Μεταξάς: «Η συγκέντρωση μας στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ» (video)

24.09.2021 Αναγνώστηκε 532 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Τον απολογισμό του χθεσινού αγώνα με τον Ιωνικό στη Νίκαια έκανε κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ο προπονητής του ΠΑΣ Ηρακλής Μεταξάς που ανέφερε πώς η συγκέντρωση της ομάδας είναι για το ματς με τον ΟΦΗ.

Μεταξάς: «Η συγκέντρωση μας στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ» (video)
Γιωτίτσας
Νίκος Γιωτίτσας

Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, σχετικά με το πόσο επηρέασε τους παίκτες ο τραυματισμός του Κόντε, ανέφερε πώς πάντα μιλάει για αυτούς που υπάρχουν και πώς μπορούν να βοηθήσουν, ενώ υπογράμμισε πώς η βελτίωση στο δημιουργικό κομμάτι θα έρθει βήμα-βήμα.

Αναλυτικά:

Για το εάν πιστεύει πώς θα μπορούσε η ομάδα να φύγει με το διπλό από τη Νίκαια:
«Το αποτέλεσμα δεν το κοιτάω πρώτα, κοιτάω τις κινήσεις που κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Στην αρχή δεν δείξαμε αυτά που θέλαμε και δουλεύουμε στην προπόνηση, μετά από 20-25 το βελτιώσαμε, προσπαθήσαμε να παίξουμε λίγο μπάλα. Από εκεί βγαίνει και η ευκαιρία, κάνοντας σωστά πράγματα. Και πάλι είχαμε να κόψουμε αντεπιθέσεις του αντιπάλου που ήταν καλές και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό το καταφέραμε και θα προσπαθήσουμε και στα επόμενα παιχνίδια να το βελτιώσουμε».

Για το εάν μετά τις απουσίες Κόντε και Γκαρντάφσκι, αναγκάζεται να εφαρμόσει νέα πράγματα από αυτά που είχε στο μυαλό του:
«Είμαστε αυτή η ομάδα που είμαστε και προσπαθούμε σε όλα τα πλάνα, δεν είχαμε πάντα το ίδιο, κάποιες λεπτομέρειες άλλαξαν. Δεν υπάρχουν ίδια πλάνα. Θα κοιτάξουμε τον αντίπαλο, να κοιτάξουμε να κρατήσουμε κάποιες βασικές μας αρχές, θα κοιτάξουμε να κινηθούμε στα καλά στοιχεία ή τις αδυναμίες του αντιπάλου και το παιχνίδι θα δείξει».

Για την εικόνα που δημιουργήθηκε με την καλή ανασταλτική λειτουργία και όχι τόσο στο δημιουργικό κομμάτι:
«Είναι σημαντικό που κάποια λάθη αμυντικά που κάναμε στα φιλικά δεν τα βλέπω τώρα. Είναι πολύ δύσκολο να διορθώσεις όλα τα λάθη που έκανες και να τα φτάσεις σε διπλάσιο βαθμό Σιγά-σιγά προσπαθούμε όλα να τα βελτιώσουμε, το δημιουργικό είναι το ωραίο και το δύσκολο του ποδοσφαίρου. Για αυτό ξεχωρίζει από άλλα αθλήματα. Κοιτάμε και τα δυο κομμάτια. Προσπαθούμε να τα βελτιώσουμε αλλά η μπάλα είναι το πιο δύσκολο κομμάτι».
Για το πόσο δύσκολο είναι να ανταποκριθεί η ομάδα σε τρία ματς σε μία εβδομάδα και χωρίς ξεκούραση:
«Δεν είναι μόνο τα τρία παιχνίδια. Είναι 5 ώρες να πας Αθήνα, 5 να γυρίσεις, μία ώρα μετακίνηση μέσα στην Αθήνα για να πας στο Στάδιο,.όλα έχουν κούραση. Έχω μιλήσει με παίκτες που παίζουν και Τσάμπιονς Λιγκ, Ευρώπη, τι να πουν αυτά τα παιδιά. Αυτή είναι η δουλειά μας και όπως έρχεται το αντιμετωπίζουμε».
Για το πώς επιτίθεται η ομάδα και αν θέλει να κρατάει παραπάνω μπάλα:
«Αν υπάρχουν διάδρομοι για πιο γρήγορη πάσα μπροστά, αν δω πώς άνοιξε μία πόρτα, να μπω ενδιάμεσα και να εκμεταλλευτώ ότι άνοιξε, αν δω ότι είναι η ομάδα κλειστή πίσω τότε θέλει ψυχραιμία,αυτή θέλει θάρρος και πιο πολύ το κάνεις όταν είσαι ξεκούραστος. Το καλό είναι πώς τα παιδιά θέλουν, μπορούν και θα δείξουμε τα αποτελέσματα στη συνέχεια.».

Για το πότε θα δούμε τον καλό επιθετικό ΠΑΣ:

«Νομίζω να είμαστε ευχαριστημένοι με την απόδοση που έχουμε, τα υπόλοιπα θέλουν δουλειά, το πότε θα είμαστε έτοιμοι δεν θα το μαντέψω. Βγαίνει από τις προπονήσεις, αυτοί που θα βγάλουν καλά κομμάτια στις προπονήσεις, θα παίξουν στα πρώτα λεπτά, στη συνέχεια αυτοί που θα μπουν αλλαγή. Πάμε πάντα με τις ιδέες και αυτά που μας δείχνει η προπόνηση».

Για το εάν επηρεάστηκαν οι παίκτες από τον τραυματισμό Κόντε:
«Δεν είμαι στο μυαλό τους να δω πόσο επηρεάστηκαν. Εμείς το συζητήσαμε με την έννοια ότι μιλάμε για αυτούς που υπάρχουν, εκεί να είναι η συγκέντρωσή μας, τα παιδιά που είναι πώς μπορούν να βοηθήσουν. Το ίδιο είπε και ο Πέδρο που ήταν κοντά μας στο ξενοδοχείο. Μιλάμε για αυτούς που υπάρχουν αλλιώς να μιλάμε και για μεταγραφές που δεν έγιναν ποτέ. Γιατί να μιλάμε για αυτό; Πρέπει να συγκεντρωθούμε τι θα κάνουμε στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, αυτοί που θα είναι στο ρόστερ».

Για το ματς με ΟΦΗ: 
«Θέλω να βγει η ομαδικότητα, ένας λόγος που δεν κερδίσαμε χθες ήταν ενώ τα πήγαμε καλά πίσω, οι μπροστινοί ήταν λίγους πόντους πίσω από τα άλλα ματς, αυτό να δουλέψουμε και όλα τα άλλα θα τα δούμε στο γήπεδο».

 

Σχολιασμος