Παραλειπόμενα από το «Απόστολος Νικολαΐδης»

19.09.2022 Αναγνώστηκε 709 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ανταποκριτής του PASsports στην Αθήνα, Βαγγέλης Κύρκος, βρέθηκε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και σας μεταφέρει όσα δεν έδειξαν οι κάμερες από τον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Παραλειπόμενα από το «Απόστολος Νικολαΐδης»
Κύρκος
Βαγγέλης Κύρκος

* Επιστροφή σε… Αθήνα όσον αφορά τη μετάβαση στο γήπεδο. «Πηγμένη» ήταν η Λεωφόρος Κηφισίας, ενώ έντονη ήταν η κίνηση και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αν και παρκάραμε πολύ μακριά από το «Απόστολος Νικολαΐδης», δυσκολευτήκαμε να φτάσουμε, ακόμη και με τα πόδια. Τα μηχανάκια πάνω στο πεζοδρόμιο είναι ένα μόνιμο πρόβλημα στην πρωτεύουσα -και όλα αυτά απέναντι από τη ΓΑΔΑ(!).

* Με σχετική καθυστέρηση φτάσαμε και στα δημοσιογραφικά, επειδή η είσοδος του κόσμου στο γήπεδο της Λεωφόρου είναι πάντα πιο δύσκολη από άλλα γήπεδα. Χάρη στους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια, ο χρόνος αυτός μειώθηκε. Άλλωστε, έχουν πλέον την εμπειρία να διαχειρίζονται τις ιδιαιτερότητες που δημιουργεί το σημείο.

* Τη διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησε ο Γιάννης Χριστοβασίλης. Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος, Γιώργος Χριστοβασίλης, αναρρώνει από την επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί.

* Στους 26 βαθμούς Κελσίου ήταν η θερμοκρασία την ώρα της σέντρας στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο, το επίπεδο σχετικής υγρασίας ήταν υψηλό στην πρωτεύουσα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

* Και καθώς κάναμε αναφορά στην υγρασία, είδαμε ξανά τον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου να είναι… πισίνα. Όχι με το ύψος του νερού προηγούμενων αγώνων, αλλά και πάλι χρειάστηκε περίπου ένα ημίχρονο για να έρθει το χορτάρι στα ίσα του.

* Σχεδόν γεμάτο ήταν το γήπεδο της Λεωφόρου, καθώς ο κόσμος του Παναθηναϊκού βλέπει την ομάδα του να τα πηγαίνει εξαιρετικά στην αρχή της σεζόν. Βεβαίως, είχε και τέσσερα στα πέντε παιχνίδια εντός έδρας, αλλά τα θετικά αποτελέσματα δίνουν ψυχολογία σε ομάδα και οπαδούς.

* Αυτό που ξεχώρισε από τις εξέδρες, ήταν το πανό στη Θύρα 13 στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί», έγραφε.

* Δεν έχει τέλος η κακοδαιμονία του ΠΑΣ αυτήν την περίοδο. Σε ένα ματς που πήγε με πολλές απουσίες, έγινε και η φάση με τον Σούλη και τον Σπόραρ. Ο πορτιέρε των Ιωαννίνων «πάγωσε» τους πάντες με τον τρόπο που βρέθηκε στο χορτάρι, δίνοντας συνέχεια σε ανάλογους τραυματισμούς που είχαν οι Παντελάκης και Πριόρ.

* Και όλα αυτά με… κερασάκι στην πικρή «τούρτα» τον σοβαρότατο τραυματισμό του Κόντε, στη 2η αγωνιστική της Super League, όπως είχε γίνει και πέρσι.

* Οι οπαδοί του ΠΑΟ χειροκρότησαν τον Σούλη δύο φορές: και όταν αντιλήφθηκαν πως όλα θα πάνε καλά με την υγεία του και όταν το ειδικό όχημα τον μετέφερε εκτός αγωνιστικού χώρου.

* Ο Μπρινιόλι ήταν ο τελευταίος από τους παίκτες οι οποίοι ξεκίνησαν το ματς που έσπευσε στο πλευρό του Πατρινού τερματοφύλακα και του έδωσε το χέρι. Συναδελφική αλληλεγγύη.

* Οι οπαδοί και των τριών «μεγάλων» -όπως τους αναφέρουμε- της Αθήνας (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός -χρονικά) έδειξαν φίλαθλο πνεύμα στους τραυματισμούς των Παντελάκη (Καραϊσκάκη), Κιάκου (Ριζούπολη) και Σούλη (Λεωφόρο).

* Ο Αθανασίου φάνηκε από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο ματς να έχει ένα «κούμπωμα», κάτι που αποδείχθηκε στο δεύτερο τέρμα που δέχθηκε από το φάουλ του Αίτόρ, ενώ οι συνάδελφοι στα μπουθ συμφώνησαν ότι θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα και στο πρώτο τέρμα του Ισπανού -ξανά σε εκτέλεση φάουλ. Και όλα αυτά ενώ ο Σλόμπονταν Σούιτσα είναι… φευγάτος και η διοίκηση αναζητά τον επόμενο προπονητή τερματοφυλάκων.

* Ένα ωραίο στιγμιότυπο που έπιασε και η κάμερα, ήταν όταν οι συμπαίκτες του Αθανασίου στον ΠΑΣ και ο Ιωαννίδης από πλευράς Παναθηναϊκού πήγαν να παρηγορήσουν τον 23χρονο γκολκίπερ μετά το σφάλμα του στη φάση του δεύτερου γκολ.

* Στο ημίχρονο του αγώνα έγινε η βράβευση των Στράτου Αποστολάκη, Άγγελου Μπασινά, Τάκη Φύσα και Ρενέ Χένρικσεν από τον Λεωνίδα Μπουτσικάρη. Και οι τέσσερις βετεράνοι των «πράσινων» αποθεώθηκαν από τον κόσμο στη Λεωφόρο.

* Η βοηθός διαιτητή Κουρομπύλια δέχθηκε κάποια… γαλλικά από την εξέδρα (μεμονωμένα), ενώ δύο με τρεις φορές ακούστηκαν και συνθήματα εναντίον των Ιωαννίνων. Λίγα πράγματα παρ’ όλα αυτά σε σχέση με άλλα παιχνίδια που είχαν περισσότερη ένταση και πολύ πιο αρνητικό κλίμα στις κερκίδες.

* Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν ένας από αυτούς που η εξέδρα αποθέωσε. Μάλιστα, ο Σέρβος τεχνικός άκουσε το όνομά του να γίνεται σύνθημα.

* Ρωτήσαμε ως PΑSsports τον Θανάση Στάικο για τη μεγάλη κακοδαιμονία που κυνηγά την ομάδα από την έναρξη αυτής της σεζόν (ήδη από την κλήρωση και τον τρόπο που έκατσαν τα τρία ματς με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό). Το θετικό είναι ότι δεν το χρησιμοποίησε ως δικαιολογία. «Δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτό το γεγονός», είπε.

* Όσο για τον Σούλη, φάνηκε πως δεν υπήρχε ανησυχία για την κατάστασή του, αλλά η «παγωμάρα» ήταν δεδομένη -και πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς.

* Πάλι βρήκαμε τους αγαπημένους φίλους μας ΠΑΣολέδες που συναντάμε σε κάθε ματς της Αθήνας. Το συμπέρασμά τους ήταν πως η ομάδα δέχθηκε λιγότερες φάσεις σε σχέση με το παιχνίδι στη Ριζούπολη κόντρα στην ΑΕΚ, επιβεβαιώνοντας αυτά που είχε πει ο κόουτς Στάικος. Και όλα αυτά χωρίς να έχουν ακούσει τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου.

* Οι συζητήσεις σε εγκάρδιο κλίμα μεταξύ του Γιούρι Λοντίγκιν και πρώην συμπαικτών του στον ΠΑΣ συνεχίστηκαν και μετά το τέλος του αγώνα, κατά την αποχώρηση των αποστολών από το «Απόστολος Νικολαΐδης». Ο Νώντας Παντελάκης είχε ένα σχεδόν πεντάλεπτο διάλογο με τον Ελληνορώσο τερματοφύλακα, ενώ ο τελευταίος έφευγε με το αυτοκίνητό του.

Σχολιασμος