Καραχάλιος: «Σπάνια συναντάς το θετικό κλίμα που υπάρχει στον ΠΑΣ»

11.10.2021 Αναγνώστηκε 1037 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Τον περασμένο Ιούλιο αποφάσισε να αφήσει τον Λεβαδειακό και τη Βοιωτία μετά από 5 σερί αγωνιστικές περιόδους και να ανηφορίσει στα Γιάννινα επιλέγοντας τον ΠΑΣ ως τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και έχοντας πρώτα συμβουλευτεί τον Μανώλη Σάλιακα, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες και στο παρελθόν.

Καραχάλιος: «Σπάνια συναντάς το θετικό κλίμα που υπάρχει στον ΠΑΣ»
Καλύβας
Χρήστος Καλύβας

Με τις εμφανίσεις του στα πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος έχει κερδίσει επάξια τη θέση του βασικού και έχει δικαιώσει όσους τον έφεραν στην Ήπειρο καθώς έχει πολύτιμη συνεισφορά στην άψογη ανασταλτική συμπεριφορά που παρουσίασε η γιαννιώτικη ομάδα.

Ο λόγος για τον 26χρονο Καρδιτσιώτη αμυντικό μέσο Ζήση Καραχάλιο που παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον «Π.Λ» και στους (Χρήστο Καλύβα) και (Νίκο Γιωτίτσα). Οι λόγοι που τον οδήγησαν να έρθει στα Γιάννινα, το οικογενειακό κλίμα στην ομάδα, η συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο και η αποτίμηση των πέντε πρώτων αγωνιστικών όπου ο ΠΑΣ έχει περάσει προς τα έξω την εικόνα ότι δεν χάνει.Ο στόχος να καθιερωθεί στον «Άγιαξ της Ηπείρου» αλλά και το όνειρο της Εθνικής Ελλάδας.

Η συνέντευξη

Η καλύτερη απόφαση να έρθω στον ΠΑΣ

Πως πήρες την απόφαση να φύγεις από τον Λεβαδειακό μετά από 5 χρόνια για τον ΠΑΣ Γιάννινα και όχι για κάποια άλλη ομάδα;

«Η αλήθεια είναι ότι ήθελα αν μου δινόταν η ευκαιρία να φύγω από τον Λεβαδειακό και να πάω σε μια άλλη ομάδα. Είχα και άλλες προτάσεις, αλλά επέλεξα τον ΠΑΣ Γιάννινα γιατί ρώτησα και τον Σάλιακα επειδή τον ήξερα από τον Ολυμπιακό και τις Εθνικές. Ο Σάλιακας μου είπε πως ήταν τα πράγματα και νομίζω ήταν η καλύτερη απόφαση για μένα»

Η καλοκαιρινή προετοιμασία είχε τα απρόοπτα της με την ακύρωση του ταξιδιού στο Κίελτσε και η ομάδα άργησε να δώσει φιλικά παιχνίδια. Πως σας επηρέασε αυτό σαν παίκτες και αν ήταν ο λόγος που η ομάδα δεν ήταν καλή στα φιλικά.

«Ο προγραμματισμός αλλιώς ήταν στην αρχή, αλλιώς βγήκε μετά. Όταν δεν κάνεις φιλικά και κάνεις μόνο προπονήσεις δεν είναι με το μέρος σου. Τα φιλικά η αλήθεια είναι ότι δεν μας βγήκαν, αλλά δουλέψαμε πολύ στην προετοιμασία, είδαμε τα λάθη μας και για αυτό έχουμε αυτή την εικόνα σήμερα».

Τι άλλαξε σε σχέση με τα φιλικά και η ομάδα έδειξε καλύτερη εικόνα στο πρωτάθλημα;

«Έφυγαν κάποιοι παίκτες από πέρυσι και ήρθαν καινούργιοι στην ομάδα, άλλαξε και ο προπονητής και μέχρι να μάθουμε τη φιλοσοφία του θέλαμε χρόνο. Όμως σιγά-σιγά συνειδητοποιήσαμε τι θέλει και το βγάζουμε στο έπακρο»

Παίζουμε και για τον Κόντε

Μια αποτίμηση των πρώτων 5 αγωνιστικών όπου ο ΠΑΣ είναι αήττητος και με μόλις δύο γκολ παθητικό.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε να ξεκινήσουμε τόσο καλά ειδικά με το πρόγραμμα που είχαμε με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, αλλά το πιστεύαμε γιατί ξέραμε ότι έχουμε δουλέψει πολύ στις προπονήσεις και αυτό μας βγήκε στα παιχνίδια. Το έχουμε περάσει και προς τα έξω ότι δεν χάνουμε και είμαστε πολύ καλά».

Πόσο επηρεαστήκατε ψυχολογικά από τον τραυματισμό του Κόντε;

«Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο Πέδρο είναι ένας πολύ καλός παίκτης και σημαντικός για την ομάδα, αλλά και έξω από αυτό μας έδινε ψυχολογία στα αποδυτήρια και σε άλλα θέματα. Ήταν ένα σοκ, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο και η ζωή. Συνεχίζουμε χωρίς αυτόν και ελπίζουμε να μας βοηθήσει στο τέλος, όσο προλάβει. Παίζουμε και για αυτόν».

2

Αυτό το είδαμε και στην αφιέρωση του γκολ στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Αυτό δείχνει και το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα;

«Όσα χρόνια παίζω ποδόσφαιρο σπάνια βρίσκεις τέτοιο κλίμα σε ομάδα όπως αυτό που υπάρχει στον ΠΑΣ. Όλα τα παιδιά είμαστε μαζί, βγαίνουμε μαζί, τρώμε μαζί και αυτό είναι σημαντικό για την ομάδα και νομίζω φαίνεται και στο γήπεδο».

Ποια ομάδα σας δυσκόλεψε περισσότερο και ποιος αντίπαλος παίκτης ήταν «πονοκέφαλος» για εσένα;

«Κάποιος παίκτης να με δυσκόλεψε δεν μπορώ να πω γιατί το βλέπω ομαδικά και όχι προσωπικά. Επιθετικά πρέπει να δείξουμε και άλλα πράγματα όπως κάναμε με τον ΟΦΗ και πρέπει να έχει συνέχεια αυτό».

Μπορούμε να κερδίζουμε κάθε αντίπαλο

Ο ΠΑΣ επί Γιαννίκη έπαιζε ποδόσφαιρο κατοχής, κάτι που δεν κάνει μέχρι στιγμής με τον κ. Μεταξά που δίνει περισσότερο έμφαση στην αμυντική λειτουργία.Πιστεύεις ότι ο σκοπός (βαθμοί) αγιάζει τα μέσα ή είναι ακόμη νωρίς για να δείξει η ομάδα το πραγματικό της πρόσωπο;

«Η αλήθεια είναι ότι είχα παρακολουθήσει πέρυσι τον ΠΑΣ Γιάννινα και μου άρεσε το στυλ όπως έπαιζε. Όσο παίρνεις βαθμούς αυτό το σύστημα που ακολουθούμε μας βγαίνει, αλλά έχουμε δείξει ότι μπορούμε να παίξουμε και ποδόσφαιρο κατοχής όπως στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Νομίζω ότι και φέτος έχουμε κάτι ξεχωριστό που δεν το έχουν άλλες ομάδες και έχουμε δείξει ότι μπορούμε να κερδίζουμε κάθε αντίπαλο. Όσον αφορά το παιχνίδι κατοχής θα το βρούμε και αυτό το κομμάτι, όσο παίρνουμε βαθμούς και έχουμε καλή ψυχολογία θα μας βγαίνει και περισσότερο».

Έχετε συζητήσει μεταξύ σας το πώς θα διαχειριστείτε την πρώτη ήττα όταν έρθει;

«Οι ήττες θα έρθουν γιατί είναι μέσα στο ποδόσφαιρο αλλά όπως είπα μέσα μας νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να χάσουμε. Δεν το έχουμε συζητήσει αυτό γιατί δεν το βγάζουμε σαν ομάδα, δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε να χάσουμε. Όταν έρθει η πρώτη ήττα θα τη διαχειριστούμε και νομίζω ότι είναι πιο εύκολο να διαχειριστείς μια ήττα».

Πάμε για τη νίκη με Ολυμπιακό…

Οι σκέψεις σου για το επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Σας γεμίζει άγχος το ότι είστε αήττητοι ή είναι ένα ακόμη κίνητρο;

«Κανένα παιχνίδι δεν μας φοβίζει ούτε μας γεμίζει με άγχος. Ίσα-ίσα πάμε για τη νίκη όπως σε κάθε παιχνίδι. Κόντρα στον Ολυμπιακό θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας που είναι πολύ σημαντικό και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Ο Ολυμπιακός είναι μια καλή ομάδα αλλά δεν έχει τη δυναμική που είχε σαν ομάδα τα προηγούμενα χρόνια».

Πως είναι η συνεργασία με τον κ. Μεταξά και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ και ένα σχόλιο για την αποχώρηση του Γιάννη Ντουρουντού.

«Ο προπονητής μας έχει βοηθήσει όλους πάρα πολύ και εμένα προσωπικά. Μου λέει κάποια σημαντικά πράγματα για τη θέση μου και τι πρέπει να κάνω μέσα στο γήπεδο. Τον κ. Ντουρουντό 4 μήνες τον ήξερα και αυτός μας βοήθησε πάρα πολύ και η δουλειά του μου έκανε πολύ καλή εντύπωση».

Ποια ήταν τα συναισθήματα σου βλέποντας γεμάτες τις κερκίδες μετά από 1,5 χρόνο;

3

«Είχα πολύ καιρό να ζήσω τέτοια ατμόσφαιρα, πραγματικά μου έδωσε μεγάλη ώθηση και ευχαριστούμε τον κόσμο, τον έχουμε ανάγκη να είναι δίπλα μας και όπως έχω καταλάβει η πόλη ζει για την ομάδα, αγαπάει την ομάδα και αυτό μου αρέσει πάρα πολύ».

Ήταν η χειρότερή σου στιγμή στον Λεβαδειακό ο υποβιβασμός το 2019 και ποια ήταν η καλύτερη;

«Να ξεκινήσω από την καλύτερη που ήταν το ντεμπούτο που έκανα στη Σούπερ Λιγκ την πρώτη χρονιά που είχα πάει στην ομάδα. Όταν υποβιβάζεσαι είναι πάρα πολύ δύσκολο και πόσο μάλλον να επανέλθεις την επόμενη χρονιά όπως έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Θέλαμε και εμείς να τα κάνουμε στον Λεβαδειακό, είχαν αλλάξει πολλά πράγματα, δεν το καταφέραμε αλλά ελπίζω και εύχομαι κάποια στιγμή να ξαναβρεθεί ο Λεβαδειακός στη Σούπερ Λιγκ».

Ποιος προπονητής ή προπονητές σε βοήθησαν στην καριέρα σου να εξελιχθείς;

«Ο πρώτος προπονητής ήταν ο Θεοδοσιάδης που με στήριξε 17 χρονών και έπαιξα στη Β΄Εθνική. Με τον Βούζα που τον είχα στις ακαδημίες του Ολυμπιακού που είναι ένα μεγάλο σχολείο και μαθαίνεις πολλά πράγματα. Από εκεί και πέρα με βοήθησε πολύ ο κ. Νικοπολίδης που είχα στην Εθνική Ελπίδων με στήριξε παρότι δεν είχα πολλές συμμετοχές τότε στον Λεβαδειακό, ο κ. Αντωνίου με βοήθησε και αυτός»

Πες μας και για την εμπειρία σου στις υποδομές του Ολυμπιακού.

«Ήταν ένα δύσκολο κομμάτι για εμένα γιατί έφυγα για πρώτη φορά από την πόλη μου και την οικογένεια μου σε μικρή ηλικία. Είναι ένα μεγάλο σχολείο ο Ολυμπιακός, με βοήθησε πάρα πολύ στη συνέχεια της καριέρας μου».

Όνειρο η Εθνική Ελλάδος- κίνητρο οι διεθνείς …

Με δεδομένο ότι έχεις αγωνιστεί στις Εθνική Ελπίδων και Νέων έχεις στόχο να κληθείς κάποια μέρα και στην Ανδρών;

«Αυτό είναι όνειρο κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή να πάει στην Εθνική Ανδρών. Μέσα από την ομάδα θέλω να διακριθώ και εγώ αλλά πρώτα ομαδικά γιατί αν πάει η ομάδα καλά και διακρίνεται τότε διακρίνονται και οι παίκτες, αυτός είναι ο στόχος μου».

Είναι κίνητρο για τους υπόλοιπους παίκτες το ότι ο ΠΑΣ αυτή τη στιγμή έχει 5 διεθνείς;

«Είναι πολύ ωραίο να έχεις στην ομάδα σου διεθνείς παίκτες. Πιστεύω ότι τόσο εμένα όσο και στους συμπαίκτες μου αυτό μας δίνει κίνητρο να δουλεύουμε σκληρά και κάποια μέρα να τύχει και εμείς να βρεθούμε σε αυτή τη θέση».

Με μια πρόταση να μας περιγράψεις τον Γιώργο Χριστοβασίλη.

«Έχει πολύ καλή άποψη για το ποδόσφαιρο και την ομάδα».

Να καθιερωθώ στον ΠΑΣ…

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια και αν θα ήθελες να κλείσεις την καριέρα σου στην Αναγέννηση Καρδίτσας.

«Πρώτα από όλα θέλω να καθιερωθώ στον ΠΑΣ Γιάννινα γιατί μου αρέσει σαν ομάδα και σαν πόλη πάρα πολύ και θέλω να πετύχουμε πολλά πράγματα. Να διακριθούμε σαν ομάδα και από κει και πέρα ό,τι καλύτερο ας έρθει. Όσον αφορά την Αναγέννηση Καρδίτσας κάποια στιγμή θα επιστρέψω σίγουρα γιατί από εκεί ξεκίνησα και αγαπάω την ομάδα πάρα πολύ».

Μετά από πέντε αγωνιστικές πως βλέπεις τις ομάδες και ποιες πιστεύεις ότι θα είναι αυτές που θα δώσουν τη μάχη για την παραμονή και που κατατάσσεις τον ΠΑΣ Γιάννινα;

«Όλες οι ομάδες από τη μέση της βαθμολογίας και κάτω είναι πολύ καλές και το έχουν δείξει ότι μπορούν να πάρουν βαθμούς από τις μεγάλες ομάδες. Για την παραμονή νομίζω ότι είναι νωρίς ακόμα να πούμε κάτι. Για τη δική μας ομάδα πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο και ελπίζουμε να μπούμε κάποια στιγμή και στα play off».

Χρήστος Καλύβας- Νίκος Γιωτίτσας(αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 11-10)

Σχολιασμος