ΠΑΣ Γιάννινα: «Η ΕΣΠΕΔΕ έκανε κλήρωση επειδή... έτσι της ήρθε»

21.05.2020 Αναγνώστηκε 493 φορές

Μια σκληρή ανακοίνωση που όμως αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα εξέδωσε η διοίκηση της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του ΠΑΣ Γιάννινα εναντίον της ΕΣΠΕΔΕ η οποία όπως τονίζεται επειδή έτσι της ήρθε αποφάσισε να κάνει κλήρωση για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας τη στιγμή που ο ΠΑΣ ήταν πρώτος στη βαθμολογία και τελικά η κλήρωση ανέδειξε πρωταθλήτρια την ομάδα του Φιλαθλητικού Πρέβεζας η οποία πήρε και την άνοδο στην Α2.

ΠΑΣ Γιάννινα: «Η ΕΣΠΕΔΕ έκανε κλήρωση επειδή... έτσι της ήρθε»

Η διοίκηση του ΠΑΣ όπως αναφέρει στην ανακοίνωση θα κινηθεί νομικά εναντίον αυτής της ανεκδιήγητης απόφασης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ PAS Giannina Women's Volleyball

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Η ομάδα μας WVC PAS GIANNΙNA βρισκόταν στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος βόλεϊ της Β' εθνικής κατηγορίας με δεύτερο τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας με 1 βαθμό διαφορά. Το πρωτάθλημα όμως διακόπηκε εξαιτίας του κορωνοϊού. Το πρωτάθλημα όταν διακόπηκε δεν υπήρχαν άλλες αγωνιστικές σε εξέλιξη. Το πρωτάθλημα δηλαδή είχε τελειώσει και θα ξεκινούσαν μπαράζ των 4 πρώτων.

Όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία βόλεϊ όταν διακόπτεται το πρωτάθλημα «Στην περίπτωση διεξαγωγής Πρωταθλημάτων σε Ομίλους και ανάδειξης πρωταθλήτριας ομίλου, οι ομάδες που καταλάμβαναν την 1η θέση στην κατάταξη των Ομίλων των Πρωταθλημάτων την στιγμή της απόφασης διακοπής του κάθε Πρωταθλήματος (07/05/2020) ανακηρύσσονται Πρωταθλητές Ομίλων. Οι ομάδες που, σύμφωνα με την βαθμολογική θέση, κατά την στιγμή της διακοπής των Πρωταθλημάτων (07/05/2020) είχαν δικαίωμα ανόδου, με βάση την ισχύουσα Προκήρυξη 2019-2020, ανέρχονται στην ανώτερη κατηγορία, όπου θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής την αγωνιστική περίοδο 2020 – 2021».

Αυτό λέει η κοινή λογική, αυτό έγινε και στην Α1 όπου πρωταθλητής στέφθηκε ο Ολυμπιακός που ήταν πρώτος στη βαθμολογία όταν σταμάτησε το πρωτάθλημα.

Κι όμως. Ο πρώτος στο πρωτάθλημα της Β' εθνικής κατηγορίας δεν στέφθηκε πρωταθλητής! Αντιθέτως, καταστρατηγώντας τη λογική και τους κανονισμούς, η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Δυτικής Ελλάδας (ΕΣΠΕΔΕ) έβγαλε πρωταθλητή τον δεύτερο στη βαθμολογία Φιλαθλητικό Πρέβεζας! Το έκανε μάλιστα με κλήρωση, επειδή... έτσι της ήρθε.

Δεν θα σταθούμε στο ότι η κλήρωση έγινε χωρίς παρουσία συμβολαιογράφου από την πρόεδρο του Φιλαθλητικού Πρέβεζας Ιφιγένειας Τέφα η οποία, εκτός των άλλων τυγχάνει να είναι και μέλος της ΕΟΠΕ! Αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα, τα βλέπεις και αναρωτιέσαι αν αξίζει τον κόπο να ασχολείσαι με τον αθλητισμό.

Το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας μας προσπάθησε να σταματήσει αυτή την παρωδία με μία πρόταση. Προτείναμε να γίνει ένας αγώνας μπαράζ, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Ναι μεν ο κανονισμός λέει ότι εμείς είμαστε πρωταθλητές, αλλά για τα κορίτσια το πιο ωραίο και συναρπαστικό είναι να διεκδικήσουν τον τίτλο στο γήπεδο. Αυτή είναι η χαρά του αθλητισμού. Όμως, φευ, με το γνωστό κυνικό ύφος του κλασικού Έλληνα παράγοντα η κυρία Τέφα επικαλέστηκε τα χρόνια ενασχόλησής της με το βόλεϊ. Άντε να βγάλεις άκρη...

Και τώρα; Τι θα κάνατε στη θέση μας; Συνήθως, σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν αντικρίζουμε αυτή τη νοοτροπία της δεκαετίας του '50 που διατρέχει τον δημόσιο βίο μας, γυρίζουμε την πλάτη μας και λέμε: άστο να πάει στην ευχή, τι να ασχολείσαι; Όμως εμείς εκπροσωπούμε αθλήτριες, παιδιά που θέλουν να παίξουν και κυρίως να βλέπουν τα πράγματα να γίνονται με λογική και συνεννόηση.

Για όλα αυτά τα κορίτσια λοιπόν (είτε παίζουν στον ΠΑΣ, είτε στον Φιλαθλητικό, το ίδιο είναι), δεν θα το αφήσουμε έτσι. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, θα κινηθούμε νομικά, αλλά στο τέλος θα κερδίσουμε, όχι κατ'ανάγκη το πρωτάθλημα, αυτό ας το πάρει ο καλύτερος, αλλά θα κερδίσουμε στο όνομα της λογικής.

Σχολιασμος