Πρόκριση με ήττα για Ρεάλ, εύκολα η Πόρτο

10.03.2015 Αναγνώστηκε 982 φορές

Την πρόκριση τους στα προημιτελικά του Champions League παμνηγυρίζουν εδώ και λίγη ώρα η κάτοχος Ρεαλ και η Πόρτο.

Οι "γκαλάκτικος" ηττήθηκαν στο Μπερναμπέου με 3-4 από την Σάλκε αλλά χάρις στο 0-2 της Γερμανίας πήραν το εισιτήριο, ενώ στο Ντραγκάο η Πόρτο δεν είχε όρεξη για αστεία και συνέτριψε με 4-0 την Βασιλεία.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΣΑΛΚΕ 3-4

Οι Γερμανοί μπήκαν αποφασισμένοι να τα παίξουν όλα για όλα και να κυνηγήσουν μέχρι τέλους τις όποιες πιθανότητες είχαν για πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης. Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο ήταν άρτια στημένη στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας ψηλά, δημιουργώντας έτσι πολλά προβλήματα στην άμυνα των «μερένχες».

Απ' την άλλη, η Ρεάλ γνώριζε ότι η Σάλκε θα πίεζε μιας και είχε το εις βάρος της 2-0 και θέλησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου ο Μπαρνέτα σέντραρε απ' τα δεξιά, ο Χούντελααρ άφησε έξυπνα να περάσει η μπάλα και στο δεύτερο δοκάρι ο Φουκς με δυνατό σουτ κατάφερε να σκοράρει σε μία φάση που φέρει ευθύνη ο Ίκερ Κασίγιας, καθώς θα μπορούσε να έχει καλύτερη αντίδραση στο σουτ.

Η χαρά της Σάλκε δεν κράτησε για πολύ. Πέντε λεπτά μόλις μετά την επίτευξη του 1-0 η Ρεάλ κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Ο Κρόος εκτέλεσε το κόρνερ απ' τα δεξιά και ο Ρονάλντο με κεφαλιά μέσα από την «καρδιά» της περιοχής ισοφάρισε για τη «βασίλισσα». Μάλιστα, με τον ίδιο τρόπο είχε σκοράρει ο Πορτογάλος και στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι.

Οι Γερμανοί δεν ήταν διατεθειμένοι να τα παρατήσουν και συνέχισαν να πιέζουν την ούτως ή άλλως προβληματική άμυνα της Ρεάλ και στο 39' η μπάλα στρώθηκε στον Χούντελααρ και εκείνος με ένα τρομερό σουτ στην κίνηση τράνταξε τη συμβολή των δοκών του Κασίγιας. Η τύχη όμως χαμογέλασε στον επιθετικό της Σάλκε ένα λεπτό αργότερα. Έπειτα από σουτ του δραστήριου Φουκς απ' τα αριστερά και ασθενή απόκρουση του Κασίγιας ο Χούντελααρ πήρε το ριμπάουντ και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.

Η εικόνα των γηπεδούχων δεν ήταν αυτή που έχει συνηθίσει τον κόσμο της και αυτό φαινόταν από τις αντιδράσεις των φιλάθλων. Πάντως πριν τη λήξη του πρώτου μέρους οι Μαδριλένοι ισοφάρισαν σε 2-2 όταν ο Κοεντράο σέντραρε απ' τα αριστερά και ο Ρονάλντο πάλι με κεφαλιά πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και ισοφαρίζοντας για δεύτερη φορά το σκορ.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να μην μπλέξουν σε περιπέτειες και να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, που ουσιαστικά θα «καθάριζε» την πρόκριση. Αυτό συνέβη στο 51' με τον Κοεντράο να αφήνει την μπάλα έξυπνα στον Μπενζεμά από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής και ο Γάλλος επιθετικός, αφού προσποιήθηκε και «άδειασε» ουσιαστικά δύο παίκτες, πλάσαρε για το 3-2.

Κάπου εκεί τα όνειρα για τους φιλοξενούμενους φάνηκαν να γκρεμίζονται καθώς πλέον χρειάζονταν άλλα τρία γκολ για την πρόκριση. Ωστόσο, αυτό δεν τους πτόησε και συνέχισαν να παίζουν ελεύθερα και χωρίς άγχος με αποτέλεσμα να φτάσουν και σε ένα τρίτο τέρμα. Στο 57' ο Σανέ επεχείρησε το πλασαριστό σουτ από τα δεξιά, στα όρια της περιοχής και δικαιώθηκε καθώς σημείωσε ένα εκπληκτικό τέρμα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Κασίγιας.

Το παιχνίδι έκρυβε συγκινήσεις μέχρι το τέλος καθώς στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι Γερμανοί κατάφεραν να βρουν άλλο ένα γκολ, που θα τους έδινε τη νίκη αλλά όχι και την πολυπόθητη πρόκριση. Συγκεκριμένα, στο 84' λεπτό ο Ουτσίντα έκανε την κάθετη στον Χούντελααρ και ο Ολλανδός με ένα τρομερό πλασέ έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Κασίγιας.

Η Σάλκε έφτασα κοντά στο 3-5 και την πρόκριση στο 90' αλλά το σουτ του Χούντελααρ κατέληξε στην αγκαλιά του Κασίγιας.

Το τελικό 3-4 έδωσε στη Ρεάλ την πρόκριση και στη Σάλκε μια σπουδαία νίκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρεαλ με νίκη σήμερα θα έκανε 11η σερί νίκη στο Champions League και παράλληλα ρεκόρ, αλλά την σταμάτησε η γερμανική ομάδα. Η Βασίλισσα μετρούσε 10 σερί νίκες από πέρσι και τον πρώτο ημιτελικό 1-0 την Μπάγερν, μέχρι και το 0-2 φέτος στο Γκεζελκίρχεν.

Τελευταία ήττα ο περσινός αγώνας ρεβάνς των "8" με την Ντόρτμουντ εκτός έδρας (2-0).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κ. Αντσελότι): Κασίγιας, Βαράν, Πέπε, Κοεντράο (58' Μαρσέλο), Αρμπελόα (82' Νάτσο), Κεντίρα (58' Μόντριτς), Κρόος, Μπέιλ, Ίσκο, Ρονάλντο, Μπενζεμά.

Σάλκε (Ντι Ματέο): Βελενρόιτερ, Χέβεντες, Φουκς, Νάσταζιτς, Μάτιπ, Μέγιερ, Χέγκερ (58' Γκορέτσκα), Μπαρνέτα (81' Ουτσίντα), Νοϊστέντερ, Τσούπο Μοτίνγκ (29' Σανέ), Χούντελααρ.

ΠΟΡΤΟ - ΒΑΣΙΛΕΙΑ 4-0

«Πάρτι» στο «Ντραγκάο» έστησε η Πόρτο. Οι «δράκοι» φιλοδώρησαν με τέσσερα γκολ τη Βασιλεία και προκρίθηκαν πανηγυρικά στους «8» του Champions League.

Η Πόρτο παρά το νωθρό ξεκίνημα, όπου έδειξε «μπλοκαρισμένη» και χωρίς ιδέες στην επίθεση, ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 14' με τον Μπραϊμί. Ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός με φοβερή εκτέλεση φάουλ από το ημικύκλιο, έστειλε τη μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Βάτσλικ και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και αιτία για αυτό ήταν ο τραυματισμός του Ντανίλο, οι συνεχείς διακοπές που δεν άφηναν τις ομάδες να βρουν ρυθμό με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται 1-0.

Στην επανάληψη η Πόρτο μπήκε φουριόζα και σε διάστημα δέκα λεπτών κατάφερε να πετύχει δύο γκολ, «σφραγίζοντας» ουσιαστικά την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ερέρα στο 46' με υπέροχο σουτ από αριστερά έκανε το 2-0 και στο 57' ο Κασεμίρο με φοβερή εκτέλεση φάουλ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Η Βασιλεία με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα είχε την ευκαιρία να μειώσει με τον Ζουφί, όμως ο Ελβετός νικήθηκε από τον Φαμπιάνο. Από εκεί και πέρα, όπως ήταν φυσικό ο ρυθμός έπεσε αισθητά, όμως αυτό δεν εμπόδισε την Πόρτο να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της.

Στο 76' ο Αμπουμπακάρ με ένα άπιαστο σουτ από το ημικύκλιο έστειλε τη μπάλα για τέταρτη φορά στα δίχτυα του Βάτσλικ και οι «δράκοι» προκρίθηκαν πανηγυρικά στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πόρτο (Γ. Λοπετέγκι): Φαμπιάνο, Ντανίλο (21' Μάρτινς Ιντι), Μαϊκόν, Μαρκάνο, Άλεξ Σάντρο, Κασεμίρο, Μπραϊμί (73' Νέβες), Εβάντρο (79' Κουαρέσμα), Ερέρα, Τέγιο, Αμπουμπακάρ.

Βασιλεία (Π. Σόουζα): Βάτσλικ, Σάμουελ, Σαρ (58' Εμπολό), Σάφαρι, Ζουφί, Φ. Φράι (62' Κακιτάνι), Ελνένι, Τζάκα, Στρέλερ, Κάσι (77' Καλά), Γκονζάλες.


Σχολιασμος