Με…ισπανική ενίσχυση στη Λεωφόρο ο ΠΑΣ Γιάννινα

14.05.2022 Αναγνώστηκε 396 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην Αθήνα δίνει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς αντιμετωπίζει το απόγευμα (8:00 μ.μ.) τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για την 9η και προτελευταία αγωνιστική των Playoffs της Super League. Στην αποστολή οι Κόντε και Ντομίνγκεθ, διαιτητής ο Μανούχος.

Με…ισπανική ενίσχυση στη Λεωφόρο ο ΠΑΣ Γιάννινα
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Τρεις ημέρες μετά τη βαριά ήττα με 3-0 από την ΑΕΚ ο ΠΑΣ Γιάννινα δίνει σήμερα δεύτερο αγώνα στην Αθήνα και αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό. Οι Γιαννιώτες θα προσπαθήσουν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους «πράσινους» που καίγονται για τη νίκη καθώς θέλουν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα είναι μια αναμέτρηση με σημαντικό βαθμό δυσκολίας για την ομάδα της Ηπείρου καθώς οι «πράσινοι» είναι αρκετά φορμαρισμένοι και έρχονται από τη μεγάλη νίκη μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» με αντίπαλο τον Ολυμπιακό με 1-2.

Δημοσιεύματα περί φυγής Μεταξά

Έντονη φημολογία αναπτύχθηκε χτες και υπήρξαν δημοσιεύματα περί αποχώρησης του Ηρακλή Μεταξά από τη τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ Γιάννινα παρότι δεσμεύεται για έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με τη γιαννιώτικη ομάδα. Συγκεκριμένα, η αθλητική εφημερίδα «Sportime» ανέφερε ότι ο 54χρονος ομογενής τεχνικός αποφάσισε να μην συνεχίσει στον πάγκο των Γιαννιωτών, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ ενημέρωσε ήδη και τους παίκτες για την απόφαση του αυτή.

Στο συμβόλαιο του Μεταξά με τον ΠΑΣ Γιάννινα υπάρχει ρήτρα ύψους 100.000 ευρώ, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι ο κόουτς μπορεί να αγοράσει το υπόλοιπο του συμβολαίου του, καταβάλλοντας στον Γ. Χριστοβασίλη το ανάλογο τίμημα. Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο Μεταξάς ενδιαφέρει τον Αστέρα Τρίπολης καθώς οι Αρκάδες βρίσκονται σε αναζήτηση προπονητή και δεν θα συνεχίσουν με τον Μίλαν Ράσταβατς στον πάγκο τους. Τις επόμενες ημέρες και κυρίως μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό θα φανεί αν αυτά τα σενάρια έχουν βάση και δόση αλήθειας ή αν για ακόμα μια φορά πρόκειται για μυθεύματα παραμονές αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Στην αποστολή Κόντε και Ντομίνγκεθ

Μπορεί ο Μεταξάς να δήλωσε μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ ότι άδειασαν οι μπαταρίες στους ποδοσφαιριστές του ωστόσο θα πρέπει να παλέψουν με ότι δυνάμεις έχουν για να μην χαλάσουν σε αυτά τα τελευταία παιχνίδια την καλή εικόνα που έφτιαξαν κατά τη διάρκεια της σεζόν. Κι όλα αυτά στη σκιά των δημοσιευμάτων που φέρουν τον Μεταξά να έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από τον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα.

Τα προβλήματα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ μειώθηκαν καθώς ταξίδεψαν στην Αθήνα οι δύο Ισπανοί, ο Πέδρο Κόντε και ο Χουάν Ντομίνγκεθ, ενώ εκτός αποστολής έμεινε ο Μίνα που χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στον αγώνα με την «Ένωση». Ως γνωστόν, ο ΠΑΣ Γιάννινα παρέμεινε στην Αθήνα μετά τον αγώνα της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ και χτες προπονήθηκε σε γήπεδο της Κερατέας.

Στη συνέχεια ο Μεταξάς ανακοίνωσε την αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει Παναθηναϊκού. Η αποστολή αποτελείται από 19 ποδοσφαιριστές και είναι η εξής: Λοντίγκιν, Αθανασίου, Σάλιακας, Παντελάκης Κάργας, Εραμούσπε, Οικονομόπουλος, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Στάνκο, Σιόντης, Κύρκος, Ρίζος, Λιάσος, Μπρένερ, Σνάιντερ, Κόντε, Λώλης, Περέα.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Σούλης, Γκαρντάφσκι, Πίρσμαν, Μορέιρα, Καραγιάννης, Ποζνάνσκι και Μίνα.

Τα πλάνα του Μεταξά

Η επιστροφή του Ντομίνγκεθ στη βασική ενδεκάδα θα είναι μια από τις αλλαγές που αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Μεταξάς. Όσον αφορά την χρησιμοποίηση του Κόντε μπορεί ο Ισπανός επιθετικός να πάρει χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο ημίχρονο.

Μια πιθανή ενδεκάδα είναι Λοντίγκιν, Σάλιακας, Οικονομόπουλος (Ρίζος), Κάργας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Στάνκο, Σνάιντερ, Λιάσος, Ντομίνγκεθ, Περέα.

Ο Μανούχος «άρχοντας» του αγώνα

Νέα πρόκληση από την ΚΕΔ και τον αρχιδιαιτητή Μαρκ Κλάτενμπεργκ ο οποίος όρισε τον Ευάγγελο Μανούχο από την Αργολίδα που είχε κάνει όργια στην εντός έδρας αναμέτρηση του ΠΑΣ με την ΑΕΚ να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Βοηθοί του Μανούχου θα είναι ο Κωνσταντίνος Νικολαΐδης από τη Μακεδονία και ο Βασίλειος Νικολακάκης από το Λασίθι ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Άγγελος Αγγελάκης από τη Μακεδονία. Στο VAR θα είναι ο Γεώργιος Τζοβάρας από τη Φθιώτιδα και AVAR ο Πέτρος Πάτρας από τη Μακεδονία. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Μιχάλης Κουκουλάκης από το Ηράκλειο.

Χωρίς Σάντσες και Ιωαννίδη

Δύο απουσίες θα έχει ο Παναθηναϊκός στο σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα μιας και εκτός πλάνων του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έμειναν ο τραυματίας Ιωαννίδης και ο Σάντσες, ενώ επανήλθαν σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό οι Βέλεθ και Γκατσίνοβιτς.

Μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανακοίνωσε τη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που συμπεριλαμβάνονται στην 23μελή αποστολή του αγώνα.

Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Διούδης, Μπρινιόλι, Ξενόπουλος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Ρουμπέν, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Γκατσίνοβιτς, Μαουρίσιο, Βιτάλ, Βαγιαννίδης.

Σχολιασμος