Στάικος: «Βαριά ήττα, μας λείπει η συγκέντρωση»

03.10.2022 Αναγνώστηκε 645 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Εκ νέου συγνώμη από τον κόσμο του ΠΑΣ Γιάννινα για την ήττα από τον Παναιτωλικό και την έκταση του σκορ ζήτησε στη συνέντευξη Τύπου ο Θανάσης Στάικος. Ο 42χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στην αναποτελεσματικότητα των παικτών του σε αντίθεση με τον Παναιτωλικού, ο οποίος έκανε γκολ κάθε υποψίας ευκαιρίας που είχε. 

Στάικος: «Βαριά ήττα, μας λείπει η συγκέντρωση»
Καλύβας
Χρήστος Καλύβας

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Θανάση Στάικου:

«Το να ηττάται ο ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα του με 1-4 σίγουρα είναι μια βαριά ήττα. Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά, να το αναλύσουμε , αλλά νομίζω ότι δεν έχει ιδιαίτερη αξία στην παρούσα φάση. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ένα μεγάλο συγγνώμη από τον κόσμο της ομάδας για την έκταση του σκορ. Τα παιδιά προσπάθησαν δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες αλλά δεν ήμασταν αποτελεσματικοί, αντίθετα κάθε υποψία ευκαιρίας ο αντίπαλος την έκανε γκολ. Σε αυτό πρέπει να μείνουμε εμείς και από εκεί και πέρα στην προπόνηση θα αναλύσουμε περισσότερα για εμάς».

Γιατί επιμένει στην έκταση του σκορ και αν νομίζει ότι αυτό πείραξε τον κόσμο και όχι η ήττα και η εμφάνιση: «Η ήττα σε προβληματίζει αλλά το σκορ για τον ΠΑΣ μέσα στο γήπεδο του είναι βαρύ και κυρίως όταν δεν προέρχεται από τις μεγάλες ομάδες. Για το παιχνίδι η ομάδα δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και παρότι είχαμε στόχο να προσέχουμε τις αντεπιθέσεις, τα γκολ δεν μπήκαν από αντεπιθέσεις αν εξαιρέσουμε το τέταρτο γκολ. Ο Παναιτωλικός κάθε υποψία φάσης την έκανε γκολ σε αντίθεση με εμάς που μπήκαμε 15 φορές στην περιοχή του και δεν το καταφέραμε για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι από το παιχνίδι αυτό. Δεν θέλω πολύ να σταθώ στην εικόνα γιατί θα χάσουμε την ουσία. Ο κόσμος της ζει και αναπνέει για αυτή την ομάδα και θέλει να δει αν γίνεται να κερδίζεις όλες τις μονομαχίες μέσα στο γήπεδο και εμείς τις χάσαμε όλες και μάλιστα καίριες και δεχθήκαμε τα γκολ. Μας πληγώνει αυτή η ήττα και μας πονά και το μοναδικό που μπορούμε να πούμε είναι ένα συγγνώμη από τον κόσμο».

Για το αν ανταποκρίθηκαν η παίκτες σε ότι τους ζήτησε. Αν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτά που θέλει και αν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις τις κατηγορίας. Για το αν έφταιξε σε κάτι και ζητάει συγγνώμη. «Θα σταθώ στο πιο σημαντικό. Το συγγνώμη βγαίνει από αυτό που είδα στα μάτια των ποδοσφαιριστών και από αυτό που νιώθουμε μέσα μας. Σίγουρα λάθη έχουμε κάνει και όταν χάνεις με 1-4 σίγουρα πρέπει να ζητήσεις συγγνώμη από τον κόσμο του ΠΑΣ Γιάννινα. Τους ποδοσφαιριστές τους πιστεύω, δεν θα πω πάλι για το σημερινό παιχνίδι γιατί θα γίνουμε γραφικοί οπότε πιστεύω στα παιδιά και ότι μπορεί να γυρίσει αυτή η κατάσταση. Σας είπα 1-4 σήμερα, προηγήθηκαν τα γκολ στην Αθήνα στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και όλα αυτά δημιουργούν κακή ψυχολογία και η ατμόσφαιρα δεν είναι καλή για την ομάδα μας. Δεν θα μπω στη διαδικασία να κρίνω τους παίκτες γιατί τους πιστεύω και το λέω γιατί το νιώθω».

Για το αν πούμε ένα λόγο για το κακό ξεκίνημα ποιος θα ήταν αυτός: «Είναι ένα κακό ξεκίνημα, κυρίως η σημερινή μέρα το κάνει δύσκολο. Μπορούμε να πούμε πολλούς λόγους όμως ο πιο σημαντικός είναι η συγκέντρωση μας σε συγκεκριμένες καταστάσεις την ώρα του παιχνιδιού, κυρίως κοντά στις δύο μεγάλες περιοχές. Τόσο στην αντίπαλη περιοχή όπου θέλει καθαρό μυαλό, συγκέντρωση, μια τελική πάσα λίγο πιο απλή, π.χ. στο γκολ του Παναιτωλικού εμείς έχουμε τη μπάλα στην περιοχή του αντιπάλου για να κάνουμε μια καλή πάσα, χάσαμε τη μπάλα και στην αντεπίθεση δεχθήκαμε το γκολ, αυτό το είδαμε και στην ΑΕΚ, κάναμε την ευκαιρία με τον Ροσέρο και μετά από λίγο δεχθήκαμε το γκολ. Η συγκέντρωση μας και η προσοχή μας είναι αυτή που μας λείπει και εκεί πρέπει να σταθούμε. Το ίδιο ισχύει και για την άλλη πλευρά στη δική μας περιοχή σήμερα με την παραμικρή ευκαιρία δεχθήκαμε γκολ. Η αποτελεσματικότητα παίζει μεγάλο ρόλο στο ποδόσφαιρο, είναι αυτή που μας λείπει και στις δύο περιοχές. Συνήθως όταν λέμε έτσι το πιο σημαντικό είναι αν σκοράραμε, αλλά η αποτελεσματικότητα και στις δύο περιοχές είναι αυτή που μας λείπει και πρέπει να διορθώσουμε, αλλά και μια νίκη θα κάνει τα παιδιά να πιστέψουν περισσότερο στον εαυτό τους και θα δείτε άλλους ποδοσφαιριστές».

Για το αν πρέπει να δουλέψει και το ψυχολογικό κομμάτι μετά τη σημερινή ήττα: «Πάντα χρειάζεται όταν έχεις να κάνεις με νέα παιδιά μιας και στο ποδόσφαιρο οι διακυμάνσεις της ψυχολογίας είναι μεγάλες, τώρα όμως χρειάζεται περισσότερο από ποτέ»..

Για το αν υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού του η αλλαγή του συστήματος: «Βάσει αποτελεσμάτων δεν έχει να κάνει με το σύστημα. Ήδη αναλύσαμε αρκετά το ματς και δεν φταίει το σύστημα αν δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Αυτό που θέλουμε να δούμε εμείς είναι το πώς θα κάνουμε την ομάδα πιο σκληρή. Οι διεκδικήσεις και οι μονομαχίες να είναι περισσότερες κερδισμένες για εμάς και σε αυτή τη βάση να χτίσουμε αυτό που θέλουμε. Μπορεί ένα τέτοιο ματς που είναι επώδυνο και σαν σκορ το μόνο που μπορούμε να λάβουμε από αυτό είναι να κάνουμε μια πιο συμπαγή ομάδα και πιο σκληρή που να στοχεύει περισσότερο στο να είναι κερδισμένες οι μια-δυο στιγμές που θα γίνουν για εμάς».

Σχολιασμος