Ισόπαλος (2-2) ο ΠΑΣ στο τελευταίο φιλικό με την Καρμιώτισσα

16.08.2022 Αναγνώστηκε 457 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Ισόπαλος με σκορ 2-2 αναδείχτηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο Ε.Σ.Ι. οι «Ζωσιμάδες» στο φιλικό παιχνίδι με την κυπριακή Καρμιώτισσα. Η φιλική αναμέτρηση με την ομάδα της Λεμεσού ήταν η έκτη και τελευταία στην καλοκαιρινή προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία αποτέλεσε την πρόβα τζενεράλε ενόψει του αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Super League με αντίπαλο τον πρωταθλητή Ολυμπιακό στο Φάληρο(21/8-22.00).

Ισόπαλος (2-2) ο ΠΑΣ στο τελευταίο φιλικό με την Καρμιώτισσα
Γιωτίτσας
Νίκος Γιωτίτσας

Ο απολογισμός του ΠΑΣ στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας δείχνει μία απόλύτη ισορροπία. Μέτρησε δυο νίκες με τους Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό, δυο ισοπαλίες με Καρμιώτισσα και Μπάνικ Οστράβα αλλά και δυο ήττες που δέχτηκε από τον Βόλο και την Ομόνοια.

Στο παιχνίδι με την Καρμιώτισσα, ο ΠΑΣ Γιάννινα παρουσίασε μία καλή εικόνα κατά διαστήματα και έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο δημιουργικό κομμμάτι. Κρατούσε μπάλα, δημιούργησε ευκαιρίες, δυο εκ των οποίων μετουσίωσε σε γκολ, αλλά προβλημάτισε πάλι στην αμυντική του λειτουργία. Ειδικά το δεύτερο γκολ της Καρμιώτισσας προήλθε από σοβαρά κενά που υπήρχαν στην άμυνα του ΠΑΣ.

Οι Γιαννιώτες προηγήθηκαν στο 7’ με τον Λιάσο (1-0), οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Καλτσά (20’) σε μία φάση που ο σκόρερ φαινόταν να είναι εκτεθειμένος, ενώ στο 31΄ο Μορέιρα έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον ΠΑΣ(2-1). Η κυπριακή ομάδα στο 74’ ισοφάρισε εκ νέου (2-2) στο σκορ με τον Χατζηβασίλη, ένα λεπτό μετά τη σπουδαία φάση που έχασε ο ΠΑΣ με τον Τζίμα.

Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ

Χωρίς τους τραυματίες Κόντε, Σταματελόπουλο και Λέο παρατάχθηκε ο ΠΑΣ στο φιλικό ματς με αντίπαλο την κυπριακή Καρμιώτισσα.Ο Θανάσης Στάικος προτίμησε να μην ξεκινήσει βασικό τον Παμλίδη όπως στα δυο ματς στον Βόλο,δοκιμάζοντας τον Ροσέρο στην κορυφή της επίθεσης.

Ο σχηματικός ήταν και πάλι το 4-3-3, δείχνοντας την επιθετική προσήλωση του προπονητή του ΠΑΣ στο πλάνο του. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πριόρ, δεξί μπακ ο Σόρια, αριστερό ο Κιάκος και στόπερ οι Παντελάκης και Εραμούσπε. Στα αμυντικά χαφ ήταν ο Καραχάλιος, έχοντας μπροστά του τους Λιάσο και Μπιλμπάο. Στην τριπλέτα της επίθεσης ήταν δεξί εξτρέμ ο Λώλης, αριστερό ο Μορέιρα και στην κορυφή της γραμμής κρούσης αγωνίστηκε ο Ροσέρο.

Προηγήθηκε με Λιάσο-ισοφάρισε ο Καλτσάς

Δραστήριος στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου παρουσιάστηκε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο ανεπίσημο ματς της χρονιάς μπροστά στον φίλαθλο κόσμο του. Οι Γιαννιώτες πραγματοποίησαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 2’. Ύστερα από αντεπίθεση από τα αριστερά, ο Μορέιρα έβγαλε μπαλιά τον Μπιλμπάο που σούταρε με τη μία αλλά ο τερματοφύλακας της Καρμιώτισσας απομάκρυνε τη μπάλα με τα πόδια. Η επόμενη καλή στιγμή σήμανε και το γκολ με το οποίο πήρε το προβάδισμα η ομάδα του Στάικου.

Στο 7’ ο Κιάκος έκανε φοβερή κούρσα από τα αριστερά,πάτησε την περιοχή της Καρμιώτισσας, έβγαλε τη σέντρα με το αριστερό, απομάκρυναν οι αμυντικοί και με δυνατό σουτ ο Λιάσος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουόμπλοχ για το 1-0, παρά την προσπάθεια του Μαλόουν να αποτρέψει το γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο και στο 9’ έπειτα από σέντρα του Καλτσά, ο Κουλιμπαλί έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Η κυπριακή ομάδα εκμεταλλεύτηκε τα κενά που προέκυψαν στην αμυντική γραμμή του ΠΑΣ και ισοφάρισε σε 1-1 στο 20’. Ο Τσελούτσκα έβγαλε βαθιά μπαλιά για τον Καλτσά, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Πριόρ και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ήταν φανερό πώς ο παίκτης των φιλοξενούμενων βρισκόταν από ελεγχόμενη αντικανονική θέση.

Εκ νέου προβάδισμα με τον Μορέιρα

Το παιχνίδι συνέχισε να έχει ρυθμό και ο ΠΑΣ να έχει κέφια στο δημιουργικό κομμάτι όπου στο πρώτο μέρος έβρισκε χώρους να κάνει τη ζημιά στην αντίπαλη εστία.

Ο ΠΑΣ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 23’. Μορέιρα και Λιάσος συνδυάστηκαν άψογα, η μπάλα έφτασε στον Σόρια που έκανε το σουτ αλλά ο Κουόμπλοχ απομάκρυνε τη μπάλα, σώζοντας την εστία του από βέβαιη παραβίαση.

Η γιαννιώτικη ομάδα πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ στο 31’.Έπειτα από ωραίο συνδυασμό από τη δεξιά πτέρυγα, ο Μπιλμπάο πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Σόρια στη συνέχεια έπιασε κεφαλιά ψαράκι ο Κουόμπλοχ είχε απάντηση σε πρώτο χρόνο απομακρύνοντας τη μπάλα, στην επαναφορά ο Μορέιρα την στόπαρε ωραία με το στήθος και με σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-1 . Το γκολ πανηγυρίστηκε από τους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο Ζωσιμάδες, φωνάζοντας συνθήματα για το παιχνίδι της πρεμιέρας με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη ευκαιρία ενός πρώτου ημιχρόνου όπου ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ορεξάτος στο μεγαλύτερο διάστημά του, πέτυχε δυο γκολ, έχασε ευκαιρίες αλλά παρουσίασε φανερές αδυναμίες στην άμυνα.

Ευκαιρία με Τζίμα- σκόραρε ο Χατζηβασίλης

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Θανάσης Στάικος πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή τον Παμλίδη στη θέση του Ροσέρο.

Η βροχή μετά το ημίχρονο άρχισε να δυναμώνει, κάτι που δυσκόλεψε τις προσπάθειες των δυο ομάδων στην επανάληψη σε συνδυασμό και με τις πολλές αλλαγές που πάγωσαν τον ρυθμό του αγώνα.

Η πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης ανήκε και πάλι στον ΠΑΣ. Στο 47΄ έπειτα από ωραία ενέργεια ο Μορέιρα έβγαλε μπαλιά στον Λώλη που δοκίμασε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Η απάντηση της Καρμιώτισσας υπήρξε άμεση και στο 52’ ο Ελ Αλουσί μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Πριόρ.

Ο Μορέιρα που βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα, έπιασε ένα σουτ εκτός περιοχής στο 57’ η μπάλα όμως έφυγε άουτ. Με τη συμπλήρωση 71 λεπτών, ο Μπιλμπάο εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πέρασε από το τείχος αλλά κατέληξε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Κουόμπλοχ.

Οι Γιαννιώτες άγγιξαν το τρίτο γκολ στο 73’.Ο Ποζνάνσκι έκλεψε τη μπάλα και έφυγε πολύ γρήγορα στην αντεπίθεση,πάσαρε πλάγια στον Τζίμα που έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν στο 74’ να ισοφαρίσουν εκ νέου στο σκορ, έχοντας ισάριθμες απαντήσεις στα δυο γκολ που σημείωσε ο ΠΑΣ. Σε σέντρα που έγινε από τον Ελ Αλουσί, ο Χατζηβασίλης βρέθηκε μόνος του και ξεχασμένος από τους αμυντικούς του ΠΑΣ και με κεφαλιά νίκησε τον Πριόρ και ισοφάρισε για το 2-2. Άλλη μία στιγμή που ο ΠΑΣ πλήρωσε τα λάθη του στην αμυντική λειτουργία, κάτι που πρέπει να βελτιώσει μέσα σε λίγες μέρες ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Στην τελευταία προσπάθεια από την πλευρά του ΠΑΣ για να πάρει τη φιλική νίκη στο 90+1’, ο Τζίμας εκτέλεσε το φάουλ από καλή θέση, ο Παντελάκης πήρε την κεφαλιά αλλά ο τερματοφύλακας της Καρμιώτισσας έδιωξε σε κόρνερ διατηρώντας μέχρι το τέλος το σκορ στα επίπεδα του 2-2.

Διαιτησία: Τσέτσιλας (Μωυσιάδης Β.-Διαμάντης Λ)

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος):Πριόρ (75’ Σούλης), Σόρια (87’ Τσάβος), Κιάκος (71’ Ρίζος), Παντελάκης, Εραμούσπε (60’ Μπαγκαλιάνης), Καραχάλιος (75’ Πήλιος), Λιάσος (60’ Ριένστρα), Μπιλμπάο, Λώλης Α. (60’ Τζίμας), Ροσέρο (46’ Παμλίδης), Μορέιρα (60’ Ποζνάνσκι).

Καρμιώτισσα (Ντούσαν Ούχριν): Koυόμπλοχ, Μαλόουν, Χουμποτσάν, Τσελούτσκα (78’ Ντε Νοζέρ), Τζανακάκης, Ποντστάβσκι (46’ Μπεν Σαλάμ), Χουσμπάουερ (82’Χρήστου), Οικονομίδης, (60’ Χατζηβασίλης) Καλτσάς (27’ λ.τρ. Γκραμπινάρου), Ελ Αλουσί, Κουλιμπαλί.

Σχολιασμος