Κωδικός ΑΕΚ για τον ΠΑΣ

30.11.2012 Αναγνώστηκε 894 φορές

Αποστολή εξετελέσθη για την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» πέτυχε τον στόχο του καταφέρνοντας να επικρατήσει με 1-0 του Πανσερραικού για την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Βέβαια μπορεί το αποτέλεσμα να θεωρείται εύθραυστο και να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για την ρεβάνς η οποία θα διεξαχθεί στις 23 Δεκεμβρίου, ωστόσο στο στρατόπεδο της ομάδας δεν μπορεί να μην είναι ικανοποιημένοι. Ο ΠΑΣ συνέχισε το σερί του στις νίκες χωρίς να πραγματοποιήσει την μεγάλη εμφάνιση, ωστόσο για ακόμα ένα ματς παρουσίασε διάθεση και σοβαρότητα, παρότι στην αρχική ενδεκάδα αγωνίστηκαν αρκετοί ποδοσφαιριστές που δεν έχουν την φετινή χρονιά πολύ χρόνο συμμετοχής.

Η εξαιρετική εμφάνιση των Νικλητσιώτη, Ρουμπουλάκου, Γιάκου γέμισε με ικανοποίηση τον Χριστόπουλο ο οποίος είδε τρεις ποδοσφαιριστές να είναι ετοιμοπόλεμοι σε κάθε ευκαιρία που θα χρειαστεί να βοηθήσουν την ομάδα. Ειδικά ο πρώτος ήταν αυτός που δημιούργησε και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με την ενέργεια που πραγματοποίησε από τα αριστερά, σερβίροντας έστω και με σπόντα (προηγήθηκε λάθος πάσα του αμυντικού της ομάδας των Σερρών) το γκολ στον Γιάκο. 

Γενικά ο ΠΑΣ δεν είχε την φρεσκάδα των προηγούμενων αναμετρήσεων, απόρροια και των πολλών αλλαγών στο βασικό σχήμα, ωστόσο επέδειξε και πάλι σοβαρότητα, ενώ λειτούργησε άψογα η αμυντική του γραμμή με το αμυντικό δίδυμο Οικονόμου – Τζημόπουλου να είναι απροσπέλαστο και τα μπακ να κλείνουν καλά τους διαδρόμους. 

Σε ρυθμούς…. ΑΕΚ

Πλέον στο ποδοσφαιρικό τμήμα από σήμερα κιόλας έχουν κλειδώσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τον αγώνα του Κυπέλλου και επικεντρώνουν την προσοχή στο ματς της Δευτέρας (19:30) στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την ΑΕΚ. Μια αναμέτρηση που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού οι κιτρινόμαυροι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση στην βαθμολογία και αναμένεται να κυνηγήσουν την νίκη. Βέβαια ο ΠΑΣ θα αγωνιστεί στο χορτάρι του Ολυμπιακού Σταδίου χωρίς άγχος και με τον αέρα του νικητή που τον διέπει σε όλους τους αγώνες.

Επιστροφή «ενδεκαδάτων»

Ο Γιάννης Χριστόπουλος για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ αναμένεται να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα όλους τους βασικούς ποδοσφαιριστές που προτίμησε να ξεκουράσει στην αναμέτρηση του Κυπέλλου. Μέλημα του προπονητή του ΠΑΣ είναι στον αγώνα της Δευτέρας κάποια από τα βασικά του γρανάζια να εμφανιστούν φρέσκα προκειμένου να συμβάλλουν στην διαμόρφωση ενός καλού αποτελέσματος, που θα δώσει στην ομάδα ακόμη μεγαλύτερη ψυχολογική και βαθμολογική ώθηση.

Γνωρίζει και ο ίδιος γαρ, ότι ο αγώνας μόνο εύκολος δεν θα είναι, αφού το υψηλό κίνητρο που παρουσιάζει ο αντίπαλος για να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς είναι μεγάλο. Ωστόσο ο προπονητής της ομάδας των Ιωαννίνων αναμένεται στις επόμενες τρεις ημέρες που απομένουν να μελετήσει καλά τον αντίπαλο εντοπίζοντας τις αρκετές αδυναμίες που παρουσιάζει την φετινή σεζόν το συγκρότημα του Έβαλντ Λίνεν και αναλόγως να χτυπήσει πάνω σε αυτές. 

Του Χρήστου Λεμονιά

Σχολιασμος