Το πρώτο βήμα ο ΓΑΣ, 3-2 σετ την Αργώ Βόλου

13.02.2022 Αναγνώστηκε 1832 φορές

Παιχνίδι για γερά νεύρα έγινε στο κλειστό της Λιμνοπούλας μεταξύ του ΓΑΣ και της Αργώ Βόλου οι οποίες δικαιολόγησαν απόλυτα την βαθμολογική τους θέση αλλά και τα προγνωστικά περί αμφίρροπου παιχνιδιού.

Το πρώτο βήμα ο ΓΑΣ, 3-2 σετ την Αργώ Βόλου

Η ομάδα της Αργώ Βόλου έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο καθώς ήθελε μόνο καθαρή νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση στα play-off.
Το πρώτο σετ ξεκίνησε με τις δύο ομάδες αγχωμένες και με πολλά λάθη και από τις δύο πλευρές. Η ομάδα του Βόλου κρατούσε οριακό προβάδισμα μέχρι και το 20-21. Οι γυναίκες του ΓΑΣ όμως κατάφεραν στο πιο κρίσιμο σημείο να πάρουν κεφάλι στο σκορ με 23-21. Τα λόγια όμως του προπονητή του Βόλου Σταθόπουλου για υπομονή στο παιχνίδι έπιασαν τόπο και τα κορίτσια του με τρία διαδοχικά μπλοκ ανέτρεψαν το σκορ και κατέκτησαν το σετ με 23-25.
Στο δεύτερο σετ οι γυναίκες του ΓΑΣ περιόρισαν τα λάθη και έχοντας καλύτερες επιθετικές επιλογές πήραν μια διαφορά ασφαλείας στο σκορ με 13-6. Η συνέχεια ήταν ανάλογη με την Αργώ να μη μπορεί να προβάλει αντίσταση και να χάνει τελικά το σετ με 25-21.
Στο τρίτο σετ οι γυναίκες του ΓΑΣ έκαναν πάρτι και έχοντας καλή αμυντική διάταξη αλλά και πολλές τελειωμένες αντεπιθέσεις πήραν κεφάλι στο σκορ με 21-12. Οι γυναίκες της Αργώ βρισκόταν σε σύγχυση όταν δια μαγείας οι γυναίκες του ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ άρχισαν να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο, να μη μπορούν να βρουν επιθετικές λύσεις, με αποτέλεσμα να ανατραπεί η κατάσταση και η ομάδα του Βόλου να χάνει τελικά το σετ οριακά με 25-23.
Στο τέταρτο σετ οι γυναίκες της Αργώ αν και μαθηματικά είχαν χάσει την θέση που οδηγεί στα play off έπαιξαν πιο δυνατά και στα κρίσιμα σημεία του σετ φάνηκαν πιο ψύχραιμες και συγκεντρωμένες στο παιχνίδι κατακτώντας το σετ με 19-25.
Στο πέμπτο σετ η ομάδα του ΓΑΣ ήξερε ότι δεν μπορεί να σκέφτεται άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης. Πιο συγκεντρωμένη στο παιχνίδι κατάφερε μετά το αρχικό 4-0 και παρά την ισοφάριση από την Αργώ με 7-7 να βρει τα ψυχικά αποθέματα και να πάρει το σετ με 15-11.
Με τη νίκη αυτή η γυναικεία ομάδα του ΓΑΣ παρέμεινε σε τροχιά πρόκρισης στα play off αλλά πλέον με τον δεύτερο Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό, που είναι ο επόμενος αντίπαλος, θέλει μόνο καθαρή νίκη για να διατηρήσει την 3η θέση σε περίπτωση νίκης της ΕΑ Λάρισας εκτός έδρας επί της Αργώ Βόλου.

TA ΣΕΤ:23-25,25-21, 25-23, 25-19, 15-11

ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ(Τσιούπης-Κοντογιάννης): Μπόζιου, Παππά Αικ., Chabai, Καλουτσάκη, Νιακοπούλου/λ, Ντούση, Ευθυμιάδου, Τικμανίδου, Μπάρλα/λ, Μίχου, Μπουρλή, Τσάμου. Κακαγή
ΑΣ ΑΡΓΩ ΒΟΛΟΥ(Σταθόπουλος): Γερολυμάτου, Πώπου/λ, Prokudina, Κασιούρα Β., Αγγέλη, Στύλα, Παπακωνσταντίνου, Ξάνθη, Κασιούρα Χ., Μαστρογιάννη, Νικολάου, Σταθοπούλου/λ

Διαιτητές: Τζελέτας(Α), Φλούδας(Β), Αποστόλου(Σ)

Σχολιασμος