Μεταξάς: «Προσήλωση στο αγωνιστικό μας πλάνο»

16.09.2021 Αναγνώστηκε 440 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Την καθιερωμένη media day είχαμε σήμερα από τον προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα Ηρακλή Μεταξά  ο οποίος αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, αλλά και στο ερχόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό λέγοντας ότι η ομάδα θα πρέπει να κρατήσει το αγωνιστικό της πλάνο στο οποίο όπως είπε ίσως υπάρξουν και κάποιες εκπλήξεις

Μεταξάς: «Προσήλωση στο αγωνιστικό μας πλάνο»
Γιωτίτσας
Νίκος Γιωτίτσας

Aναλυτικά:

«Είναι δύσκολο να διαχειρίζεσαι μία ήττα αλλά και δύσκολο να διαχειρίζεσαι μία νίκη. Στο πρώτο ματς ακούστηκαν πάρα πολλά μπράβο. Το συζητήσαμε με τους παίκτες και τους να είναι το ίδιο έτοιμοι, γιατί τρεις βαθμοί ήταν και τελείωσε, τώρα πάμε στο δεύτερο με ένα διαφορετικό πλάνο να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε».

Για το εάν γύρισε κουμπί και ήταν αποτελεσματική η ομάδα: «Και ναι και όχι. Νομίζω τα βλέπουμε υπερβολικά ωραία, όπως πριν υπερβολικά χάλια. Και ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρίες και το συζητήσαμε μέσα στην ομάδα, αν ο Καγκάβα έβαζε τα γκολ μπορεί να πάει διαφορετικά. Και πάλι θα ήμουν ευχαριστημένος με την απόδοση, ακολούθησαν το πλάνο και προσπάθησαν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Μας βγήκε αυτή τη φορά και ελπίζω να μας βγει όσες πιο πολλές φορές γίνεται. Μερικές λεπτομέρειες τις αλλάξαμε. Όπως είπε ο συνάδελφος προπονητής μετά το ματς, οι λεπτομέρειες κρίνουν τη νίκη».

Με βαθμό το 10 πόσο έτοιμη είναι η ομάδα: «Νομίζω δείξαμε ακριβώς αυτά που δουλέψαμε. Δεν μπορέσαμε αυτή τη στιγμή να δείξουμε παραπάνω, αλλά μη μένουμε εκεί και σίγουρα έχουμε περιθώριο βελτίωσης όταν θα έχουμε κατοχή μπάλας». Για το αν μπορεί ο ΠΑΣ να υπηρετήσει ένα πλάνο με τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες και ένα πλάνο με τους υπόλοιπους: «Θα ήθελα να κρατάμε ένα συγκεκριμένο πλάνο πάντα και να δείχνει κάποια στοιχεία η ομάδα. Δεν υπάρχει αυτό το σκαλοπάτι που είπατε, κάθε ομάδα έχει τις λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξεις και να τις αντιμετωπίσεις. Αυτό πιστεύω και έτσι θα προχωρήσουμε».

Για το πώς θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό: «Εγώ το βλέπω διαφορετικά το παιχνίδι, δε βλέπω αυτό το κλικ. Μπήκε το γκολ και για αυτό το βλέπουμε έτσι από το γκολ και μετά. Εμείς βλέπουμε κάποιους χώρους, κάποια ζώνη, κάποια κενά. Εκεί πάνω θα σταθούμε και θα ακολουθήσουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο».

Για το αν ακολουθήσει αμυντικογενές πλάνο και με τον Παναθηναικό: «Αυτό θα είναι έκπληξη».

Για το αν ο ΠΑΣ μπορεί να ακολουθήσει πλάνο κατοχής σε αντιπάλους με κυριαρχικό ποδόσφαιρο όπως ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟ: «Όταν έρθει η ώρα θα το δούμε κι αυτό, έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Ένα παιχνίδι είχαμε, το να κρίνουμε από ένα παιχνίδι όλο το πρωτάθλημα είναι δύσκολο και για εμένα ακόμη. Απλά βλέπω κάποια πράγματα τα κάνουμε αρκετά καλά και κάποια άλλα θέλουμε να τα βελτιώσουμε. Για το ποια είναι αυτά θα τα συζητάμε στην ομάδα».

Για το εάν μπορεί να επηρεάσει την πνευματική προετοιμασία των δυο ομάδων ό,τι έγινε πέρυσι: «Εγώ δεν έχω αυτό τα σκεπτικό. Αν δεν ήταν αυτό δηλαδή πέρυσι, θα τα είχα παρατήσει; Η πρέπει να χάσουμε να δείξουμε την καλή μεριά μας; Δεν μπαίνω καθόλου σε αυτό το σκεπτικό, υπάρχει πλάνο, εκτέλεση, κάνουμε αυτές τις κινήσεις μέσα στο γήπεδο και ανάλογα με τον αντίπαλο. Ξέρω τι έγινε, αλλά δεν μεταφέρουμε αυτό το σκεπτικό στην ομάδα μας».

Για το τι μπορεί να πει στον κόσμο του ΠΑΣ: «Όπως δώσαμε χαρά στον κόσμο στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ελπίζω να δώσουμε χαρά και με τον Παναθηναϊκό. Κι ένας λόγος παραπάνω που θα είναι ο κόσμος στο γήπεδο. Να δώσουμε ίδια ενέργεια, πάθος, δύναμη κι αν έρθει το ίδιο αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερη χαρά θα δώσει προς τα έξω».

Σχολιασμος