Ισοπαλία στην Μαδρίτη, αγχώδη νίκη η Γιουβέντους (video)

14.04.2015 Αναγνώστηκε 914 φορές

Στην ισοπαλία και μάλιστα χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε η τιτανομαχία της Μαδρίτης ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ισπανίας Ατλέτικο και την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ, ενώ στο Τορίνο αγχώδη νίκη σημείωσε η Γιουβέντους με 1-0 κόντρα στη Μονακό.

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Μαδρίτης 0-0

Ο εμφύλιος της Μαδρίτης τα είχε όλα εκτός από το γκολ. Ένα ματς με φάσεις, ένταση και νεύρα με τις δυο ομάδες να καλούνται πλέον να λύσουν τις διαφορές τους στον επαναληπτικό του Μπερναμπέου.

Οι φιλοξενούμενοι αν και έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι, δεν κατάφεραν ούτε στο έβδομο φετινό τους ματς κόντρα στην Ατλέτικο να πανηγυρίσουν τη νίκη. Μένει να δούμε αν στον επαναληπτικό η πρωταθλήτρια Ισπανίας διατηρήσει το αήττητο σερί της και πάρει την πρόκριση ή αν το σύνολο του Αντσελότι θα επικρατήσει για πρώτη φορά στις φετινές αναμετρήσεις και θα πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Βασίλισσα κρατούσε τα ηνία από την αρχή του αγώνα, πιέζοντας ψηλά και απειλώντας κυρίως από μακρινή απόσταση, καθώς οι γηπεδούχοι δεν είχαν αφήσει πολλούς ανοικτούς διαδρόμους προς την περιοχή του Ομπλάκ.Το σύνολο του Σιμεόνε είχε δώσει χώρο στη Ρεάλ, όμως η στρατηγική του Αργεντινού δεν λειτούργησε καλά. Επιθετικά η πρωταθλήτρια Ισπανίας δεν έκανε αισθητή την παρουσία της, εκτός από δύο στημένες φάσης που εξουδετέρωσε εύκολα ο Κασίγιας και από ένα σουτ του Γκρίζμαν στο 38' και μία κεφαλιά του ίδιου στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Αντίθετα ο πορτιέρε της Ατλέτικο δέχτηκε αρκετή πίεση στο πρώτο ημίχρονο όμως βγήκε νικητής σε τετ-α-τετ με τον Μπέιλ, ενώ εξουδετέρωσε σε άλλες τέσσερις φορές τα σουτ των Ρονάλντο, Ροντίγκες, Μόντριτς και Μπέιλ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου το σκηνικό άλλαξε. Οι παίκτες της Ατλέτικο αποφάσισαν να αφήσουν τα μετόπισθεν και να κυκλοφορήσουν περισσότερο την μπάλα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Ο Κασίγιας άρχισε να νιώθει περισσότερη πίεση σε αντίθεση με τον Ομπλακ, ο οποίος δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.

Τα αίματα άναψαν σε χτύπημα του Ράμος στον Μάντζουκιτς μέσα στην περιοχή, με τον Κροάτη να περνά εκτός αγωνιστικού χώρου για λίγα λεπτά, καθώς σκίστηκε το φρύδι του, ενώ όταν επέστρεψε ήταν φανερά εκνευρισμένος. Τα νεύρα αυξήθηκαν όταν λίγα λεπτά αργότερα ο Καρβαχάλ εκτός φάσης του έριξε μπουνιά στο στήθος.

Ο Σιμεόνε πέρασε δίπλα στον Κροάτη φορ τον Τόρες προκειμένου να κρατήσει πίσω τη Ρεάλ στα τελευταία λεπτά, ενώ ο Αντσελότι έριξε στη μάχη τον Ίσκο δίχως όμως ο Ισπανός να παρουσιάσει κάτι ιδιαίτερο.Η σωστή αντίδραση του Κασίγιας στο γυριστό του Σουάρεθ και η έγκαιρη επέμβαση του κορυφαίου όλων, Βαράν, σε δύο φάσεις με τον Μάντζουκιτς κράτησαν την Ατλέτικο στο μηδέν.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ν. Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Σικέιρα, Γκάμπι, Σουάρεθ, Κόκε (83' Τόρες), Τουράν, Γκριζμάν (77' Ραούλ Γκαρσία), Μάντζουκιτς.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κ. Αντσελότι): Κασίγιας, Βαράν, Ράμος, Καρβαχάλ (85' Αρμπελόα), Μαρσέλο, Κρόος, Μόντριτς, Ροντρίγκες, Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (76' Ίσκο).

Δείτε το video με τα στιγμιότυπα του αγώνα ΕΔΩ

Γιουβέντους - Μονακό 1-0

Η Γιουβέντους νίκησε με 1-0 την Μονακό και απέκτησε έστω και ισχνό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού του Πριγκιπάτου σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε υπερ της Κυρίας χάρις σε ένα πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης το παιχνίδι απέκτησε τον αναμενόμενο χαρακτήρα του καθώς η Γιουβέντους μπήκε πολύ δυνατά, θέλοντας να πιάσει στον «ύπνο» τη Μονακό και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, που θα την έβαζε σε θέση οδηγού.

Οι Μονεγάσκοι ήταν άρτια στημένοι στον αγωνιστικό χώρο και ακολουθούσαν με μεγάλη ακρίβεια το πλάνο του προπονητή τους, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην αμυντική λειτουργία και στη συνέχεια στην επιθετική παραγωγή από τις κόντρα επιθέσεις.

Μάλιστα, με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ όταν από ατομική ενέργεια του Μαρσιάλ από τα αριστερά, η μπάλα στρώθηκε στον Καράσκο εκείνος σούταρε πάνω στον Μπουφόν και σπατάλησε μοναδική ευκαιρία για το 0-1.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, η Γιουβέντους είχε την κατοχή αλλά «χτυπούσε» πάνω σε μία διπλή ζώνη άμυνας η οποία δεν της επέτρεπε να βρει τους κατάλληλους κενούς χώρους για να δημιουργήσει. Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 27' όταν ο Μαρκίζιο βρήκε τον Τέβες αλλά ο Αργεντινός αν και ολομόναχος πλάσαρε πάνω στον Σούμπασιτς.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ανήκε στη «Γηραιά Κυρία» στις καθυστερήσεις όταν από εκπληκτική μπαλιά του Τέβες με εξωτερικό φάλτσο, βρήκε τον Βιδάλ, αλλά ο Χιλιανός από αριστερά και εντός περιοχής δεν σημάδεψε σωστά και έστειλε την μπάλα πάνω απ’ τα δοκάρια του Σούμπασιτς.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι είχαν από τα πρώτα λεπτά την κατοχή και προσπαθούσαν να απειλήσουν, αλλά η Μονακό ήταν αρκετά καλά οργανωμένη στα μετόπισθεν και δεν έδινε δικαιώματα στον αντίπαλο.

Πάντως στο 57' σε μία πολύ δύσκολη φάση, ο διαιτητής είδε πέναλτι σε ανατροπή του Μοράτα από τον Καρβάλιο και έδειξε την άσπρη βούλα. Το ριπλέι δείχνει μεν ανατροπή, αλλά εκτός περιοχής. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Βιδάλ που ευστόχησε κάνοντας το 1-0 για την Βέκια Σινιόρα.

Στο 71' ο Ζαρντίμ τα έπαιξε όλα για όλα και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μπερμπάτοφ και τρία λεπτά αργότερα έφτασε πολύ κοντά στο γκολ όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Καράσκο ο Βούλγαρος επιθετικός έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.

Το 1-0 δεν άλλαξε ως το φινάλε με την Γιουβέντους να πανηγυρίζει την δύσκολη νίκη της απέναντι στη Μονακό και σίγουρα αναμένεται σπουδαία ρεβανς στην Γαλλία.

Γιουβέντους (Μ. Αλέγκρι): Μπουφόν, Κιελίνι, Μπονούτσι, Λιστάινερ, Εβρά, Μαρκίσιο, Πίρλο (74' Μπαρτσάλι), Βιντάλ, Περέιρα (87' Στουράρο), Μοράτα (82' Μάτρι), Τέβες.

Μονακό (Λ. Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Κουρζάβα, Αμπντενούρ, Καρβάλι, Ράγκι (71' Μπερμπάτοφ), Ντιράρ (51' Σίλβα), Μουτίνιο, Κοντόγκμπια, Καράσκο, Μαρτιάλ (87' Καρβάλιο).

Δείτε το video με τα στιγμιότυπα του αγώνα ΕΔΩ


Σχολιασμος