Παραλειπόμενα από τη Νίκαια

24.09.2021 Αναγνώστηκε 780 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ανταποκριτής του PASsports στην Αθήνα, Βαγγέλης Κύρκος, βρέθηκε στο γήπεδο της Νίκαιας και σας μεταφέρει όσα δεν έδειξαν οι κάμερες από τον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Ιωνικό.

Παραλειπόμενα από τη Νίκαια
Κύρκος
Βαγγέλης Κύρκος

* Αν και η θερμοκρασία στο λεκανοπέδιο έπεσε αισθητά σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, με τον υδράργυρο να δείχνει 21 βαθμούς Κελσίου την ώρα της σέντρας, ήταν εξαιρετικός καιρός για ποδόσφαιρο.

* Αυτό που δεν βολεύει σε αυτό το γήπεδο και το είχαμε ξεχάσει, λόγω του ότι ο ΠΑΣ έχει να πάει χρόνια στη Νίκαια, είναι το πάρκινγκ. Χρειάστηκαν πάνω από 15 λεπτά για να βρεθεί μια θέση.

* Περίπου 1.000 με 1.200 ήταν αυτοί που προτίμησαν να «ξοδέψουν» το απόγευμα τους στο γήπεδο. Επειδή το ματς ήταν Πέμπτη και τα εμπορικά καταστήματα ήταν ανοικτά, ίσως να είχε παραπάνω κόσμο σε άλλες συνθήκες.

* Για το συγκεκριμένο ματς, οι κάτοχοι των διαρκείας είχαν το δικαίωμα να εκδώσουν τέσσερα εισιτήρια. Αυτό αλλάζει ανάλογα τον αγώνα, όπως μας πληροφόρησαν οι άνθρωποι του Ιωνικού.

* Αρκετά αυστηρός ο έλεγχος στα υγειονομικά πρωτόκολλα. Κάναμε λίγη ώρα για να μπούμε, ωστόσο αυτά είναι απαραίτητα στην εποχή του κορονοϊού.

* Ο ΠΑΣ αγωνίστηκε με τα ροζ, ένα χρώμα που δεν «σκάει» ωραία στο μάτι. Τουλάχιστον για ποδοσφαιρική ανδρική ομάδα...

* Ένα λάθος είχε το φύλλο με τις συνθέσεις των δύο ομάδων. Ο Λώλης δηλώθηκε και στην αρχική ενδεκάδα και στους αναπληρωματικούς.

* Αλλαγή της τελευταίας στιγμής για τον Ιωνικό πριν το ματς. Στην προθέρμανση έβγαλε πρόβλημα ο Καμπράλ, με τον Μπουένο να παίρνει τη θέση του.

* Το γήπεδο της Νίκαιας είναι από αυτά που επιτρέπουν στους δημοσιογράφους να έχουν πολύ κοντινή οπτική επαφή στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι, μπορεί κάποιος να δει πιο ξεκάθαρα τις φάσεις.

* Το ότι ο διαιτητής Σκουλάς ορίστηκε σε αυτό το ματς, είναι από μόνο του ένα γεγονός που σε κάνει να απορείς, εάν έχεις δει το ΟΦΗ-ΑΕΚ. Το ότι αυτός ο άνθρωπος σφυρίζει Super League, είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τους υπεύθυνους. Όχι μόνο με τις αποφάσεις του, αλλά και το πώς διευθύνει ένα ματς, δεν σου εμπνέει καμία εμπιστοσύνη. Ενδεικτική η κίτρινη στον Εραμούσπε στο 4’.

* Κάκιστος και ο Κούλα Χασάν στα πρώτα λεπτά. Δύο φάσεις μπροστά του, σε πλάγιο υπέρ του Περέα, τα έδωσε αντίθετα (είπαμε, βλέπουμε κι εμείς καλά σε αυτό το γήπεδο).

* Αρχικά ο Ηρακλής Μεταξάς επέλεξε να παίξει με τον Σνάιντερ δίπλα στον Περέα στην επίθεση, αλλά μετά το δεκάλεπτο πήγε ο Λώλης εκεί, με τον Γερμανό να γυρίζει δεξί χαφ.

* Ο Κολομβιανός έφαγε πολύ ξύλο. Μάλιστα, στοχοποιήθηκε και από μερίδα του κόσμου, που πάντα στα λεγόμενα επίσημα πηγαίνουν οι χειρότεροι σε κάθε γήπεδο. Άκουσε ουκ ολίγα από αυτούς, μέχρι και... για την «Αφρική» του. Τουλάχιστον, στο πέταλο τα πράγματα ήταν καλύτερα. Έδωσαν ρυθμό και παλμό, ενώ χρησιμοποίησαν ελάχιστες φορές υβριστικά συνθήματα.

* Ενδεικτικό του πόσο μικρό είναι το γήπεδο, στο 44’, σε διώξιμο παίκτη του Ιωνικού, ενώ ο Πέερσμαν έκανε μια κούρσα από τα αριστερά, η μπάλα έφυγε στον δρόμο, αν όχι σε κάποιο μπαλκόνι από τις απέναντι πολυκατοικίες. Το ίδιο έγινε και στο 53’, ωστόσο σίγουρα στη δεύτερη περίπτωση η μπάλα δεν πήγε μπαλκόνι.

* Στο γήπεδο της Νίκαιας δεν βρέθηκε ο Γιώργος Χριστοβασίλης και η αλήθεια είναι πολύ μακρινό το διάστημα που σε αγώνα εντός Αττικής δεν ήταν «παρών». Ωστόσο, την οικογένεια εκπροσώπησαν οι δύο γιοι του, Παναγιώτης και Γιάννης.

* Αρκετό κόσμο συγκέντρωσε και από ανθρώπους του ποδοσφαίρου και δημοσιογράφους το παιχνίδι.

* Το 0-0 ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα βάσει εικόνας των δύο ομάδων. Το παραδέχθηκαν πολλοί από τους παρευρισκόμενους αυτό.

* Αρκετά καλή οργάνωση γενικά από τους ανθρώπους του Ιωνικού, πρέπει να τους το δώσουμε αυτό, αν και έχουν πολλά χάντικαπ να καλύψουν σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν, όπου η ομάδα τους αγωνιζόταν σε χαμηλότερες κατηγορίες. Ένα από τα βασικά τους μειονεκτήματα, έχει να κάνει με το γήπεδο. Πραγματικά είναι δύσκολο να το φέρουν σε επίπεδο Super League.

* H αποστολή του ΠΑΣ έφυγε χωρίς κανένα πρόβλημα από τη Νίκαια. Μάλιστα, υπήρξαν και συναντήσεις με παλιούς γνώριμους, όπως ο Λευτέρης Χουτεσιώτης. Μάλιστα, μαζί του αρκετοί παίκτες της γιαννιώτικης ομάδας είχαν ένθερμους εναγκαλισμούς.

* Όλα πήγαν καλά με την επέμβαση του Πέδρο Κόντε, τον μεγάλο άτυχο της ομάδας. Πιθανότατα ο Ισπανός θα επιστρέψει στα Γιάννενα την Παρασκευή.

* Με όλα αυτά ως «αποσκευές» πεπραγμένων στη Νίκαια, ο ΠΑΣ επιστρέφει στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, συνεχίζοντας την παράδοση που τον θέλει να μην νικά στη συγκεκριμένη έδρα. Άλλωστε, έρχεται ένα κομβικό παιχνίδι με τον ΟΦΗ, που ξέρουμε τη σημασία τους για τον σύλλογο και για όλη την πόλη.

Σχολιασμος