15 χρόνια από τη "θρυλική" νίκη του ΠΑΣ στο Κύπελλο(video)

17.01.2022 Αναγνώστηκε 1096 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Πέρασαν 15 χρόνια από εκείνη τη μαγική εμφάνιση και επιβλητική νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 κόντρα στον Ολυμπιακό για το πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

15 χρόνια από τη "θρυλική" νίκη του ΠΑΣ στο Κύπελλο(video)
Γιωτίτσας
Νίκος Γιωτίτσας

Ανήμερα του εορτασμού για τον πολιούχο Ιωαννίνων Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο το 2007, το κλίμα στην πόλη έμελλε να γίνει ακόμη πιο πανηγυρικό εκείνη τη μέρα λόγω της χαράς που πρόσφερε στους φιλάθλους του ο ΠΑΣ Γιάννινα της Β' Εθνικής κόντρα στον πρωτοπόρο της Super League Oλυμπιακό. 

Ποιος να ξεχάσει την εκπληκτική πορεία στο Κύπελλο του 2007;Πρόκειται για μία από τις πιο σπουδαίες στιγμές στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα. Η γιαννιώτικη ομάδα με Αλέξη Κούγια στο τιμόνι της διοίκησης και με τον Γιάννη Παπακώστα στον πάγκο ήταν νεοφώτιστη εκείνη τη σεζόν στη Β' Εθνική αλλά στην ιστορία έμεινε η συμμετοχή της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Είχε αποκλείσει το Αιγάλεω, τον Ηρακλή αλλά το να περάσει και τον Ολυμπιακό κανείς δεν το περίμενε. Μπορεί στο πρώτο παιχνίδι στα Γιάννινα ο προπονητής του Ολυμπιακού να προχώρησε σε κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα αλλά στον επαναληπτικό έβαλε όλα τα βαριά του όπλα στο παιχνίδι, χωρίς όμως να μπορέσει να ανακόψει τον εκπληκτικό ΠΑΣ.

Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στις 17 Ιανουαρίου ο ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων που δεν έπεφτε καρφίτσα, τρέλανε τους πάντες με τη νίκη (2-0) επί του Ολυμπιακού και πήρε σημαντικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο Στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης" στις 31 Ιανουαρίου εκεί που τελείωσε τη δουλειά και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά για να αποκλειστεί από την μετέπειτα Κυπελλούχο Λάρισα.

Σχετικά με το ματς που έγινε στο Ζωσιμάδες στις 17 Ιανουαρίου 2007, ο Ολυμπιακός απείλησε με το σουτ του Μπόρχα στο 12' αλλά ο ΠΑΣ είχε απάντηση με την ευκαιρία του Κοντογουλίδη στο 21' που έκανε το σουτ αλλά ο Μπούτινα απομάκρυνε τη μπάλα. Το προβάδισμα για τους Γιαννιώτες ήρθε στο 32'. Ο Αντάντο έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στα αριστερά για τον Μιχαλόπουλο, αυτός κατέβασε τη μπάλα για τον Κατερίνη που έβγαλε τη σέντρα και ο Κοντογουλίδης με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο ΠΑΣ άγγιξε το δεύτερο γκολ, όταν ο Μιχαλόπουλος πάσαρε στον Γήτα που με σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπούτινα. Η ομάδα του Γιάννη Παπακώστα σόκαρε και πάλι τους φιλοξενούμενους, όταν στο 76' ο Ντομορό με κεφαλιά, από τη σέντρα που έβγαλε ο Ντάσιος από δεξιά, έκανε το 2-0 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Στο 76' ο Κοντογουλίδης ανατράπηκε από τον Καψή αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς. 

Με το καθιερωμένο ΟΛΕ οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Παπακώστα αποθεώθηκαν από τους φιλάθλους της ομάδας στο τέλος του αγώνα. 

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Παπακώστας): Τόλιος, Ντάσιος (83' Κάσερες), Κούσας, Ρεπέρν, Κατερίνης, Αντάντο, Γήτας, Μπελά (64' Ντομορό), Μιχαλόπουλος (69' Γεωργιάδης), Καζναφέρης, Κοντογουλίδης.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Μπούτινα, Ζεβλάκοβ, Καψής, Σέζαρ, Μπουλούτ, Ταραλίδης (74' Οκκάς), Καφές (46' Τοροσίδης), Μάριτς, Παππάς (46' Κωνσταντίνου), Μπόρχα, Μπαμπανγκίντα.

Σχολιασμος