Με στόχο το διπλό τη Δευτέρα στη Λαμία ο ΠΑΣ

04.12.2021 Αναγνώστηκε 445 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Με στόχο την επιστροφή στις νίκες θα ταξιδέψει αύριο Κυριακή ο ΠΑΣ Γιάννινα στη Λαμία ενόψει της δευτεριάτικης (06/12, 7:30 μ.μ.) αναμέτρησης με την τοπική ομάδα στο ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος». Ορισμός-πρόκληση από τον Κλάτενμπεργκ και την ΚΕΔ που όρισε τον Παπαπέτρου, τον ρέφερι που «ανακάλυψε» πέναλτι εναντίον του ΠΑΣ στο παιχνίδι κυπέλλου με τη Λάρισα.

Με στόχο το διπλό τη Δευτέρα στη Λαμία ο ΠΑΣ
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Μετά την ήττα από την ΑΕΚ το περασμένο Σάββατο στο «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ θέλει να επιστρέψει στις νίκες και να πάρει το τρίποντο που θα του δώσει τη δυνατότητα να παραμείνει μέσα στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Ο Ηρακλής Μεταξάς παρακολούθησε την Πέμπτη από την τηλεόραση τον αγώνα Κυπέλλου της Λαμίας με αντίπαλο τον Ιωνικό και είδε κάποια πράγματα και στοιχεία από την ομάδα της Φθιώτιδας που θα πρέπει να προσέξει ο ΠΑΣ αν θέλει να φύγει από αυτό το παιχνίδι με θετικό αποτέλεσμα. Να σημειωθεί ότι ο αγωνιστικός χώρος του ΔΑΚ Λαμίας παραμένει σε κακή κατάσταση και ακόμα δεν είναι σίγουρο αν θα διεξαχθεί εκεί ο μεθαυριανός αγώνας ή σε άλλη πόλη.

Ο Ηρακλής Μεταξάς αντιμετωπίζει ένα προβλήματα της τελευταίας στιγμής καθώς στη χθεσινή προπόνηση ο Μιλιντσεάνου υπέστη τράβηγμα στον δικέφαλο και θα είναι εκτός για τον αγώνα με τη Λαμία με τους υπόλοιπους παίκτες να είναι διαθέσιμοι. Εξαίρεση φυσικά ο μακροχρόνια απόντας Κόντε, ο οποίος 2,5 μήνες μετά τη ρήξη χιαστών που υπέστη ξεκίνησε φυσιοθεραπείες με τον φυσικοθεραπευτή του ΠΑΣ, Φίλιππο Σκόρδο. Επίσης, παραμένει κλινήρης ο Μίνα που θα μείνει κι αυτός εκτός αποστολής. Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα έχει την ευκαιρία να πάρει κόντρα στη Λαμία και μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα του με 2-0 στο ΔΑΚ Λαμίας στις αρχές Αυγούστου σε φιλικό προετοιμασίας.

Μετά το αρχικό ζέσταμα στο χτεσινό πρόγραμμα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα χωρίστηκαν συνολικά σε 3 γκρουπ. Τα δύο γκρουπ έπαιξαν μεταξύ τους «6 εναντίον 6» και το άλλο «5 εναντίον 2». Στο τελευταίο κομμάτι της προπόνησης οι παίκτες δούλεψαν πάνω στην επιθετική ανάπτυξη σε παιχνίδι 10 εναντίον 10.

Τα πλάνα του Μεταξά

Το κατά πόσο θα είναι 100% έτοιμοι οι Γκαρντάφσκι είναι το κλειδί για το αν θα υπάρξει ή όχι αλλαγή στην ενδεκάδα του αγώνα με τη Λαμία σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Γενικά, ο Μεταξάς δεν συνηθίζει αλλαγές και το 4-4-2 σαν σχηματισμός δεν έχει αλλάξει εδώ και καιρό. Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ (Γκαρντάφσκι), Σνάιντερ, Περέα, Λώλης (Μορέιρα).

Ο «σφαγέας» της Λάρισας διαιτητής στη Λαμία

Τον Τάσο Παπαπέτρου, τον διαιτητή που έκανε όργια στη Λάρισα στον αγώνα Κυπέλλου δίνοντας ανύπαρκτο πέναλτι για δήθεν χέρι ενώ η μπάλα είχε βρει στο πρόσωπο και αποβολή στον Γκαρντάφσκι όρισε η ΚΕΔ να διευθύνει τον αγώνα του ΠΑΣ στη Λαμία. Πρόκειται για έναν προκλητικό ορισμό από τον Κλάτενμπεργκ, δείγμα της προχειρότητας με την οποία λειτουργεί ο επικεφαλής της ΚΕΔ.

Βοηθοί του Παπαπέτρου θα είναι ο Ράινχαρντ Μπούξμπαουμ από την Ανατολική Αττική και ο Ιωάννης Καραγκιζόπουλος από την Ημαθία, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Περράκης από την Αθήνα. Στο VAR θα είναι ο Ευάγγελος Μανούχος από την Αργολίδα και AVAR η Χρύσα Κουρομπίλια από τη Δυτική Αττική. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Αλέξανδρος Τικόζογλου από τη Μακεδονία.

Σχολιασμος