LIVE(ΤΕΛΙΚΟ) ΠΑΣ Γιάννινα - Καρμιώτισσα 2-2

12.08.2022 Αναγνώστηκε 2358 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Παρακολουθήστε ζωντανά από το "Ζωσιμάδες" το έκτο και τελευταίο φιλικό του ΠΑΣ Γιάννινα με αντίπαλο την κυπριακή Καρμιώτισσα σε περιγραφή και σχολιασμό των Θανάση Μυριούνη και Νίκου Γιωτίτσα.

LIVE(ΤΕΛΙΚΟ) ΠΑΣ Γιάννινα - Καρμιώτισσα 2-2
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης
  • Το έκτο και τελευταίο φιλικό της καλοκαιρινής του προετοιμασίας δίνει ο ΠΑΣ Γιάννινα, σε ένα παιχνίδι που αποτελεί την πρόβα τζενεράλε ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος και την πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

  • Οι Κύπριοι βρίσκονται στα Γιάννινα από την Πέμπτη όπου προπονήθηκαν το απόγευμα στο ΠΕΑΚΙ και θα αναχωρήσουν την Κυριακή. 
  • Η Καρμιώτισσα ανέβηκε φέτος στην Α' Εθνική και έκανε την προετοιμασία της στα 3-5 Πηγάδια.
  • Χωρίς τηλεοπτική κάλυψη από τη Nova και το σημερινό φιλικό όπως και τα φιλικά παιχνίδια στην Πολωνία παρότι το συνδρομητικό κανάλι είχε ανακοινώσει την κάλυψη όλων των φιλικών της γιαννιώτικης ομάδας.
  • Στα 5 προηγούμενα φιλικά του ΠΑΣ Γιάννινα υπάρχει ισορροπία καθώς οι Γιαννιώτες μετρούν 2 νίκες, 2 ήττες και μία ισοπαλία. Έχουν νικήσει με 0-1 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και 4-3 στα πέναλτι τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ έχουν ηττηθεί με 2-1 από την Ομόνοια Λευκωσίας και με 2-0 από τον Βόλο. Τέλος, ισόπαλο 1-1 τέλειωσε το φιλικό με την τσέχικη Μπάνικ Οστράβα.

  • Xωρίς τους τραυματίες Κόντε και Σταματελόπουλο θα παραταχθεί στο σημερινό φιλικό ο ΠΑΣ.
  • Διαιτητής είναι ο Τσέτσιλας.

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος):Πριόρ, Σόρια, Κιάκος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Λιάσος, Μπιλμπάο, Λώλης Α., Ροσέρο, Μορέιρα.

Στον πάγκο βρίσκονται οι:Σούλης,Αθανασίου,Τσίρης,Πήλιος,Ποζνάνσκι,Παμλίδης,Τσάβος,Ριένστρα,Μπαγκαλιάνης, Λώλης Ν ,Κύρκος, Ρίζος, Τζίμας.

Καρμιώτισσα (Ντούσαν Ούχριν):Koυόμπλόχ,Μαλόουν,Χουμποτσάν,Τσελούτσκα,Τζανακάκης,Ποντστάβσκι,Χουσμπάουερ,Οικονομίδης, Καλτσάς,Ελ Αλουσί, Κουλιμπαλί.

Στον πάγκο βρίσκονται οι: Μεντιμόρετς, Σπόλιαριτς, Χρήστου, Χριστοφή, Χατζηβασίλης, Αγγελή, Νίκο, Αβραάμ, Ανδρονίκου και Νεοφύτου.

Το pregame

Στον πάγκο αφήνει τον Παμλίδη ο Θανάσης Στάικος και μένει να φανεί ποιος εκ των Ροσέρο ή Μορέιρα θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης. Και ο Λιάσος παίρνει θέση στη βασική ενδεκάδα αντί του Ριένστρα που ήταν στα προηγούμενα ματς.

Στο Ζωσιμάδες βρισκεται για να παρακολουθήσει την φιλική αναμέτρηση ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα, Αλέξανδρος Καρτάλης.

Δεν έχει ιδιαίτερη προσέλευση μέχρι στιγμής στο Ζωσιμάδες, μιας και διανύουμε περίοδο διακοπών για την εορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Στον αγωνιστικό χώρο οι δυο ομάδες, όπου βγαίνουν οι αναμνηστικές φωτογραφίες.

Με 4-3-3 θα παραταχθεί ο ΠΑΣ. Κάτω από τα δοκάρια είναι ο Πριόρ, δεξί μπακ ο Σόρια, αριστερό ο Κιάκος και στόπερ οι Παντελάκης και Εραμούσπε. Στα αμυντικά χαφ είναι ο Καραχάλιος, έχοντας μπροστά τους Λιάσο και Μπιλμπάο. Στην τριπλέτα της επίθεσης είναι δεξί εξτρέμ είναι ο Λώλης, αριστερό ο Μορέιρα και στην κορυφή ο Ροσέρο.

Πρώτη καλή φάση για τον ΠΑΣ στο 2'. Αντεπίθεση από τα αριστερά, Μορέιρα έβγαλε στον Μπιλμπάο που έκανε το σουτ με τη μία και με τα πόδια έδιωξε ο τερματοφύλακας της Καρμιώτισσας.

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ ΚΑΙ 1-0 ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ ΣΤΟ 7' ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΑΣΟ.

Κούρσα του Κιάκου από τα αριστερά, πάτησε την περιοχή της Καρμιώτισσας, έβγαλε τη σέντρα με το αριστερό, απομάκρυναν οι αμυντικοί της Καρμιώτισσας και με δυνατό σουτ ο Λιάσος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα παρά τη προσπάθεια του Μαλόουν.

Καλή στιγμή στο 9' για τους φιλοξενούμενους. Σέντρα του Καλτσά, σουτ του Κουλιμπαλί η μπάλα άουτ.

ΓΚΟΛ ΣΤΟ 20' ΚΑΙ 1-1 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ

Βαθιά μπαλιά του Τσελούτσκα και ο Καλτσάς με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πριόρ για το 1-1. Ο σκόρερ βρισκόταν από ελεγχόμενη αντικανονική θέση.

Πολύ καλή στιγμή στο 23' για τον ΠΑΣ. Συνδυάστηκαν ωραία Μορέιρα και Λιάσος, ο Σόρια έκανε το σουτ αλλά έδιωξε ο γκολκίπερ της κυπριακής ομάδας.

Πρώτη αλλαγή και αναγκαστική για τους φιλοξενούμενους στο 28'. Ο Γκραντινάρου στη θέση του Καλτσά.

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΣΤΟ 31' ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΡΕΙΡΑ

 Ωραίος συνδυασμός των Γιαννιωτών και σέντρα από δεξιά, πήρε κεφαλιά ο Μπιλμπάο, ο Σόρια έπιασε μία δεύτερη κεφαλιά και μάλιστα ψαράκι, απέκρουσε ο γκολκίπερ της κυπριακής ομάδας, στην επαναφορά η μπάλα έφτασε στον  Μορέιρα που στόπαρε με το στήθος και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 μέσα σε πανηγυρισμούς από τον κόσμο του ΠΑΣ.

Το μυαλό των φίλων του ΠΑΣ βρίσκεται στο ματς της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, κάτι που μαρτυρούν τα σχετικά συνθήματα.

Πολύ καλή εμφάνιση στο σημερινό φιλικό από τον αριστερό οπισθοφύλακα του ΠΑΣ, Γιάννη Κιάκο.

Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

 Λήξη του πρώτου μέρους στο Ζωσιμάδες.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο ημίχρονο προηγείται με 2-1. Ορεξάτος στο μεγαλύτερο διάστημα του ημιχρόνου επιθετικά ο ΠΑΣ, αλλά με φανερές αδυναμίες στην άμυνα. Εκτός από τα δυο γκολ με τους Λιάσο και Μορέιρα, έχασε κι άλλες φάσεις για γκολ.

Πρώτη αλλαγή στο 46' για τον ΠΑΣ. Στη θέση του Ροσέρο μπαίνει ο Παμλίδης. Αλλαγή σέντερ φορ από τον Θανάση Στάικο.

Για την Καρμιώτισσα στο ίδιο λεπτό μπαίνει ο Σαμίρ στη θέση του Ποντστάβσκι.

Σουτ από τον Λώλη στο 47' ύστερα από πάσα του Μορέιρα, η μπάλα φεύγει ελάχιστα άουτ.

 Δυναμώνει η βροχή στο Ζωσιμάδες. Φθινοπωρινό σκηνικό στα Γιάννινα και σήμερα με βροχές.

Σουτ από πλάγια αριστερά του Ελ Αλουσί στο 52' η μπάλα φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

Μακρινό σουτ του Μορέιρα στο 57' η μπάλα φεύγει άουτ.

Τέσσερις αλλαγές στο 60' για τον ΠΑΣ. Στις θέσεις των Εραμούσπε, Λώλη, Λιάσου και Μορέιρα, μπαίνουν οι Μπαγκαλιάνης, Τζίμας, Ριένστρα και Ποζνάνσκι.

Αλλαγή και για την Καρμιώτισσα στο ίδιο λεπτό. Ο Χατζηβασίλης στη θέση του Οικονομίδη.

Ακόμη μία αλλαγή για τον ΠΑΣ.Στο 71' ο Κύρκος μπαίνει στη θέση του Κιάκου.

Εκτέλεση φάουλ από τον Μπιλμπάο στο 71', η μπάλα φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

Πολύ καλή στιγμή για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 73'.

Ο Ποζνάνσκι έκλεψε τη μπάλα και έφυγε πολύ γρήγορα στην αντεπίθεση,πάσαρε πλάγια στον Τζίμα που έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

ΓΚΟΛ ΚΑΙ 2-2 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ ΣΤΟ 74' ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗ.

Έγινε μία σέντρα από τον Ελ Αλουί, ο Χατζηβασίλης βρέθηκε μόνος του και ξεχασμένος από τους αμυντικούς του ΠΑΣ και με κεφαλιά νίκησε τον Πριόρ και ισοφάρισε για το 2-2.

Αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 75'. Στη θέση του Καραχάλιου μπαίνει ο Πήλιος.

Αλλαγή τερματοφύλακα στο 77'. Ο Σούλης μπαίνει αντί του Πριόρ.

 Στο 78' πήγε να ξεφύγει η κατάσταση από μία αψιμαχία του Τζίμα με τον Χουμποτσάν αλλά ηρέμησαν στη συνέχεια τα πνεύματα.

Αλλαγή για τους φιλοξενούμενους στο 82'. Ο Χρήστου μπαίνει στη θέση του Χουσμπάουερ.

 Aλλαγή για τον ΠΑΣ στο 88'. Στη θέση του Σόρια, μπαίνει ο Τσάβος.

Φάουλ σε καλό σημείο για τον ΠΑΣ στο 90+1'. Ο Τζίμας εκτέλεσε το φάουλ, ο Παντελάκης πήρε την κεφαλιά αλλά ο τερματοφύλακας της Καρμιώτισσας έδιωξε σε κόρνερ.

Τελικό σφύριγμα του διαιτητή Τσέτσιλα στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "οι Ζωσιμάδες".

Καλή εικόνα κατά διαστήματα παρουσίασε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο σημερινό φιλικό. Δημιούργησε ευκαιρίες, δυο από αυτές τις μετουσίωσε σε γκολ αλλά πλήρωσε τα αμυντικά του λάθη. 

Απόλυτη ισορροπία στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας. Δυο νίκες με Αστέρα και Παναιτωλικό, δυο ισοπαλίες με Καρμιώτισσα και Μπάνικ Οστράβα και ήττες από Βόλο και Ομόνοια.

Σχολιασμος