Στάικος: «Να συνδυάζουμε την εμφάνιση με το αποτέλεσμα» (video)

13.08.2022 Αναγνώστηκε 600 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Στην ευκολία με την οποία σκοράρει ο ΠΑΣ Γιάννινα αλλά και στο ότι πρέπει να προσέξει την αμυντική του συνοχή και τις μεταβάσεις στάθηκε ο Θανάσης Στάικος μετά το τέλος του φιλικού αγώνα με την Καρμιώτισσα.

Στάικος: «Να συνδυάζουμε την εμφάνιση με το αποτέλεσμα» (video)

Ο Θανάσης Στάικος επεσήμανε τα στοιχεία της ισορροπίας και του ελέγχου συστημάτων μέσα στον αγώνα για να γίνει η ομάδα πιο συμπαγής, ενώ εξέφρασε την πίστη του πώς θα παρουσιαστεί διαφορετικός ο ΠΑΣ στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό, στο οποίο θα διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Το παιχνίδι είχε κατοχή, ανάπτυξη από τις δυο πλευρές, ευκαιρίες αρκετές και γκολ. Είμαστε νεανική ομάδα και το νεαρό της ηλικίας φαίνεται. Η ένταση στο παιχνίδι έχει να κάνει και με τις αυξομειώσεις, δηλαδή ο ενθουσιασμός των παιδιών είτε μετά από μία καλή ενέργεια, είτε από μία φάση που ξεκινάει από πίσω αλλά θα χαθεί η μπάλα, φάνηκε σε πολλές περιπτώσεις. Αυτό που περισσότερο εγώ θα σταθώ είναι στον έλεγχο των συστημάτων μέσα στον αγώνα. Να μπορούμε να συνδυάσουμε εμφάνιση με αποτέλεσμα, γιατί αυτό μπορεί να επηρεάσει τη ψυχολογία».

Για το γεγονός ότι ικανοποιεί επιθετικά και προβληματίζει αμυντικά η ομάδα: «Όταν λέμε άμυνα εννοούμε αμυντική γραμμή, αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς. Γενικά πρέπει να προσέξουμε την αμυντική μας συνοχή. Όντως έχουμε σκοράρει, δημιουργούμε ευκαιρίες και αυτό είναι ευχάριστο, από την άλλη πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη ισορροπία. Εκεί θέλω να σταθώ, να το δουλέψουμε με τα παιδιά, να το βάλουμε στην ομάδα. Ισορροπία, έλεγχος συστημάτων και αγωνιστική ισορροπία θα μας κάνουν να σταθούμε πιο συμπαγείς».

Για το εάν το προλαβαίνει ο ΠΑΣ σε μία εβδομάδα ή αν προτιμάει να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Τα φιλικά ήταν ανέκαθεν διαφορετικά από τα επίσημα. Μέρα με την ημέρα και εβδομάδα με την εβδομάδα αυτό θα το βελτιώνουμε και πιστεύω θα παρουσιαστούμε διαφορετικοί στην πρεμιέρα».

 Για το γεγονός πώς η πρεμιέρα είναι απέναντι στον πρωταθλητή: «Αυτό είναι ανάλογα από την πλευρά που μπορεί κάποιος να το πει, δεν προλαβαίνουμε να σκεφτούμε αν είναι καλό η κακό. Εμείς έχουμε τον Ολυμπιακό απέναντί μας και θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Για το εάν ο Φοφανά ήταν η τελευταία μεταγραφή: «Δεν είναι σίγουρο ότι είναι ο τελευταίος. Μέσα στο διήμερο θα έχω συνάντηση με τη Διοίκηση, τον κ. Χριστοβασίλη. Θα δούμε αν είναι να γίνει κίνηση, θα γίνει».

Για το εάν αποκτηθεί αμυντικός η επιθετικός, έμπειρος ή νέος: «Θα δούμε. Όπως είπαμε έχουμε νεανική ομάδα, χρειάζεται και εμπειρία. Θα δούμε και θα αποφασίσουμε».

Σχολιασμος