LIVE φιλικό (Τελικό)ΠΑΣ Γιάννινα - Θεσπρωτός 4-1

01.09.2021 Αναγνώστηκε 2233 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Παρακολουθήστε LIVE από το Πανηπειρωτικό Στάδιο της Ανατολής, τον φιλικό αγώνα προετοιμασίας ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Θεσπρωτό σε περιγραφή και σχολιασμό των Νίκου Γιωτίτσα και Θανάση Μυριούνη.

LIVE  φιλικό (Τελικό)ΠΑΣ Γιάννινα - Θεσπρωτός 4-1
  • Το δεύτερο εντός έδρας φιλικό και συνολικά το έκτο της καλοκαιρινής προετοιμασίας δίνει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα με αντίπαλο τον Θεσπρωτό του Χουάν Ραμόν Ρότσα.
  • Στα προηγούμενα πέντε φιλικά ο ΠΑΣ μετράει τέσσερις ήττες από τη Λαμία(2-0), τον Αστέρα Τρίπολης(1-0), τον Άρη(4-1) και τον Παναιτωλικό (2-3), καθώς και μία ισοπαλία(0-0) με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.
  • Στη σημερινή αναμέτρηση ο προπονητής Ηρακλής Μεταξάς δεν θα έχει στη διάθεση του τους τραυματίες Σνάιντερ και Μίνα, καθώς και τους διεθνείς Μιλιντσεάνου με την Εθνική Μολδαβίας, Μορέιρα με την Γουινέα, Σάλιακα με την ΕΘνική Ανδρών και  Λώλη και Λιάσο με την Εθνική Ελπίδων, όπως και δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι βγήκαν θετικοί στον κορονοιό. Aπών και ο Κύρκος.
  • Στο αυριανό Δ.Σ. της Super League αναμένεται να εγκριθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος, κάτι που σημαίνει την έναρξή του το επόμενο Σαββατοκύριακο 11-12 Σεπτεμβρίου. Πολύ πιθανό το σημερινό φιλικό κόντρα στην ομάδα της Ηγουμενίτσας να είναι για τον ΠΑΣ το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας πριν την πρεμιέρα με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας. 
  • Για την ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα που φέτος θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Super League 2, το φιλικό με τον ΠΑΣ θα είναι το δεύτερο στην καλοκαιρινή της προετοιμασία. Έχει προηγηθεί η φιλική ήττα από την Αναγέννηση στην Άρτα με σκορ 1-0.
  • Διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης θα είναι ο Κωνσταντίνος Νέος με βοηθούς τους Λάμπρο Διαμάντη και Σωτήρη Πάνο, όλοι από την ΕΠΣ Ηπείρου.
  • Με ένα τέταρτο καθυστέρηση θα ξεκινήσει το παιχνίδι.
  • Στη βασική ενδεκάδα ο επαγγελματίας νεαρός Ρίζος και ο Ζώνιος από την Κ19.
  • Σε εγκάρδιο κλίμα τα λένε Μεταξάς και Ρότσα πριν το ματς,
  • Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα(Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος, Ρίζος, Εραμούσπε, Παντελάκης, Σιόντης, Καραχάλιος, Μπρένερ, Ζώνιος, Περέα, Κόντε.

Στον πάγκο βρίσκονται οι: Σούλης, Κάργας, Ντομίνγκεθ, Μαχαιράς, Γερονικολός, Ντόντης.

Θεσπρωτός(Χουάν Ραμόν Ρότσα): Kίναλης, Αντωνιάδης, Κωνσταντίνου, Μπίκας, Πούφλης, Σαραντίδης, Σταυρίδης, Ντ' Αλέσσιο, Γκρανσιέρ, Παντσένκο, Βαλέντε.

Στον πάγκο βρίσκονται οι: Παππάς, Διγκόζης, Σεμερτζάκης, Τζίε, Λύγκας, Ρομέρο, Χασάν, Στεργίου, Βαταμίδης, Παππάς Ε.

 Έναρξη αγώνα

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ ΣΤΟ 3' ΜΕ ΤΟΝ ΖΩΝΙΟ

Αντεπίθεση του ΠΑΣ από δεξιά με τον Περέα που πέρασε τον αντίπαλό του Αντωνιάδη, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Ζώνιο που από το ύψος του πέναλτι με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κίναλη και έκανε το 1-0.

Με διάταξη 4-4-2 παρατάσσει και σήμερα τον ΠΑΣ ο προπονητής Ηρακλής Μεταξάς. Κάτω από τα δοκάρια είναι ο Λοντίγκιν, δεξί μπακ ο Οικονομόπουλος, αριστερό ο Ρίζος και στο κέντρο της άμυνας αγωνίζονται οι Εραμούσπε και Παντελάκης. Στα χαφ παίζουν οι Σιόντης και Καραχάλιος, δεξί εξτρέμ ο Μπρένερ, αριστερό ο Ζώνιος και στην κορυφή της επίθεσης είναι οι Περέα και Κόντε.

Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ στο 11'. Ατομική ενέργεια του Οικονομόπουλου από τα δεξιά, κέρδισε ατομική κόντρα, πάσαρε στον Μπρένερ και ο Αργεντινός με σουτ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

 Στο 13' φοβερή κίνηση από τον Περέα που δέχθηκε την πάσα από τον Ζώνιο, αλλά καθυστέρησε να πλασάρει και ο Κίναλης πρόλαβε και μπλοκαρε τη μπάλα.

 ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΣΠΡΩΤΟ ΚΑΙ 1-1 ΣΤΟ 21'.

Από λάθος γύρισμα του Ζώνιου από τα αριστερά, ο Σαραντίδης έκλεψε τη μπάλα προ του Εραμούσπε και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

 Καλή στιγμή στο 24' για τον ΠΑΣ. Κλέψιμο της μπάλας από τον Περέα στον Κόντε που σούταρε αλλά ο Κίναλης έδιωξε τη μπάλα με τα πόδια. Άμεση αντίδραση από τους γηπεδούχους στο γκολ του Θεσπρωτού.

Σέντρα του Ρίζου στο 26' ο Περέα πήρε την κεφαλιά αλλά ο Κίναλης σταθερά μπλοκαρε τη μπάλα.

 Στο 30' αποχωρεί ο τραυματίας Μπίκας και μπαίνει στη θέση του ο Στεργίου.

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ ΚΑΙ 2-1 ΣΤΟ 31' ΜΕ ΤΟΝ ΖΩΝΙΟ.

Εντυπωσιακή ενέργεια του Περέα από δεξιά, πέρασε δυο αντίπαλους αμυντικούς, μπήκε στην περιοχή, έσπασε τη μπάλα στον Ζώνιο και αυτός με πλασέ νίκησε τον Κίναλη για το 2-1.

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ για τον ΠΑΣ και 3-1 στο 41'

Ατομική ενέργεια του Μπρένερ και σέντρα από τα δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι κεφαλιά ψαράκι του Κόντε και 3-1.

Πρώτο γκολ του Κόντε με την επισροφή στον ΠΑΣ.

Λήξη του πρώτου μέρους στο ΠΕΑΚΙ. Καλός σε γενικές γραμμές ο ΠΑΣ, χτύπησε τον Θεσπρωτό από τα δεξιά κυρίως, με τους Οικονομόπουλο, Μπρένερ αλλά και τον Περέα. 

Έναρξη του δευτέρου μέρους

Με τρεις αλλαγές ξεκινάει η επανάληψη για τον ΠΑΣ. Βγήκαν οι Λοντίγκιν, Καραχάλιος και Ζώνιος και μπήκαν στο ματς οι Σούλης, Κάργας και Ντομίνγκεθ.

10 αλλαγές για τον Θεσπρωτό. Ο Ρότσα άλλαξε όλη την ενδεκάδα πλην του Στεργίου.

Ψωμιάδης, Διγκόζης, Σεμερτζάκης, Τζίε, Λύγκας, Ρομέρο, Χασάν, Στεργίου, Βαταμίδης, Παππάς Ε μπήκαν στο παιχνίδι.

 Δοκάρι για τον ΠΑΣ στο 48' με τον Εραμούσπε. Ο Μπρένερ εκτέλεσε φάουλ, ο Αργνετινός στόπερ πήρε την κεφαλιά και η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.

 ΓΚΟΟΟΟΟΛ ΚΑΙ 4-1 ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ ΣΤΟ 51΄ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΕΑ

Εκτέλεση φάουλ από τον Μπρένερ, ο Εραμούσπε πάσαρε με κεφαλιά στον Εραμούσπε και ο Περέα με κεφαλιά έκανε το 4-1.

 Αρκετός ο κόσμος σήμερα στις κερκίδες του ΠΕΑΚΙ.

 Αλλαγή στο 58' για τον ΠΑΣ. Ο Γερονικολός μπαίνει στη θέση του Περέα που αποσπά το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων.

 Στο 69 αλλαγή για Θεσπρωτό. Ο Παππάς Δ αντί του Ψωμιάδη.

Ακόμη δυο αλλαγές για τον ΠΑΣ στο 73'. Οι Μαχαιράς και Ντόντης μπαίνουν στο ματς αντί των Κόντε και Εραμούσπε.

 Eκτέλεση κόρνερ του Μπρένερ στο 78', ο Ντομίνγκεθ κάνει το σουτ εντός περιοχής αλλά ο Παππάς απομακρύνει τη μπάλα.

 Ωραία ενέργεια του Μαχαιρά και σουτ στο 89' η μπάλα μόλις άουτ.

Λήξη της αναμέτρησης. Πρώτη νίκη στο έκτο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Μεταξά ήταν βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα ματς και πέτυχε μία εύκολη νίκη απέναντι σε μία ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας. Ο Περέα έβαλε ένα γκολ, δυο γκολ ο Ζώνιος και ένα ο Κόντε.

Σχολιασμος