Με τη δύναμη του κόσμου ψάχνει νίκη κορυφής ο ΠΑΣ Γιάννινα

27.09.2021 Αναγνώστηκε 349 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Τον παράγοντα της έδρας και τη δύναμη του κόσμου του θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί σήμερα το απόγευμα (5:15 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα με στόχο να πετύχει την τρίτη του φετινή νίκη υποδεχόμενος τον ΟΦΗ στο «Ζωσιμάδες» για την 4η αγωνιστική της Super League. Χωρίς Γκαρντάφσκι και Κόντε οι Γιαννιώτες, αναζητά λύσεις στην επίθεση ο Ηρακλής Μεταξάς.

Με τη δύναμη του κόσμου ψάχνει νίκη κορυφής ο ΠΑΣ Γιάννινα
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Ούτε στη Νίκαια έσπασε το σερί του ΠΑΣ Γιάννινα. Μπορεί οι Γιαννιώτες να μην κέρδισαν, ωστόσο έφυγαν με τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας από το γήπεδο της Νεάπολης και κράτησαν το μηδέν παθητικό στην άμυνα και συνολικά στο πρωτάθλημα. Πλέον, ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι η μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος που δεν έχει δεχτεί γκολ.

Οι Γιαννιώτες έχουν θετικότατο απολογισμό στις 3 πρώτες αγωνιστικές και έχουν συγκεντρώσει 7 βαθμούς, γεγονός που τους φέρνει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Ο Ολυμπιακός επικράτησε χτες του Αστέρα στην Τρίπολη με 0-2 και με 10 βαθμούς ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας εκμεταλλευόμενος την πρώτη ήττα του Βόλου που «γκρεμοτσακίστηκε» με θόρυβο από την πρώτη θέση. Ο Παναθηναϊκός ταπείνωσε με 5-1 τους Βολιώτες που έμειναν στους 9 βαθμούς. Έτσι, με νίκη σήμερα κόντρα στον ΟΦΗ ο ΠΑΣ Γιάννινα θα σκαρφαλώσει στην κορυφή ισόβαθμοι με τον Ολυμπιακό.

Χωρίς Κόντε και Γκαρντάφσκι

Πέρα λοιπόν από την εξαιρετική αμυντική λειτουργία, το ζητούμενο στον σημερινό αγώνα με τον ΟΦΗ είναι και η δημιουργία φάσεων και η επίτευξη γκολ. Πρόκειται για εντός έδρας αναμέτρηση με ομάδα παρόμοιων στόχων και είναι λογικό ο ΠΑΣ να θελήσει να παράξει ευκαιρίες και να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Για τον λόγο αυτό καλείται ο Ηρακλής Μεταξάς να βρει λύσεις στο επιθετικό κομμάτι με δεδομένη την μακροχρόνια απουσία του Πέδρο Κόντε, ο οποίος χειρουργήθηκε στο γόνατο για ρήξη πρόσθιου χιαστού, αλλά και του Μίκαελ Γκαρντάφσκι. Ο Γερμανοπολωνός υπέστη τράβηγμα στον προσαγωγό στον αγώνα με τον Ιωνικό και θα μείνει περίπου 10 ημέρες εκτός αγωνιστικής δράσης.

Με αυτές τις δύο σημαντικές απουσίες κύλησε η σύντομη προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης με τους Κρητικούς. Άλλα προβλήματα για τον Μεταξά δεν υπάρχουν και αντιθέτως σε κανονικούς ρυθμούς επέστρεψε και ο Παναγιώτης Τριάδης, ο οποίος συμπεριλήφθηκε και στην αποστολή.

Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ολοκληρώθηκε χτες με πρωινή προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής και στη συνέχεια ο Ηρακλής Μεταξάς ανακοίνωσε την 20μελή αποστολή των Γιαννιωτών.

Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Λοντίγκιν, Σούλης, Σάλιακας, Παντελάκης, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Οικονομόπουλος, Καραχάλιος, Κάργας, Ντομίνγκεθ, Σιόντης, Μπρένερ, Μίνα, Λιάσος, Τριάδης Π., Σνάιντερ, Μορέιρα, Λώλης, Μιλιντσεάνου και Περέα.

Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Κόντε και Γκαρντάφσκι αλλά και οι Αθανασίου, Αλέξης Τριάδης, Καραγιάννης, Ρίζος και Κύρκος

Τα πλάνα του Μεταξά

Η χρησιμοποίηση του Λώλη στην κορυφή της επίθεσης στο παιχνίδι με τον Ιωνικό δεν απέδωσε και το πιθανότερο είναι να μην το επαναλάβει ο Ηρακλής Μεταξάς και να προτιμήσει το δίδυμο Περέα-Μιλιντσεάνου. Η απουσία του Γκαρντάφσκι από αριστερά θα φέρει στην ενδεκάδα τον Μορέιρα, όμως φαίνεται ότι ο παίκτης από τη Γουϊνέα δεν έχει ακόμα την απαιτούμενη φυσική κατάσταση για να βγάλει ολόκληρο 90λεπτο. Το πιθανότερο είναι να επιλεχθεί ο Αργεντινός Μπρένερ.

Μια πιθανή σύνθεση είναι η εξής: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν. Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ (Μορέιρα), Μπρένερ, Μιλιντσεάνου, Περέα.

Σύμμαχος του ΠΑΣ η προϊστορία

Η σημερινή θα είναι η 27η φορά που αναμετρώνται στα Γιάννινα ο ΠΑΣ με τον ΟΦΗ, με τον ΠΑΣ να έχει το πάνω χέρι στην προϊστορία των αναμετρήσεων. Λόγω των όσων συνέβησαν στο περιβόητο μπαράζ της Ρόδου τον Ιούνιο του 2001 οι σχέσεις των δύο ομάδων ήταν κακές για πολλά χρόνια, τόσο σε επίπεδο φιλάθλων όσο και σε επίπεδο διοικήσεων. Όμως τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια εξομάλυνση των σχέσεων. Πολλά είχαν γίνει και το 2011 σε εκείνο το αλήστου μνήμης παιχνίδι στα Γιάννινα με τον τερματοφύλακα Βεζυρίδη.

Στις 26 προηγούμενες αναμετρήσεις ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι το αφεντικό στα Γιάννινα καθώς μετράει 12 νίκες, 11 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ μόλις 3 φορές κατάφεραν οι Κρητικοί να φύγουν νικητές από την Ήπειρο. Υπεροχή έχουν και στα τέρματα οι Γιαννιώτες. Έχουν σκοράρει 34 φορές έναντι 16 του ΟΦΗ.

Η πιο ευρεία νίκη του ΠΑΣ ήταν τη σεζόν 1979-80 με σκορ 4-0, ενώ με 3-0 επικράτησαν τις σεζόν 1982-83 και 2014-15. Τελευταία φορά που η ομάδα του Ηρακλείου πέτυχε διπλό στα Γιάννινα ήταν στις 14 Ιανουαρίου 2001 με σκορ 1-2. Στην αναμέτρηση της περασμένης σεζόν, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με 1-0 του ΟΦΗ ανήμερα της επετείου για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων στις 21 Φεβρουαρίου χάρη σε γκολ του Παμλίδη.

Διαιτητής ο Αγγελάκης

Ο Άγγελος Αγγελάκης από τη Μακεδονία ορίστηκε από την ΚΕΔ και τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΟΦΗ. Βοηθοί του Αγγελάκη θα είναι ο Παναγιώτης-Δημήτριος Σακκάς από τη Θεσσαλία και ο Τιμολέων Γεωργακόπουλος από τον Πειραιά, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Αθανάσιος Τζήλος από τη Λάρισα.

Στο VAR θα είναι ο Ευάγγελος Μανούχος από την Αργολίδα και AVAR ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης από τη Χαλκιδική. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Θεόδωρος Γκαϊτατζής από τη Δράμα.

Με Μαρινάκη, αλλά χωρίς Καμάου ο ΟΦΗ

Ο Μπρους Καμάου δεν κατάφερε να προπονηθεί σε κανονικούς ρυθμούς και έμεινε εκτός αποστολής ενώ επιστρέφει ο Μαρινάκης, που δεν είχε αγωνιστεί λόγω τραυματισμού στα ματς με ΑΕΚ και Αστέρα Τρίπολης. Η προετοιμασία του ΟΦΗ ολοκληρώθηκε χτες το πρωί με προπόνηση στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο και στη συνέχεια ο Νίκος Νιόπλιας ανακοίνωσε την 21μελή αποστολή της ομάδας του Ηρακλείου.

Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Επασί, Βάτερμαν, Σωτηρίου, Ουές, Λυμπεράκης, Διαμαντής, Βούρος, Σελίμοβιτς, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μπαλογιάννης, Ντε Γκουσμάν, Νέιρα, Γκαγιέγκος, Ντουρμισάι, Γρίβας, Μαρινάκης, Καστάνιος, Λάμπρου, Πασαλίδης, Βαν Ντούινεν.

Πέραν του Καμάου, εκτός αποστολής έμειναν οι Ναμπί, Τοράλ, Μεγιάδο, Στάικος και Τσιλιανίδης.

Η αποστολή των Κρητικών αναχώρησε χτες το απόγευμα με πτήση τσάρτερ, έφτασε στα Γιάννινα και κατέλυσε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Ιωαννίνων ενόψει της σημερινής αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Ζωσιμάδες».

Σχολιασμος