Ύψωσε…γραμμή Μεταξά στη Νίκαια ο ΠΑΣ Γιάννινα

24.09.2021 Αναγνώστηκε 368 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Αλώβητος έφυγε χτες από τη Νίκαια ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0 με το Ιωνικό στο Δημοτικό γήπεδο Νεάπολης και ανέβηκε στους 7 βαθμούς, όντας ισόβαθμος με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Οι Γιαννιώτες κράτησαν για τρίτο παιχνίδι το μηδέν παθητικό με εξαιρετική αμυντική λειτουργία και δεν δέχτηκαν γκολ, όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν παρά τις ευκαιρίες με σπουδαιότερη αυτή του Εραμούσπε (42’).

Ύψωσε…γραμμή Μεταξά στη Νίκαια ο ΠΑΣ Γιάννινα
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Στη δύναμη και τις μονομαχίες στον χώρο της μεσαίας γραμμής πήγε, όπως αναμένονταν άλλωστε, η χτεσινή αναμέτρηση στη Νίκαια. Ο ΠΑΣ Γιάννινα του Ηρακλή Μεταξά εμφανίστηκε για ακόμα μια φορά φέτος εξαιρετικά οργανωμένος αμυντικά, άφησε ελάχιστους χώρους στον Ιωνικό και δέχτηκε λιγοστές φάσεις κυρίως από κεφαλιές του υψηλόσωμου Τουράμ. Αντίθετα, οι Γιαννιώτες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες και η σημαντικότερη από αυτές ήταν με στημένη φάση, ενώ έγινε αισθητή και η απουσία του Κόντε από την επίθεση παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Περέα. Χειρουργήθηκε με επιτυχία χτες ο Κόντε στην Αθήνα από τον γιατρό του ΠΑΣ Σταύρο Ριστάνη.

Πώς έπαιξαν

Η δεδομένη απουσία του τραυματία Κόντε οδήγησε τον Ηρακλή Μεταξά να βάλει στη βασική ενδεκάδα τον Λώλη αλλά και να επιλέξει τη διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λοντίγκιν, δεξί μπακ ο Σάλιακας, αριστερό ο Πίρσμαν και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Κάργας και Εραμούσπε. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Καραχάλιος και Ντομίνγκεθ, δεξί εξτρέμ ήταν ο Σνάιντερ, αριστερό ο Γκαρντάφσκι και ο Λώλης έπαιξε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Περέα που ήταν στην κορυφή της επίθεσης. Μετά το 15’ ο τεχνικός του ΠΑΣ γύρισε το σύστημα σε 4-4-2, με τον Λώλη να είναι ο παρτενέρ του Κολομβιανού στην επίθεση.

Mε 4-2-3-1 παρέταξε τον Ιωνικό και ο Αιγιώτης προπονητής Δημήτρης Σπανός. Ο πρώην γκολκίπερ του ΠΑΣ Χουτεσιώτης ήταν κάτω από την εστία, δεξί μπακ ήταν ο Μύγας, αριστερό ο Βαλεριάνος και στόπερ οι Τσιγκρίνσκι και Σάντσεζ, Ντάλσιο και Ρομαό ήταν στα αμυντικά χαφ, Μπουένο και Ματσούκας ήταν στα φτερά της επίθεσης και ο Άοσμαν σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Τουράμ που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ανεπανάληπτη φάση με Εραμούσπε- απαντήσεις Ιωνικού

Στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες, τα σκληρά μαρκαρίσματα και το παιχνίδι δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας χωρίς την αξιόλογη τελική φάση από τις δυο ομάδες πέρα από κάποιες προσπάθειες.Στο 8’ ο Γκαρντάφσκι πλασαριστά εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κάργας έκανε το σουτ και ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια, ενώ στο επόμενο λεπτό ο γκολκίπερ του Ιωνικού μπλόκαρε τη μπάλα σε σουτ του Καραχάλιου.

Σε εκτέλεση φάουλ του Άοσμαν για τους γηπεδούχους στο 22', ο Τουράμ πήρε την κεφαλιά υπό την πίεση του Εραμούσπε και ο γκολκίπερ του ΠΑΣ μπλόκαρε χωρίς δυσκολία τη μπάλα. Ο ΠΑΣ έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο γήπεδο της Νεάπολης στο 35’. Ο Γκαρντάφσκι εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Κάργας πήρε την κεφαλιά-πάσα στο πρώτο δοκάρι, ο προωθημένος Εραμούσπε ήταν ολομόναχος, αλλά ο Αργεντινός στόπερ φάνηκε να αιφνιδιάζεται και με πλασέ έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη. O Ιωνικός είχε δυο καλές στιγμές μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, απαντώντας σε αυτή του Εραμούσπε. Στο 42’ ο αρχηγός των Νικαιωτών Ματσούκας από δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Τουράμ πήρε την κεφαλιά από τον Εραμούσπε αλλά την έστειλε πάνω από την εστία του Λοντίγκιν, ενώ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Μπουένο εκτέλεσε κόρνερ, ο Μύγας πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Τσιγκρίνσκι στο δεύτερο δοκάρι έκανε την προβολή αφύλακτος, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Φάσεις Πίρσμαν- Ντάλσιο

Με την είσοδο των Μιλιντσεάνου αλλά και του Μορέιρα, ο προπονητής του ΠΑΣ επιχείρησε να δώσει παραπάνω επιθετικό τόνο και φρεσκάδα στην ομάδα του, η οποία έχασε πολύ καλη στιγμή στο 58’.Ο Μιλιντσεάνου από αριστερά έστρωσε στον Πίρσμαν και ο Βέλγος έκανε το σουτ, ο Χουτεσιώτης απομάκρυνε, ενώ στη συνέχεια συγκρούστηκε με τον Περέα με αποτέλεσμα ο Σκουλάς να δώσει επιθετικό φάουλ. Στο 63’ σε αντεπίθεση για τον ΠΑΣ, ο Καραχάλιος σούταρε από τον άξονα και η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 65’ εξετάστηκε περίπτωση πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ σε χέρι του Ντάλσιο προ του Περέα αλλά ο διαιτητής τη σύμφωνη γνώμη του VAR Γκορτσίλα αποφάσισαν ότι δεν υπάρχει πέναλτι.

Οι Νικαιώτες στο 67’ καρδιοχτύπησαν την άμυνα του ΠΑΣ, αγγίζοντας για τα καλά το γκολ. Ο Κάνιας έκανε την κάθετη, βρήκε τη μπάλα ο Τουράμ και άλλαξε πορεία, ευνοημένος ο Ντάλσιο βγήκε τετ α τετ με τον Λοντίγκιν, τον πέρασε αλλά ήταν πολύ πλάγια και το πλασέ του έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι στην εξωτερική πλευρά του διχτύων του ΠΑΣ. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τις δυο ομάδες να μη θέλουν να ρισκάρουν, ενώ ο Περέα έκανε το σουτ εκτός περιοχής στο 86’, η μπάλα έσκασε στο χορτάρι και την μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης. Το παιχνίδι μέχρι το τελικό σφύριγμα από τον διαιτητή Σκουλά δεν πρόσφερε ιδιαίτερες συγκινήσεις και οι δυο ομάδες έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία. Η γιαννιώτικη ομάδα κατάφερε να φτάσει τους 7 βαθμούς μετά την ισοπαλία στη Νίκαια, διατηρώντας το αήττητο μετά από τρεις αγώνες στο πρωτάθλημα και διατηρώντας το μηδέν παθητικό. Παρόλα αυτά, το ρόδι δεν έσπασε για τον ΠΑΣ στην έδρα του Ιωνικού καθώς σε 16 συναντήσεις τους έχει ηττηθεί 8 φορές και 8 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Διαιτησία: Σκουλάς (Χασάν- Βασιλόπουλος)

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσεζ, Βαλεριάνος, Ρομαό , Nτάλσιο (93’ Πογκοσιάν), Άοσμαν (82’ Μάναλης), Ματσούκας (90’ Κωνσταντινίδης), Mπουένο (46’ Κάνιας), Τουράμ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ, Γκαρντάφσκι ( λ.τρ. 52’ Μορέιρα), Λώλης (46’ Μιλιντσεάνου), Περέα (92’ Παντελάκης).

Σχολιασμος