LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

23.01.2022 Αναγνώστηκε 813 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Παρακολουθήστε LIVE από το «Γ. Καραϊσκάκης» την αναμέτρηση Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League σε περιγραφή και σχολιασμό του Βαγγέλη Κύρκου.

LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
Κύρκος
Βαγγέλης Κύρκος
  • Με τον Βασίλη Σούλη στην αποστολή για το σημερινό παιχνίδι ο ΠΑΣ Γιάννινα παρότι υπήρχε πρόβλημα και ήταν αμφίβολη η συμμετοχή του στην αναμέτρηση.
  • Εκτός ο Γερμανός Γιαν Μαρκ Σνάιντερ που έχει ίωση και παραμένει κλινήρης
  • Ο νεοαποκτηθέντας Ποζνάνσκι ήταν στην αποστολή και την 20αδα που επέλεξε ο Μεταξάς για κάποιον άγνωστο λόγο όμως έμεινε εκτός αγώνα,
  • Με 19 παίκτες θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό ο ΠΑΣ Γιάννινα και όχι 20 λόγω της απουσίας του Ποζνάνσκι.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος,  Ρέαμπτσιουκ, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Μπα, Μασούρας, Καμαρά, Εμβιλά, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί.

Στον πάγκο βρίσκονται οι Κρίστινσον, Λόπες, Βρουσάι, Ξενιτίδης, Λαλά, Τικίνιο, Μπαγκαλιάης, Κίτσος, Σουρλής.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Σούλης, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Οικονομόπουλος, Σιόντης, Καραχάλιος, Στάνκο, Π. Τριάδης, Μπρένερ, Παντελάκης

Στον πάγκο βρίσκονται οι Αθανασίου, Ρίζος, Καραγιάννης, Αλ. Τριάδης, Λιάσος, Μορέιρα, Λώλης, Μίνα

Διαιτητής του αγώνα είναι ο Κωνσταντίνος Περράκης από την Αθήνα με βοηθούς τους Πέτρος Πάτρας και Ηλίας Παπαδόπουλος. Στο VAR είναι ο Ανδρέας Γκάμαρης από την Αθήνα και AVAR η Χρυσούλα Κουρομπύλια από τη Δυτική Αττική.

To pregame του αγώνα

Οι δύο ομάδες συνεχίζουν την προπόνησή τους.

Μένει να φανεί ποιον θα εμπιστευτεί ως σέντερ φορ ο Ηρακλής Μεταξάς. Οι παίκτες του ΠΑΣ δοκιμάζουν να τροφοδοτήσουν στην προθέρμανση τον Παντελάκη.

Ο στόπερ του ΠΑΣ είχε παίξει και σε άλλες περιστάσεις αυτήν τη σεζόν ως σέντερ φορ, ωστόσο σε ειδικές και μόνο καταστάσεις. Πλέον, φαίνεται να ξεκινά βασικός σε αυτήν τη θέση.

Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί και πάλι με 3-4-3 από τον Πέδρο Μαρτίνς, ενώ για τον ΠΑΣ το σύστημα μοιάζει με 4-2-3-1 με τον Παντελάκη στην επίθεση, αλλά θα το δούμε στο ξεκίνημα του αγώνα.

Στις 19:15 ολοκληρώθηκε η προθέρμανση των δύο ομάδων και αποχώρησαν στα αποδυτήρια για να ετοιμαστούν για τον αγώνα.

Αρκετά τσουχτερό το κρύο στο Φάληρο και θερμοκρασία που δεν ξεπερνάει τους 2 βαθμούς.

Με τους αναπληρωματικούς τους τερματοφύλακες και οι δύο ομάδες σήμερα. Οι απουσίες έχουν αναγκάσει τους δύο προπονητές να αναπροσαρμόσουν σημαντικά τα πλάνα τους.

Μπαίνουν στο γήπεδο οι δύο ομάδες, παρατάσσονται για να ξεκινήσει το ματς.

Ξεκινά το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη. Στη σέντρα ο ΠΑΣ.

Πράγματι, επιβεβαιώνεται ότι ο Παντελάκης θα παίξει σέντερ φορ για τον ΠΑΣ σε σύστημα 4-2-3-1.

Για την ομάδα των Ιωαννίνων, λοιπόν, ο Σούλης είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Σάλιακας παίζει δεξί μπακ, ο Οικονομόπουλος αριστερό μπακ, οι Εραμούσπε και Κάργας στο κέντρο της άμυνας. Στα αμυντικά χαφ αγωνίζονται οι Καραχάλιος και Στάνκο, δεξί χαφ παίζει ο Τριάδης και αριστερό ο Μπρένερ με τον Σιόντη σε ρόλο επιτελικού χαφ πίσω από τον Παντελάκη που είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται με 3-4-3 με απόντες τους Βαλτσλίκ και Μπουχαλάκή. Ο Μαρτίνς έχει τον Τζολάκη στο τέρμα, τους Μανωλά, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μπα στα στόπερ, ο Ανδρούτσος παίζει δεξί μπακ χαφ, ο Ρέαμπτσιουκ αριστερά, οι Εμβιλά και Μαντί Καμαρά στα χαφ, ενώ οι Βαλμπουενά και Μασούρας υποστηρίζουν στην επίθεση τον σέντερ φορ Ελ Αραμπί.

ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό στο 4'. Γέμισμα του Αβραάμ Παπαδόπουλου προς τον Ελ Αραμπί, που σήκωσε την μπάλα, κάλυψε ο Εραμούσπε με το σώμα και η μπάλα πήγε στον Σάλιακα, ο οποίος με το κεφάλι έκανε απρόσεκτη επιστροφή προς τον Σούλη. Το τραγικό λάθος του Σάλιακα εκμεταλλεύτηκε ο Μασούρας που πετάχτηκε, τσίμπησε την μπάλα και με προβολή έκανε το 1-0.

Πολύ γρήγορο και κρύο γκολ δέχτηκε ο ΠΑΣ από το λάθος του Σάλιακα, ο οποίος είχε κάνει λάθος και στο παιχνίδι των δύο ομάδων στον πρώτο γύρο όταν με στραβοκλωτσιά του είχε γίνει το 1-2 από τον Ελ Αραμπί.

Πριν το λάθος στο γκολ ο Σάλιακας είχε ξανακάνει λάθος γύρισμα προς τα πίσω, όμως σε εκείνη την περίπτωση ο Σούλης είχε προλάβει τον Ελ Αραμπί και είχε μπλοκάρει την μπάλα.

Ένα μικρό πρόβλημα αντιμετώπισε ο διαιτητής με την ενδοεπικοινωνία του. Διορθώθηκε με λίγη βοήθεια.

Το 20λεπτο ολοκληρώθηκε, με τον ΠΑΣ να δέχεται νωρίς το γκολ, από ένα μεγάλο ατομικό λάθος ποδοσφαιριστή του, ενώ δεν υπάρχει άλλη ουσιαστική φάση στο ματς και από τις δύο πλευρές.

Στο 66% η κατοχή για τον Ολυμπιακό και μόλις 34% στον ΠΑΣ. Η γιαννιώτικη ομαδα δεν μπορεί να κρατήσει καθόλου μπάλα στη μεσαία γραμμή και η απουσία ιδίως του Περέα είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Ο Παντελάκης δίνει τις μάχες του και έχει κερδίσει 2-3 φάουλ από τον Μανωλά μέχρι στιγμής, ωστόσο δεν έχουν μπει στο παιχνίδι ακόμα οι Σιόντης και Τριάδης.

Έξυπνη κάθετη του Κάργα προς τον Παντελάκη στο 26', ο οποίος ανακόπηκε και στη συνέχεια καταλογίστηκε σε θέση off side.

Συνδυασμός του Ελ Αραμπί με τον Μασούρα στο 27' και σουτ του σκόρερ του Ολυμπιακού, η μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Σούλη. Δόθηκε off side κάτι που δεν φάνηκε να είναι σωστό.

Διακοπή στο παιχνίδι στο 29' για τραυματισμό των Οικονομόπουλου και Ανδρούτσου σε μεταξύ τους εναέρια μονομαχία. Και οι δύο χτύπησαν στον ώμο όμως φαίνεται ότι ο Ανδρούτσος έχει σοβαρότερο πρόβλημα στον δεξιό ώμο. Υπενθυμίζεται ότι ο Οικονομόπουλος έμεινε 2 μήνες εκτός λόγω τραυματισμού στον ώμο.

Τελικά στο 31' επέστρεψε στον αγώνα και ο Ανδρούτσος και αποκαταστάθηκαν οι αριθμητικές ισορροπίες στο παιχνίδι.

Ωραία κυκλοφορία της μπάλας από τον ΠΑΣ στο 32', ο Μπρένερ μπήκε από αριστερά μέσα στην περιοχή, αλλά η άμυνα του Ολυμπιακού απομάκρυνε πριν η μπάλα φτάσει στον Παντελάκη, που είδε την μπάλα να πηγαίνει πίσω του.

Ο Κάργας δοκίμασε το πόδι του από μακριά, αλλά η μπάλα έφυγε περίπου δύο μέτρα μακριά από το δεξί δοκάρι του Τζολάκη.

Στο 35' ο Ολυμπιακός χάνει ακόμη μια σπουδαία ευκαιρία. Ο Ελ Αραμπί μοίρασε εξαιρετικά σε συμπαίκτη του για ακόμη μια φορά, βγάζοντας τον Ανδρούτσο μόνο και πλάγια δεξιά απέναντι στον Σούλη, αλλά αυτός αστόχησε.

Κίτρινη κάρτα στον Μπρένερ για μαρκάρισμα πάνω στον Ανδρούτσο στο 36'.

Ο Καμαρά έκανε ωραία ατομική προσπάθεια στο 39', η μπάλα έφτασε στον Ανδρούτσο από δεξιά, η άμυνα του ΠΑΣ δεν απομάκρυνε καλά, αλλά το σουτ του Εμβιλά έφυγε πολύ ψηλά άουτ.

Ο Μασούρας μπήκε με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή του ΠΑΣ, προσπάθησε να τροφοδοτήσει τον Ελ Αραμπί, όμως ο Σούλης επενέβη σωτήρια. Ωστόσο, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός υποδείχθηκε σε θέση off side, που φαίνεται πράγματι να είναι για λίγο.

Λήξη του πρώτου ημιχρόνου στο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός προηγείται με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας σκοράρει στο 4ο λεπτό με τον Μασούρα, έπειτα από λάθος γύρισμα του Σάλιακα στον Σιούλη με το κεφάλι. Ο ΠΑΣ μπήκε μουδιασμένα στο Φάληρο και σαφώς επηρεασμένος από τις απουσίες στη μεσαία γραμμή. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σάλιακα, είχε κανα 2-3 ευκαιρίες ακόμα με κορυφαία τα σουτ του Μασούρα και το τετ α τετ από πλάγια του Ανδρούτσου. Δεν είναι ικανοποιημένος ο Μεταξάς από την εικόνα της ομάδας και από την αδυναμία κατοχής της μπάλας αλλά και την έλλειψη συνεννόησης που υπάρχει.

Τον Μορέιρα και κατά πάσα πιθανότητα και τον Λιάσο θα περάσει στο παιχνίδι ο Μεταξάς με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου καθώς δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος από τα χαφ.

Έναρξη του δευτέρου μέρους.

Δύο οι αλλαγές για τον ΠΑΣ. Ο Μορέιρα στη θέση του Παντελάκη και ο Λιάσος αντί του Σιόντη. Απόλυτα λογικές οι κινήσεις του Μεταξά, που διορθώνει τα ρίσκα που πήρε στο πρώτο μέρος, αλλά δεν του βγήκαν.

Αλλαγή συστήματος από τον Ηρακλή Μεταξά που γύρισε το σύστημα σε 4-4-2 από 4-2-3-1. Πλέον στην κορυφή παίζει ο Μορέιρα με τον Τριάδη, δεξιά έχει πάει ο Λιάσος και αριστερά συνεχίζει ο Μπρένερ.

Πριν την έναρξη του δευτέρου μέρος Μανωλάς και Μεταξάς τα είπαν σε φιλικό κλίμα καθώς γνωρίζονται από την Εθνική Ελλάδας και τη σεζόν που ο προπονητής του ΠΑΣ ήταν βοηθός του Σκίμπε.

Επίσης τα είπαν και οι συμπατριώτες Μορέιρα του ΠΑΣ και Μαντί Καμαρά που είναι από τη Γουϊνέα και μάλιστα είναι και διεθνείς με την ομάδα της χώρας τους.

Στο 55', χωρίς κάτι αξιόλογο τα πρώτα δέκα λεπτά της επανάληψης.

Στο 56' ο Οικονομόπουλος έπεσε στο χορτάρι και δεν μπορεί να συνεχίσει.

Μεγάλη φάση για τον Ολυμπιακό στο 57'. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μανωλάς πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο Σάλιακας έδιωξε με το κεφάλι πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στο 60' ο Ηρακλής Μεταξάς κάνει διπλή αλλαγή. Ο Οικονομόπουλος που δεν μπορούσε να συνεχίσει έδωσε τη θέση του στον Ρίζο, ενώ ο Λώλης πέρασε στο ματς αντί του Παναγιώτη Τριάδη.

Κίτρινη κάρτα στον Καραχάλιο για φάουλ πάνω στον Καμαρά στο 63'. Αυστηρή για τον αμυντικό μέσο του ΠΑΣ, που παρότι πήγε δυνατά στη φάση, πήρε πρώτα μπάλα.

Ντεμπούτο του Ρίζου στο πρωτάθλημα. Είχε παίξει και στο Κύπελλο, στο παιχνίδι της Λάρισας κόντρα στην ΑΕΛ.

Ο Μανωλάς αποκόμισε ένα πρόβλημα τραυματισμού. Δεν μπορεί να συνεχίσει και ο Μαρτίνς ετοίμασε τον Λαλά.

Διπλή αλλαγή στο 70' για τον Ολυμπιακό. Αντί του Μανωλά ο Λαλά και ο Τικίνιο στη θέση του Ελ Αραμπί.

Ο Ολυμπιακός δεν άλλαξε σχήμα παρά τις αλλαγές. Ο Λαλά παίζει δεξί στόπερ.

Στο 77' ο Μασούρας βρέθηκε στο έδαφος μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ, αλλά δεν υπήρξε κάτι.

Αλλαγή για τον Ολυμπιακό στο 79. Ο Βρουσάι στη θέση του Βαλμπουενά.

Ο ΠΑΣ έκλεισε τις αλλαγές του με τον Μίνα να παίρνει τη θέση του Μπρένερ στο 80'.

Στο 84' ο ΠΑΣ κέρδισε ένα φάουλ, ανέβασε παίκτες στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά ο Σάλιακας δεν έκανε γέμισμα, έδωσε δίπλα του στον Καραχάλιο, ο οποίος επιχείρησε ένα μακρινό σουτ που δεν βρήκε στόχο.

Τελευταία κίνηση και για τον Μαρτίνς στο 86'. Ο Μασούρας έδωσε τη θέση του στον Ρόνι Λόπες.

Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ στο 87'. Ο Κάργας εκτέλεσε ένα φάουλ, βρήκε τον Καραχάλιο που σούταρε έξω από την περιοχή και λίγο δεξιά, αλλα η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Γκολ για τον Ολυμπιακό με τον Τικίνιο στο 88'. Σε στατική φάση, ο ο Ανδρούτσος σούταρε από τα όρια της περιοχής, ο Τικίνιο μπήκε στην πορεία της και με κεφαλιά σκόραρε. Ο Βραζιλιάνος δεν ήταν σε θέση off side, καθώς τον κάλυπτε ο Σάλιακας.

Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων στην αναμέτρηση.

Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 91' με σουτ του Καμαρά εντός περιοχής, η μπάλα έφυγε άουτ.

Τέλος του ματς στο Καραϊσκάκη. Ήττα με 2-0 για τον ΠΑΣ Γιάννινα από τον Ολυμπιακό. Η ομάδα της Ηπείρου πλήρωσε τις απουσίες της και κυρίως δύο ατομικά λάθη του Σάλιακα.

 

 

Σχολιασμος