Ήττα βαριά και ασήκωτη, ΠΑΣ – Παναιτωλικός 1-4 (photos)

04.10.2022 Αναγνώστηκε 452 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Ντροπιαστική ήττα και ηχηρό χαστούκι δέχτηκε χτες το απόγευμα ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ηττήθηκε με 1-4 από τον Παναιτωλικό στο «Ζωσιμάδες» για την 6η αγωνιστική της Super League και απογοήτευσε τους φιλάθλους του καθώς βυθίστηκε στην 12η θέση της βαθμολογίας με μόλις 4 βαθμούς και εξέπεμψε «SOS» σχετικά με την παραμονή του στην κατηγορία.

 

Ήττα βαριά και ασήκωτη, ΠΑΣ – Παναιτωλικός 1-4 (photos)
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Η ομάδα της Ηπείρου βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ από το γκολ του Μόρσει (7’) και στη συνέχεια την αποτελείωσε ο Καρέλης, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ (25’, 71’, 87’) και αποδείχτηκε «δήμιος» για τους Γιαννιώτες. Η προσωρινή μείωση του σκορ με τον Εραμούσπε (34’) δεν κατάφερε να αλλάξει την εικόνα του αγώνα και οι Αγρινιώτες με αξιοσημείωτη αποτελεσματικότητα έφυγαν με ένα άνετο διπλό από τα Γιάννινα. Συγνώμη για την ήττα και το εύρος του σκορ ζήτησε στις δηλώσεις του ο Θανάσης Στάικος.

Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ

Με δεδομένες τις απουσίες των Ριένστρα και Μπιλμπάο ο Θανάσης Στάικος προτίμησε να τοποθετήσει τον Κιάκο στα αμυντικά χαφ. Η διάταξη που χρησιμοποίησε ήταν το 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σούλης, δεξί μπακ ο Σόρια, αριστερό ο Ποζνάνσκι και στο κέντρο της άμυνας οι Εραμούσπε και Μπαγκαλιάνης. Αμυντικό χαφ αγωνίστηκε ο Καραχάλιος, έχοντας ως εσωτερικούς μέσους τους Λιάσο και Κιάκο. Δεξιά στην επίθεση αγωνίστηκε ο Ροσέρο, αριστερά ο Μορέιρα και στην κορυφή ο Σταματελόπουλος.

Ευκαιρία με Κιάκο- σκόραρε ο Μόρσει

Το ξεκίνημα του αγώνα δεν προμήνυε το τι θα ακολουθούσε στο «Ζωσιμάδες». Οι Γιαννιώτες μπήκαν πιο δραστήριοι και μόλις στο 2’ σε σέντρα του Σόρια από δεξιά, ο Κιάκος βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι πήρε την κεφαλιά αλλά δεν έβαλε σωστά το σώμα του και η μπάλα έφυγε άουτ.

 Στη συνέχεια ο Παναιτωλικός βγήκε μπροστά και στην πρώτη του απειλή για την εστία του Σούλη κατάφερε να ανοίξει το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα . Στο 7’ από ψηλή μπαλιά του Μλάντεν, ο Σόρια απέτυχε να απομακρύνει την μπάλα, ο Μόρσει την «τσίμπησε» και με πλασέ με το δεξί έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Σούλη και έκανε το 0-1.

Προβάδισμα δυο τερμάτων

Μετά τη ψυχρολουσία του 0-1 ο ΠΑΣ επηρεάστηκε αισθητά και δεν κατάφερε να αντιδράσει ψύχραιμα. Στο 24’ από παράλληλη σέντρα από τον Μορέιρα, ο Σταματελόπουλος δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή, σπαταλώντας σπουδαία ευκαιρία.

Τα πράγματα για τον ΠΑΣ έγιναν ακόμη χειρότερα, μιας και στο 25’ οι Αγρινιώτες έφτασαν στο 0-2. Από βαθιά μπαλιά του Χατζηθεοδωρίδη, με τη μία ο Λάρσον έκανε τη παράλληλη σέντρα και ο Καρέλης με κοντινό πλασέ έκανε το 0-2.

P5020125

Μείωση με τον..συνήθη ύποπτο

Μετά το 0-2 ο ΠΑΣ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και να μην πετάξει «λευκή πετσέτα» και έφτασε στη μείωση του σκορ στο 34’. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μορέιρα από αριστερά, ο Εραμούσπε πήρε την κεφαλιά χωρίς να σηκωθεί από το έδαφος και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ανέστη μειώνοντας σε 1-2. Ήταν το τρίτο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα για τον Αργεντινό στόπερ. Μάλιστα στο 41’ οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στο σκορ. Σε ωραίο συνδυασμό των Κιάκου και Μορέιρα, ο τελευταίος έβγαλε παράλληλη σέντρα αλλά ο Σταματελόπουλος δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα και η ευκαιρία πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Χατ τρικ ο Καρέλης

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ανήκε στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος προσπάθησε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς όμως να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Σε φάση διαρκείας στο 53’, σε σέντρα του Μορέιρα και γέμισμα του Ροσέρο πήγε να μπει στην πορεία της μπάλας ο Σταματελόπουλος αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει και στη συνέχεια το σουτ του Λιάσου βρήκε σε σώματα αμυντικών.

P5020454

Η επόμενη καλή στιγμή ανήκε στον Παναιτωλικό (61’). Σε σέντρα σουτ του Ντουάρτε από δεξιά, η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα και παραλίγο να ξεγελάσει τον Σούλη που έδιωξε τελευταία στιγμή. Ο ΠΑΣ συνέχιζε να πιέζει και στο 67’ μετά από  αντεπίθεση, ο Μορέιρα μπήκε στην περιοχή αλλά δεν έσπασε τη μπάλα σε Ροσέρο ή Σταματελόπουλο που ακολουθούσαν, προτίμησε να σουτάρει και ο Ανέστης απομάκρυνε τον κίνδυνο.

P5020262

Οι Γιαννιώτες συνέχιζαν να έχουν ανούσια την κατοχή μπάλας, χωρίς να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Ανέστη. Οι Αγρινιώτες καθάρισαν ουσιαστικά την υπόθεση νίκη στο 71’.Έπειτα από γέμισμα στην περιοχή, ο Κορνέλιους πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Καρέλης με προβολή πρόλαβε τον Εραμούσπε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-3. Οι Γιαννιώτες προσπάθησαν μάταια να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο και να μπουν στη διεκδίκηση του αγώνα, σπαταλώντας μία τεράστια φάση στο 81’. Λώλης, Ροσέρο και Μπάλαν συνδυάστηκαν, η  μπάλα στρώθηκε στο ημικύκλιο στον Ροσέρο που έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι νωθροί και την πλήρωσαν ακόμη μία φορά από τους Αγρινιώτες που είχαν εκπληκτικό ποσοστό ευστοχίας στις φάσεις που δημιούργησαν. Στο 87’ ο Νίκος Καρέλης πέτυχε χατ τρικ, βάζοντας ακόμη μία πινελιά στη συντριβή του ΠΑΣ Από μπαλιά από τα δεξιά της άμυνας του Παναιτωλικού, ο Καραχάλιος έκανε λάθος γύρισμα προς τα πίσω, ο Καρέλης διέσχισε το μισό γήπεδο μόνος του, πάτησε περιοχή και με πλασέ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, έκανε το 1-4 με δικό του χατ τρικ σφραγίζοντας τον θρίαμβο του Παναιτωλικού και συνάμα την ντροπιαστική ήττα του ΠΑΣ.

Διαιτησία: Μαλούτας (Καραγκιζόπουλος- Μηνούδης)

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Σούλης, Σόρια, Ποζνάνσκι (80’ Λώλης), Εραμούσπε, Μπαγκαλιάνης, Καραχάλιος, Λιάσος (59’Τζίμας), Κιάκος, Μορέιρα (80’ Μπάλαν), Ροσέρο, Σταματελόπουλος(72’ Παμλίδης).

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Μπακάκης (85’ Αποστολάκης), Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν (80’ Φλόρες), Ντίας (57’ Μάρτενσον), Ντουάρτε, Σενγκέλια (57’ Κολοβός), Μόρσει (57’ Νταμπό), Καρέλης.

Σχολιασμος