LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

30.07.2022 Αναγνώστηκε 1802 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Παρακολουθήστε ζωντανά από το γήπεδο του Αγρινίου τη φιλική αναμέτρηση Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα σε περιγραφή και σχολιασμό των Θανάση Μυριούνη και Χρήστου Καλύβα. 

LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Χουχούμης, Καρέλης, Ντίας, Κορνέλιους, Ντουάρτε, Λάρσον, Μάρτενσον, Μπελεβώνης, Φλόρες, Λιάβας.

Στον πάγκο βρίσκονται οι Στεργιάκης, Αποστολάκης, Βαρόνε, Πέδρο, Ξενιτίδης, Τσιγγάρας, Αναστασόπουλος, Λαζαρίδης, Σοροβός, Μπακαδήμας, Χατζηθεοδωρίδης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Πριόρ, Σόρια, Κιάκος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Λιάσος, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Ροσέρο, Κόντε, Λώλης Α.

Στον πάγκο βρίσκονται οι Σούλης, Αθανασίου, Γωγουβίτης, Τσίρης, Μορέιρα, Πήλιος, Παμλίδης, Τσάβος, Ριένστρα, Μπαγκαλιάνης, Λώλης Ν., Κύρκος, Ρίζος, Τζίμας.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Χρήστος Βεργέτης από την Αρκαδία με βοηθούς τους Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου και Δημήτρη Βεργέτη. Τέταρτος διαιτητής είναι ο Βασίλης Στάμος.

Το pregame της αναμέτρησης

- Στους 38 βαθμούς Κελσίου και απίστευτη ζέστη στο Αγρίνιο δέκα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα.

- Παρά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε χτες ο Ισπανός Μπιλμπάο είναι κανονικά στο Αγρίνιο και μάλιστα είναι στο βασικό σχήμα.

- Χειροκροτήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου από τους φίλους του Παναιτωλικού.

Έναρξη της αναμέτρησης

Αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο Πέδρο Κόντε, ενώ για τον Παναιτωλικό το περιβραχιόνιο φοράει ο Χόρχε Ντίαζ.

Με 4-3-3 έχει παρατάξει και σήμερα τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Θανάσης Στάικος με τον Πέδρο Κόντε βασικό για πρώτη φορά φέτος. Ο Πριόρ είναι κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Σόρια και αριστερό ο Κιάκος, με τους Εραμούσπε και Παντελάκη στόπερ στο κέντρο της άμυνας. Στα χαφ αγωνίζονται οι Καραχάλιος και Μπιλμπάο και λίγο μπροστά τους ο Λιάσος. Την τριπλέτα της επίθεσης αποτελούν οι Ροσέρο αριστερά, Λώλης Α. δεξιά και στην κορυφή ο Κόντε.

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό να κερδίζει ένα κόρνερ μόνο που πέρασε ανεκμεταλλευτο και κέρδισε ο Μπελεβώνης σε σουτ του που κόντραρε πάνω στον Σόρια.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου ο Στάικος έκανε εσωτερική αλλαγή με τον Λώλη να πηγαίνει αριστερά και τον Ροσέρο δεξιά.

165713148072864740-1
upload photos online

Διακοπή και cooling break για τους παίκτες των δύο ομάδων καθώς η ζέστη είναι αφόρητη.

Ευκαιρία για τον Παναιτωλικό στο 26' και σωτήρια επέμβαση του Πριόρ. Ο Κορνέλιους άνοιξε έξυπνα δεξιά στον Ντουάρτε, ο οποίος έκανε εξαιρετικό κοντρόλ, ξεμαρκαρίστηκε και σούταρε όμως ο Πριόρ στη γωνία του έδιωξε σε κόρνερ.

Ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 30'. Εκτέλεση φάουλ του Κόντε βρήκε πάνω στα σώματα, η μπάλα στρώθηκε στον Σόρια που έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πήγε στο κέντρο της εστίας και μπλόκαρε εύκολα ο Ανέστης.

165713148072864740-2

Ο διαιτητής Βεργέτης σφύριξε τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου νωρίτερα κατά 10 δευτερόλεπτα, προκαλώντας την έκρηξη του Νώντα Παντελάκη.

Λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Κακό πρώτο μέρος, με ελάχιστες φάσεις και την αφόρητη ζέστη να κυριαρχεί. Μια φάση ο Παναιτωλικός με τον Ντουάρτε που έβγαλε ο Πριόρ, μόλις ένα σουτ ο ΠΑΣ με τον Σόρια.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου

Τρεις αλλαγές για τον  ΠΑΣ Γιάννινα στις θέσεις των Πριόρ, Λιάσου και Λώλη Α. πέρασαν οι Σούλης, Ριένστρα, Μορέιρα. 

Ο Παναιτωλικός συνεχίζει και στο δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές.

Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 47' ο Ριένστρα εκτέλεσε γρήγορα φάουλ που κέρδισε η γιαννιώτικη ομάδα έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Παναιτωλικό βγάζοντας τον Μορέιρα απέναντι από τον Ανέστη ο παίκτης του ΠΑΣ έκανε το πλασέ με τον Ανέστη να αποκρούει η μπάλα έφτασε στον Ροσέρο που έκανε τη σέντρα νέο πλασέ του Μορέιρα μπλοκάρει τη μπάλα ο Ανέστης.

Νέα ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 48' με τον Ροσέρο να κάνει το σουτ και τον Ανέστη να αποκρούει δύσκολα.

Ο ΠΑΣ έχει ξεκινήσει δυνατά στο δεύτερο μέρος και μετράει ήδη τρεις μεγάλες ευκαιρίες για γκολ.

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ στο 55' για τον ΠΑΣ με τον Κόντε.  Σε φάση διαρκείας στα καρέ του Ανέστη οι αμυντικοί απομάκρυναν τη μπάλα, κάτοχος έγιεν έξω από την περιοχή ο Μπιλμπάο που έκανε το δυνατό σουτ στην πορεία της πετάχτηκε ο Κόντε και με τακουνάκι την έστειλε στα δίχτυα του Ανέστη.

Μια ακόμη αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 55' ο Κόντε αμέσως μετά το γκολ πέρασε εκτός με τον Παμλίδη να παίρνει τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο.

Τις τρεις πρώτες αλλαγές κάνει ο Παναιτωλικός στο 62' στις θέσεις των Λιάβα, Ντουάρτε και Φλόρες πέρασαν οι Αποστολάκης, Χατζηθεοδωρίδης και Ξενιτίδης..

Δύο αλλαγές ακόμα για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 64' στις θέσεις των  Εραμούσπε και Μπιλμπάο πέρασαν οι Μπαγκαλιάνης και Τζίμας

Δοκάρι για τον Παναιτωλικό στο 65'. Ο Χουχούμης έκανε τη σέντρα από αριστερά ο Κορνέλιους βρέθηκε μόνος του στη μεγάλη περιοχή και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δικάρι της εστίας του Σούλη/

Τρεις ακόμα αλλαγές στο 70' για τον Παναιτωλικό Εκτός αγωνιστικού χώρου πέρασαν οι Καρέλης, Ντίας και Μάρτενσον και στις θέσεις τους μπήκαν οι Πέδρο, Βαρόνε και Τσιγγάρας.

Αλλαγή για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 74΄στη θέση του Κιάκου πέρασε ο Πήλιος.

Κίτρινη κάρτα στο 77' στον Τσιγγάρα για φάουλ στον Τζίμα.

Αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 83' στη θέση του Καραχάλιου πέρασε ο Κύρκος.

Ευκαιρία στο 85' για τον Παναιτωλικό σε σέντρα του Χατζηθεοδωρίδη κεφαλιά του Ζοάο Πέδρο απέκρουσε ο Σούλης σε κόρνερ.

Σουτ του Χατζηθεοδωρίδη έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα λίγο άουτ.

Αλλαγή για τον Παναιτωλικό στο 86' στη θέση του Χουχούμη πέρασε ο Αναστασόπουλος.

Αλλαγή στο 87' για τον ΠΑΣ στη θέση του Σόρια πέρασε ο Τσάβος.

Μεγάλη ευκαιρία στο 89' για τον Παναιτωλικό, Πολύ ωραίος συνδυασμός των παικτών του Παναιτωλικού στον άξονα ο Αποστολάκης έδωσε στον Βαρόνε αυτός βγήκε απέναντι από τον Σούλη έκανε το πλασέ με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ να κάνει την επέμβαση του αγώνα παραχωρώντας κόρνερ.

Τέλος του αγώνα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τη νίκη 0-1 μέσα στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό με γκολ του Πέδρο Κόντε. Ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά από ένα άσφαιρο πρώτο ημίχρονο και χωρίς φάσεις μπήκε καλύτερα στο πρώτο 20λεπτο του δευτέρου μέρους πέτυχε το γκολ με τον Κόντε, έχασε τη διπλή ευκαιρία με τον Μορέιρα. Οι μαζεμένες αλλαγές του Θανάση Στάικου αποσυντόνισαν λίγο την ομάδα ωστόσο οι γηπεδούχοι φάνηκαν απειλητικοί στο τελευταίο τέταρτο όπου εκεί χρειάστηκε δύο φορές ο Σούλης να αποσοβήσει την ισοφάριση. Σε γενικές γραμμές ο ΠΑΣ Γιάννινα στάθηκε καλά στον αγωνιστικό χώρο παίρνοντας την πρώτη νίκη στα φιλικά παιχνίδια της προετοιμασίας.

Σχολιασμος