57' και γλίτωσε αυτογκόλ από τον Τζερόμ Μποατενγκ, όμως δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στο 65', όταν ο Τζάκσον Μαρτίνες σκόραρε για το 3-1.

Τρομερή μπαλιά από τον Αλέξ Σάντρο από αριστερά, η Ντάντε δεν έφτασε την μπάλα, ο Κολομβιανός στράικερ κοντρόλαρε με το δεξί, κινήθηκε προς τα αριστερά στην περιοχή και πέρασε τον Νόιερ, πλάσαρε άψογα από πλάγια με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 3-1 με γκολ σπουδαίου στράικερ, με τον Τζάκσον Μαρτίνες να επιστρέφει από τραυματισμό και να σκοράρει για 6η φορά φέτος στην διοργάνωση σε 7 συμμετοχές!

Δείτε τα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση ΕΔΩ

ΠΟΡΤΟ: Φαμπιάνο, Ντανίλο, Μάικον, Μάρτινς Ίντι, Αλέξ Σάντρο, Καζεμίρο, Έκτορ Ερέρα, Όλιβερ Τόρες (75' Ρούμπεν Νέβες), Κουαρέσμα (84' Εβάντρο), Μπραχιμί (80' Ερνάνι), Τζάκσον Μαρτίνες.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Ραφίνια, Τζερόμ Μπόατενγκ, Ντάντε, Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο (74' Μπάντστουμπερ), Λαμ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Τόμας Μίλερ, Γκέτσε (56' Ρόντε), Λεβαντόβσκι.

πηγή: sport24.gr


Σχολιασμος