Μεταξάς: «Το πιστεύουμε παρά τις απουσίες»

10.05.2022 Αναγνώστηκε 484 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Στην πίστη στο εσωτερικό της ομάδας για θετικό αποτέλεσμα παρά τις 8 απουσίες ποδοσφαιριστών αναφέρθηκε ο Ηρακλής Μεταξάς στη σημερινή συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ.

Μεταξάς: «Το πιστεύουμε παρά τις απουσίες»

O 54χρονος προπονητής αναφέρθηκε στο ντεμπούτο του Κύρκου στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ενώ σχολίασε ότι αποτελεί ιδιαίτερο κίνητρο για τους παίκτες του το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα που ο ΠΑΣ δεν έχει πάρει βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 

Για το αν μπορεί ο ΠΑΣ να ξεπεράσει τα προβλήματα από τους τραυματισμούς και να φτάσει στη 2η νίκη στα play off στον αγώνα με την ΑΕΚ: «Και σε άλλα παιχνίδια έλειπαν παίκτες, μπήκαν άλλοι και εκεί που δεν το πίστευε κανένας, εκτός της ομάδας, εμείς πάντα το πιστεύαμε και το καταφέραμε αρκετές φορές. Για μια φορά ακόμα πρέπει να το αποδείξουμε».

Για τις απουσίες στο αυριανό παιχνίδι: «Είναι αρκετές οι απουσίες δεν θα έχουμε μαζί μας τους Σούλη, Καραγιάννη, Ποζνάνσκι, Ντομίνγκεθ, Γκαρντάφσκι, Πίρσμαν, Μορέιρα και Κόντε και πάμε με 18 άτομα».

Για το αν κάποιοι από αυτούς θα είναι έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Συζητάμε με τον γιατρό και ψάχνουμε για αυτή τη δυνατότητα να φέρουμε αν μπορέσουμε κάποιον για το δεύτερο παιχνίδι».

Για την επιθετική βελτίωση της ομάδας και αν προσαρμόστηκε σε αυτούς τους αντιπάλους: «Σίγουρα και αυτό αλλά όπως λέω και στους παίκτες η προπόνηση πάντα έχει τον κίνδυνο να καλυτερέψεις. Κάναμε τόσες προπονήσεις πάνω στα θέματα αυτά που περιμέναμε κάποια στιγμή να το δείξουμε και αυτό.

Το καλύτερο θα ήταν να το δείξουμε πιο νωρίς, όχι ότι δεν το δείξαμε αλλά σταδιακά και όχι με διάρκεια με τέτοιες ομάδες. Χαίρομαι  που το δείξαμε στα τελευταία τρία και εγώ το βλέπω, είναι αυτά που δουλεύουμε από την πρώτη μέρα αλλά θυμηθείτε σας είπα κάποια στιγμή ότι και εγώ θέλω να δω κι άλλα πράγματα αλλά step by step. Δεν μένουμε εκεί, έχουμε τρία παιχνίδια ακόμη και μακάρι να δούμε και καλύτερα».

Για την εμφάνιση του νεαρού Κύρκου στο ματς με ΠΑΟΚ: «Όπως όλοι, χάρηκα μαζί του κι εγώ. Αυτή η γνήσια χαρά, το καθαρό, παίζουμε μπάλα για αυτή τη χαρά που μας έδωσε από το πρώτο λεπτό που παίξαμε και καταφέραμε κάτι και λίγο μετά μας φεύγει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αυτό το πράγμα και το είδαμε προχθές στον Ιάσονα και χαρήκαμε μαζί του».

Για τα ματς με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό που καίγονται για τη νίκη: «Πάλι τα ίδια θα πω. Είναι καλές ομάδες. Για εμάς όλες οι ομάδες είναι καλές, προετοιμάζω για την ΑΕΚ και βλέπω Γκαρσία, Τσούμπερ, Άμραμπατ. Πολύ δυνατές ομάδες και δεν είναι τυχαίο που με την ΑΕΚ δεν πήραμε ούτε πόντο φέτος και θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τα δυνατά μας πάντα σε κάθε παιχνίδι αν βγει καλώς, αλλιώς δίνουμε το χέρι και θα πούμε συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό, δεν είναι τυχαίο, ακούω και διαβάζω πάντα για τους Big Five, είναι αυτοί τι να κάνουμε. Και εμείς είμαστε η έκτη ομάδα που προσπαθούμε να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Για το εάν έχει μείνει απωθημένο που η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα που ο ΠΑΣ δεν έχει πάρει ούτε βαθμό: «Θέλω πάντα να κερδίσω, αλλά αυτό το αγκαθάκι θέλω να το βγάλω γιατί όντως θέλω να πάρω τουλάχιστον τον πόντο, δεν μπαίνω στο παιχνίδι για τον πόντο, αν βγει θα είναι κάτι παραπάνω από αυτό που πήραμε πριν και θα δούμε πώς θα εξελιχθεί το παιχνίδι αν κερδίσω ή όχι. Αλλά το σκέφτομαι, το έχω στο μυαλό μου».

Για το εάν υπάρχει περίπτωση να δούμε ντεμπούτο κάποιου άλλου παίκτη: «Στο ρόστερ δεν υπάρχει άλλος για να κάνει ντεμπούτο, όλοι έκαναν. Ο Μίνα, ο Ρίζος, όλοι έκαναν ντεμπούτο. Ο Καραγιάννης είναι εκτός και δεν υπάρχει άλλος. Όλοι έχουν παίξει».

Για το εάν έχει ξεκαθαρίσει πως δεν είναι τυχαίες τόσες πολλές διαιτητικές αποφάσεις εις βάρος του ΠΑΣ: «Δεν θα κάτσω να πω για το κομμάτι αυτό. Είπα και άλλη φορά, λάθη γίνονται, μπαίνεις στο παιχνίδι για να κερδίσεις, τα δίνεις όλα, υπάρχουν νεύρα αλλά μόλις ο διαιτητής σφυρίζει και μετά πρέπει να ηρεμήσουμε και να πάμε για το επόμενο παιχνίδι. Αυτό που μπορώ να αλλάξω είναι η απόδοση η δική μου, δηλαδή αν υπάρξει ένα γκολ από τον αντίπαλο ή ένα γκολ από τυχαίο λάθος στο δεύτερο, πρέπει να βρω τρία. Έχουμε περιθώρια να βελτιώσουμε την ομάδα. Κάποια στιγμή θα πρέπει να είμαι τόσο καλός που να μη με πειράζει τίποτα. Αλλά μπάλα παίζουμε πάντα δυνατά 90 λεπτά και μετά δίνουμε τα χέρια».

Για το δεύτερο γκολ που ακυρώθηκε με τον ΠΑΟΚ και αν πρέπει να  εξεταστούν τέτοιες περιπτώσεις: «Αυτό δεν με πειράζει καθόλου, ας το σκεφτούν άλλοι, κάθε χρόνο κάτι σκέφτονται το αλλάζουν, δεν μπορώ να επηρεάσω. Θέλω απλά αν υπάρχει σήμερα ο κανόνας Α να εφαρμοστεί ο κανόνας Α. Δηλαδή με τον κανόνα αυτό να τραβηχτεί η γραμμή εκεί που πρέπει και να μη τραβηχτεί αλλού. Εμένα αυτό με ενδιαφέρει. Τι θα κάνουν του χρόνου αν αλλάξουν ή όχι, άλλαξαν το χέρι 15 φορές. Εμένα σαν ποδοσφαιριστή το πρώτο που ξέρω αν έχεις πρόθεση ή πάει το χέρι στη μπάλα και όχι η μπάλα στο χέρι κάπως επιστρέψαμε φέτος σε αυτό αλλά από εκεί και πέρα άλλοι τα αποφασίζουν. Να ξέρουμε τι ισχύει και να ισχύει πάντα το ίδιο και να τηρείται πάντα ο κανόνας».

Σχολιασμος