Τρίτη νίκη οι γυναίκες του ΓΑΣ, 3-1 τον Ασκληπιό Τρικάλων

04.12.2019 Αναγνώστηκε 803 φορές

Μια ακόμη βαθμολογική ανάσα πήραν οι γυναίκες του Γιάννενα ΑΣ καθώς σε ένα ακόμη καθοριστικό παιχνίδι επικράτησαν του Ασκληπιού Τρικάλων με 3-1 σετ.

Τρίτη νίκη οι γυναίκες του ΓΑΣ, 3-1 τον Ασκληπιό Τρικάλων

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με τις φιλοξενούμενες να έχουν αρχικά τον έλεγχο του παιχνιδιού και με καλή ανάπτυξη στο παιχνίδι τους να δημιουργούν αρκετά ρήγματα στην άμυνα των γυναικών του ΓΑΣ οι οποίες έδειχναν να μη μπορούν να ελέγξουν το ρυθμό του παιχνιδιού. Σταδιακά όμως η εικόνα της γιαννιώτικης ομάδας βελτιώθηκε και με καλές επιθετικές κυρίως λύσεις κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και να προηγηθούν με 16-15. Οι γυναίκες του Ασκληπιού όμως ανέκαμψαν και κατάφεραν να ελέγξουν και πάλι το ρυθμό του παιχνιδιού και να προηγηθούν με 20-24. Οι γυναίκες του ΓΑΣ δεν είχαν πει όμως την τελευταία λέξη καθώς αφού πρώτα έκαναν το 21-24, στην επόμενη φάση προφανής διπλή μπάλα της πασαδόρου του Ασκληπιού που σφυρίχτηκε από τον Α΄ Διαιτητή για να γίνει το 22-24 προκαλεί άσεμνη συμπεριφορά αυτής η οποία είχε ως αποτέλεσμα να δεχθεί την κόκκινη κάρτα και το σκορ να γίνει 23-24 ενώ στην επόμενη φάση με άσσο της Ντέρου το σκορ γίνεται 24-24. Πιο ψύχραιμη η ομάδα του ΓΑΣ παρά τις εναλλαγές που ακολούθησαν στο σκορ κατάφερε να πάρει το σετ με 29-27 και να βάλει τις βάσεις για τη νίκη.

Στο δεύτερο σετ η απόδοση των γυναικών του ΓΑΣ βελτιώθηκε τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά και κατάφεραν να επικρατήσουν σχετικά εύκολα με 25-17. Στο τρίτο σετ αν και όλα έδειχναν ότι θα έχουμε μια εύκολη νίκη του ΓΑΣ και ενώ το σκορ ήταν 18-13, με τις φιλοξενούμενες να μη φαίνονται ότι μπορούν να αντιδράσουν, είχαμε ξαφνικό χαλάρωμα των γηπεδούχων που οδήγησε στην ανατροπή σκηνικού. Με την ψυχολογία υπέρ τους τα κορίτσια του Ασκληπιού κατάφεραν να πάρουν τελικά το σετ με 23-25 και να δώσουν άλλο χρώμα στο παιχνίδι.

Στο τέταρτο σετ είχαμε αντιστροφή σκηνικού καθώς οι γυναίκες του Ασκληπιού μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να προηγηθούν με 17-11. Οι γυναίκες του ΓΑΣ άρχισαν να μπαίνουν σταδιακά στο παιχνίδι και με αντεπίθεση διαρκείας έκαναν το 23-22. Στο σημείο αυτό κίνηση ματ από τον προπονητή του ΓΑΣ Κώστα Τσιούπη καθώς περνάει στον αγώνα την 11χρονη Ελπίδα Τικμανίδου η οποία με επιθετική ενέργεια κάνει το 24-22 και στην επόμενη φάση με άσσο σερβίς κάνει το 25-22 και δίνει το τρίποντο ανάσα στην γυναικεία ομάδα του ΑΣ ΓΙΑΝΕΝΝΑ.

Διαιτητές: Φλούδας(Α) – Τζελέτας(Β) – Χρήστου(Σ)

Τα σετ: 29-27,25-17,23-25, 25-22.

Γιάννενα ΑΣ (Τσιούπης Κ.- Υφαντής Κ.): Παππά, Σαρλή, Νταγκοπούλου, Μπόζιου, Ντέρου, Κοσμίδου-λ / Ζαγαλίκη, Τοπάλη, Τικμανίδου, Βολυράκη, Κατσόγιαννου, Κουρτομανίτη, Δαφίνη, Μάντη-λ/.

ΑΣ Ασκληπιός Τρικάλων(Γεροβάιος): Βουλγαράκη, Λάιου, Παναγιώτου, Ρούσσου, Ταρατόρα-λ/ Καπέλου, Κοντοκώστα, Χατζηχριστοδούλου, Γερολυμάτου, Μπουρλή, Κοκαλιάρη-λ Βογιατζόγλου, Μπρουσάκη.


Σχολιασμος