Κρίσιμες μάχες στο Champions League

25.11.2014 Αναγνώστηκε 1012 φορές

Μια από τις πιο κρίσιμες και σημαντικές αγωνιστικές των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, θα διεξαχθεί το βράδυ της Τρίτης (25/11). Οι ομάδες των ομίλων 5-8 ρίχνονται για 5η φορά στην «μάχη» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με κάποιες να έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση και άλλες να τρέχουν να προλάβουν το… τρένο, με τα δεδομένα να ξεκαθαρίζουν τα… μεσάνυχτα.

5ος Όμιλος

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρόμα (19.00)

Μαν. Σίτι-Μπάγερν Μονάχου

Βαθμολογία: Μπάγερν 12 (11-1), Ρόμα 4 (7-11), ΤΣΣΚΑ 4 (5-9), Μαν. Σίτι 2 (4-6)

Επόμενη αγωνιστική (10/12):

Ρόμα-Μαν. Σίτι

Μπάγερν Μονάχου-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Φυσικά το μεγάλο ντέρμπι της ημέρας γίνεται στο «Ετιχάντ». Οι «πολίτες» τα έχουν βρει σκούρα και είναι στην τελευταία θέση του ομίλου, οπότε και η νίκη είναι μονόδρομος αν δεν θέλουν να μείνουν από τόσο νωρίς εκτός Ευρώπης. Από την άλλη, οι Βαυαροί είναι αδιάφοροι, αφού με το 4Χ4 έχουν καθαρίσει και την πρωτιά.

Στο άλλο ματς, μια τεράστια «μάχη» αναμένεται, αφού ΤΣΣΚΑ και Ρόμα έχουν από τέσσερις βαθμούς και θα παλέψουν για τη νίκη, η οποία θα τις κάνει μεγάλο φαβορί για πρόκριση στους «16» του θεσμού.

6ος όμιλος

ΑΠΟΕΛ-Μπαρτσελόνα (21.45)

Παρί Σεν Ζερμέν-Άγιαξ

Βαθμολογία: Παρί 10 (6-3), Μπαρτσελόνα 9 (8-4), Άγιαξ 2 (3-7), ΑΠΟΕΛ 1 (1-4)

Επόμενη αγωνιστική (10/12):
Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν
Άγιαξ-ΑΠΟΕΛ

Εδώ τα πάντα έχουν κριθεί όσον αφορά τα δυο εισιτήρια, αφού Μπάρτσα και Παρί τα εξασφάλισαν. Ωστόσο, παίζονται ακόμα η πρωτιά του ομίλου, αλλά και η τρίτη θέση. Οι Κύπριοι υποδέχονται τους Καταλανούς και μπορεί να μοιάζει αποστολή… θανάτου, αλλά αν καταφέρουν να πάρουν έστω τον βαθμό, θα διεκδικήσουν την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ, την τελευταία αγωνιστική στο Άμεστερνταμ.

Από την άλλη, οι Γάλλοι θέλουν τη νίκη επί του «Αίαντα» για να ταξιδέψουν στην Βαρκελώνη και να χρειάζονται απλά τη ισοπαλία για να κρατήσουν την πρωτιά του ομίλου. Φυσικά αν χάσει η Μπαρτσελόνα και νικήσει το συγκρότημα του Λοράν Μπλαν, τότε από το βράδυ είναι μαθηματικά πρώτο.

7ος Όμιλος


Σάλκε-Τσέλσι (21.45)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μάριμπορ

Βαθμολογία: Τσέλσι 8 (9-2), Σάλκε 5 (8-9), Σπόρτινγκ Λισαβόνας 4 (8-8), Μάριμπορ 3 (3-9)

Επόμενη αγωνιστική (10/12)
Τσέλσι-Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μάριμπορ-Σάλκε

Εδώ γίνεται ένας μικρός χαμός. Η Τσέλσι θεωρητικά δεν θα έχει πρόβλημα να περάσει, αφού έχει μαζέψει 8 βαθμούς και είναι πρώτη. Πάντως για να μην έχει άγχος την 6η αγωνιστική, θέλει τουλάχιστον την ισοπαλία. Από την πλευρά τους, οι «βασιλικοί μπλε», θέλουν διακαώς τη νίκη για να μην έχουν μπλεξίματα.

Στην άλλη αναμέτρηση, τα πράγματα είναι απλά. Ο νικητής ελπίζει σε πρόκριση και ο χαμένος κατά πάσα πιθανότητα πάει… σπίτι του.

8ος όμιλος

Μπάτε Μπόρισοφ-Πόρτο (19.00)

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Αθλέτικ Μπιλμπάο (21.45)

Βαθμολογία: Πόρτο 10 (12-3), Σαχτάρ 8 (14-2), ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 3 (2-19), Μπιλμπάο 1 (2-6)

Επόμενη αγωνιστική (10/12):
Πόρτο-Σαχτάρ Ντόνετσκ
Μπιλμπάο-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ

Λίγο-πολύ όλα έχουν κριθεί στον τελευταίο όμιλο. Η Πόρτο και η Σαχτάρ θα είναι αυτές που θα βρίσκονται και τον Φεβρουάριο στο Τσάμπιονς Λιγκ, παρ’ όλα αυτά ακόμα είναι ανοιχτή η υπόθεση πρώτη και δεύτερη θέση. Επιπλέον Μπάτε και Μπιλμπάο θα δώσουν την δική τους «μάχη» για την θέση που οδηγεί στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Κάθε βαθμός μετράει λοιπόν.

Σχολιασμος